banner333

banner309

Türkmenler zor durumda!

IŞİD bugün, Telafer'de daha önce yerel polis tarafından gözaltına alınan bazı teröristlerin serbest bırakılması talebine olumsuz karşılık verilmesi üzerine saldırıya geçti.

Güncel 16.06.2014, 09:37 16.06.2014, 09:38
Türkmenler zor durumda!
banner400
 IŞİD bugün, Telafer'de daha önce yerel polis tarafından gözaltına alınan bazı teröristlerin serbest bırakılması talebine olumsuz karşılık verilmesi üzerine saldırıya geçti. IŞİD'in Sabah saatlerinden itibaren ilçeye düzenlediği havan topu saldırılarında, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu belirtilen beş Türkmen öldü. Irak Ordu birlikleri çekildiği için ilçeyi, sayıları 5 bin civarında olduğu öğrenilen yerel polis gücü savunuyor.
 
26 IŞİD TERÖRİSTİ ÖLDÜRÜLDÜ
 
Yerel polis gücü ile IŞİD teröristleri arasındaki çatışmalar ilçe merkezi dışında devam ediyor. Çatışmalarda 30 Türkmen yaralandı, 26 IŞİD teröristi ölü ele geçirildi. IŞİD militanlarının kuşattığı Telafer'e ulaşım sağlanamıyor.
 
TÜRKMENLER DİRENİŞE GEÇTİ, SİLAHLARI VERMİYOR
 
Kerkük İl Meclisi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Hasan Turan, Telafer'de durumun çok kritik olduğunu ve bir an önce müdahale edilmesi gerektiğini belirtirken, Türkmenlerin direnişten vazgeçmeyeceğini söyledi.
Hasan Turan merkezi hükümetten yardım beklediklerini şu sözlerle vurguladı: 
"Musul'un merkezi düştüğünden beri Telafer'in durumu belliydi. Bir haftadır neyi, ne için bekliyorlar? Merkezi Hükümet Türkmen milletvekili Abbas Beyatlı'yı Musul Güvenlik Sorumlusu olarak atadı. Kendilerini aradım, "Gerekli önlemleri aldık" dedi. Ama bir sonuç göremiyoruz. Telafer zor durumdadır. Ya Irak Hükümeti ya da Peşmerge güçleri bir an önce duruma müdahale etmelidir. Bizim isteğimiz insanlarımızın ölmemesi"
IŞİD TÜRKMEN ŞEHRİNE GİRDİ
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü üyelerinin, Musul'un Türkmenlerin yoğun yaşadığı Telafer ilçesine girdiği bildirildi.
Elektrik ve su verilemeyen ilçe, IŞİD üyelerince abluka altında tutuluyor.
Bu arada dün Telafer'de kanaat önderleriyle görüşen peşmergenin yardım önerisinde bulunduğu, Türkmenlerin ise yaşadıkları yerleri kendi imkanlarıyla savunmaya kararlı olduklarını ifade ettiği ancak yoğun çatışmalar ve sivil kayıplar üzerine Türkmenlerin yardım çağrısında bulunduğu öğrenildi. Peşmerge ile Türkmenler arasında yardım konusundaki görüşmelerin sürdüğü belirtildi.
Öte yandan Duhok ile Musul'un Kürt nüfusun yoğun olduğu Sincar ilçesi arasında askeri varlığını artıran peşmerge güçleri, güzergah boyunca sıkı güvenlik kontrolleri yapıyor. Bölgeyi terk eden Irak ordu birliklerinin bıraktığı zırhlı araçlar ile bazı ağır silahları kullanan peşmerge güçlerinin, merkezi yönetim idaresinde kalan bölgelere de kendi bayraklarını çektikleri görüldü.
Sincar'a birkaç kilometre mesafedeki peşmerge kontrol noktasına da IŞİD militanları tarafından bombalı saldırı düzenlendiği, saldırıda 1 peşmergenin öldüğü, 5 peşmergenin yaralandığı kaydedildi.
 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46