banner333

banner309

“Yaylacılar Gümüşhane’de Hayvanları Zehirliyor”!

Yaban hayata karşı hayvanlarını ve mahsullerini koruyamayan Yaylalarda yaşayan vatandaşlar çareyi zehirli yiyeceklerde buluyor.

Güncel 04.11.2023, 19:25
“Yaylacılar Gümüşhane’de Hayvanları Zehirliyor”!
banner400

Gümüşhane’nin yüksek kesimlerinde yaşayan vatandaşlar son zamanlarda artan yaban hayvan popülasyonuyla başa çıkmaya çalışıyor. Evlerin bahçelerine kadar girip vatandaşın mahsulünü yiyen yabani hayvanlar devlet tarafından korunduğu için öldürülemiyor. Çaresiz kalan vatandaşlar Silahla vuramadığı ve her geçen gün sayısı artan hayvanlarla başa çıkabilmek için zehirli yiyecekler hazırlayarak doğaya bırakıyor. Nadiren yaban hayvanlarının ölümüne sebep olan bu zehirli yiyecekler son günlerde çoban ve av köpeklerini zehirlemeye başladı. Geçtiğimiz gün ormanda gezerken zehirli bir yiyecek yiyerek zehirlenen bir çoban ve bir kangal köpeği de insanlığın yaban hayata açtığı bu savaşın ilk kurbanları değil. Muhtemelen son da olmayacak. Gümüşhane Merkez’deki veteriner kliniğine getirilerek tedavi ettirilen köpeklerin durumunun iyi olmadığı ve hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi.

Konuyla ilgili Gümüşkoza’ya açıklama yapan mağdur bir vatandaş, "Hayvanların bahçelerimize ve mahsullerimize zarar vermesiyle başa çıkmak gerçekten zor bir durum. Yaban hayvanlarının devlet tarafından korunması önemli, ancak vatandaşların da mağduriyetlerinin göz ardı edilmemesi gerekiyor. Zehirli yiyecekler kullanmak maalesef insancıl bir çözüm gibi görünmüyor. Hem yaban hayvanlarına hem de diğer hayvanlara zarar verdiği açık. Biz mağdur vatandaşlar olarak Devletin bu soruna çözüm üretmesini istiyoruz. Belki devlet ve yerel yönetimler, vatandaşların bu sorunla başa çıkabilmesi için daha etkili koruma önlemleri alabilir ve alternatif çözümler sunabilir. Böylece doğanın dengesi korunurken, vatandaşların da hakları gözetilmiş olur" Şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 03:38
Güneş 05:15
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:23
Yatsı 20:54