banner333

banner309

Üç Aylar Birlikteliğimizin Güçlenmesine Vesile Olsun

Türk Diyanet Vakıf-Sen Gümüşhane il temsilcisi ve Amine Hatun Camii İmam Hatibi Köksal Sevim’ın 23 Ocak 2023 Pazartesi günü başlayacak “Üç Aylar” mesajı yayınladı.

Güncel 23.01.2023, 08:39 23.01.2023, 08:59
Üç Aylar Birlikteliğimizin Güçlenmesine Vesile Olsun
banner400

Türk Diyanet Vakıf-Sen Gümüşhane il temsilcisi ve Amine Hatun Camii İmam Hatibi Köksal Sevim’ın 23 Ocak 2023 Pazartesi günü başlayacak “Üç Aylar” mesajı yayınladı.

23 Ocak 2023 Pazartesi günü başlayacak olan Müslümanlar olarak, hasretle beklediğimiz üç aylara kavuşmanın sevinci ve heyecanı içerisindeyiz.

 “Sevgili Peygamberimiz Efendimiz Hz.Muhammed (sas) “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan`a kavuştur” diye dua ettiği mübarek üç aylara 23 Ocak 2023 Pazartesi  (1 Recep 1444) günü kavuşmuş olacağız. Recep, Şaban ve Kur’an ayı Ramazan aylarını kapsayan üç aylar, İslam alemi için önemli ve özellikli zaman dilimlerindendir. Üç aylar, Müslümanlar için sevinç, huzur ve muhasebe zamanıdır.

Üç aylar; kardeşlik duygularının arttığı, yardımlaşma, dayanışma, başkalarını görüp gözetmenin çoğaldığı aylardır. Paylaşmanın, insanları nasıl mutlu ettiğinin canlı tezahürüdür. Hoşgörünün, sabrın, teşekkür etmenin, özür dilemenin, sadece insanlara değil bütün canlılara merhametli davranmanın arttığı zamandır. Üç aylar, yapılan ibadetlerde de artışın yaşanmasına sebep olur. Camilerimize ve Kur’an kurslarımıza olan ilgi biraz daha artar.

Üç aylar; hayatın hızlı temposundan, koşuşturmasından, gündelik yoğunluklardan biraz uzaklaşmaya da vesile olur. Çalışmalarımızı aksatmadan yaparken, manevi dünyamızın da zenginleşmesini sağlar.

Mübarek gün ve gecelerin insanın kendini test etmesi, denetlemesi, olumlu ve olumsuzluklarını değerlendirmesi bakımından çok önemlidir.  geçmişimizin muhasebesini yaparak, geleceğimizin daha iyi olmasının hazırlıklarını yapmalı ve tedbirlerini almalıyız. Yüce Allah’ın (cc) biz insanları, varlıkların içerisinde en şerefli olarak yarattığını hatırdan çıkarmamalıyız. Sevgili Peygamberimiz’in (sas) örnek hayatıyla hemhal olmalıyız. Sadece sözde değil yaşantımızda, insani ve İslami ölçülerden şaşmamalıyız. Bütün dünyada karşı karşıya kalınan ve insanlık onuruna yakışmayan tutum ve davranışların son bulması için çaba sarfetmeliyiz. Ülkemizin ve milletimizin yarınlarının daha müreffeh ve güçlü olabilmesi için, maddi beklentilerin yanında, manevi hayatın da geliştirilmesini sağlamalıyız. Her alanda, ahlaki değerlerin ön plana çıkarıldığı hayat tarzını geliştirmeliyiz. Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) “Birbirinizden nefret etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize sırt çevirmeyin. Ey Allah"ın kulları, kardeş olun” emrini kendimize düstur edinelim.

Bu duygularla üç ayların; aziz şehitlerimizin mübarek kanlarıyla vatan yaptıkları cennet vatanımızın daha güçlü olmasına, milletimizin birliğine, dirliğine, huzuruna ve bütünlüğüne, esaret altındaki Doğu Türkistan başta olmak üzere, Müslüman nüfusun yaşadığı bütün ülkelerde huzurun tesis edilmesine ve insanlığın esenliğe kavuşmasına vesile olmasına yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum. Gümüşhaneli kardeşleşlerimiz başta olmak üzre üyelerimizin,  Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın, milletimizin ve İslam aleminin üç ayları mübarek olsun.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38