banner333

banner309

Su Yalıtım Uygulamalarının Öneminin Farkında mısınız?

Sektöründe 70 yılı aşkın bir deneyime sahip olan Protan birbirinden farklı ihtiyaçlara yönelik çözüm önerileriyle müşterilerine en kaliteli, en güvenilir ve en uygun fiyatlı hizmetleri sunar.

Güncel 17.09.2022, 03:55
Su Yalıtım Uygulamalarının Öneminin Farkında mısınız?
banner400

Sektöründe 70 yılı aşkın bir deneyime sahip olan Protan birbirinden farklı ihtiyaçlara yönelik çözüm önerileriyle müşterilerine en kaliteli, en güvenilir ve en uygun fiyatlı hizmetleri sunar. Kimyasal dayanımlı yapay göl ve gölet membranı, içme suyu deposu yalıtım sistemi üreticisi olan Protan Turkey müşterilerine ihtiyaçlarına en uygun ve özel olarak üretilmiş ürünlerle esnek çözümler sunmaya odaklanır.

PVC membran olarak da bilinen gölet membran çeşitleri hava şartlarına karşı dayanıklı, uzun ömürlü ve sağlam ürünlerdir. Su izolasyon uygulamalarında kullanılan gölet membran ürünleri aynı zamanda yüksek düzeyde kimyasal dayanıklılığa sahiptir. Bu sebeple her tür gazdan, asit ve baz kökenli kimyasallardan korunması gereken uygulamalarda güvenli bir kullanım imkanı sağlarlar.

PVC gölet membran çeşitleri UV dayanıklı ve polyester donatılıdır. Sıcak hava kaynağıyla birleştirilebilirler. Suni gölet ve baraj uygulamalarında kullanılan yalıtım membranları olarak yalnızca yapay göletlerde değil aynı zamanda kanallarda ve su toplama havzalarında da kullanıma uygundurlar.

Gölet membranıyla güvenli ve kontrol edilebilir yalıtım imkanına sahip olunabilir. Gölet membranı göletlerde, su rezervuarlarında ve sulama kanallarında kullanılabilir. Tüm bunların yanı sıra binaların temel ve perde duvar izolasyonlarında, bahçe teras çatılar ile içme suyu toplantılarında ve teraslarda gölet membranına benzer ancak özelliği artırılmış ürünler kullanılabilir.

Protan Farklı İhtiyaçları Karşılayacak Ürün Çeşitliliğine Sahiptir

Gölet membranı dış hava şartlarına uyumlu olduğu gibi ultraviyole ışınlarına karşı yüksek düzeydeki dayanıklılığı ile de ön plandadır. Gölet membranının sahip olduğu diğer bir özellik yüksek elastikiyet kabiliyetidir. Gölet membran modelleri özel kaynak makineleri kullanılarak kolayca uygulanabilir. Gölet membranı aynı zamanda uzun ömürlüdür ve bitki köklerine dayanıklıdır. Yüksek delinme dayanımına sahip gölet membranları yüksek boyutsal kararlılığa sahiptir. Sahip oldukları bu özellikle gölet membranları kaynak kontrolü testine de imkan sağlar.

Bahçe havuzları, balık havuzları ve dekoratif havuzların yalıtımında gölet membranı modelleri kullanılabilir. Gölet membranı çeşitleri arasında polyester takviyeli ve homojen ürünler de vardır. Protan FLEXIGROUND T&TG serisi atmosfer koşullarına, güneş ışınlarının zararlı etkilerine, kimyasallara ve bitki köklerine dayanıklı takviyesiz (T serisi) ve takviyeli (TG serisi) olarak üretilir. Sulama kanallarında, yapay göletlerde ve göllerde, barajlarda ve su yapılarında gölet membranları kullanılabilir.

Homojen ve polyester donatılı Protan FLEXIGROUND T&TG serisi çözünme ve çürüme dayanımı ile dikkatleri üzerinde toplayan bir membran çeşididir. Protan FLEXIGROUND T&TG serisi membranları güneş ışınlarının zararlı etkilerine, her tür atmosfer koşullarına, toprakta ve yer altı sularındaki kimyasallara dayanımı ile ön plandadır. Ayrıca Protan FLEXIGROUND T&TG serisi membranları elastikiyeti, yırtılma direnci ve yüksek boyutsal stabilitesi nedeniyle de sıklıkla tercih edilirler.

En Kaliteli Ürünlere En Ekonomik Fiyatlarla Protan’da Ulaşabilirsiniz

Su yalıtım uygulamaları her tür yapının servis ömrünü artırma, aşınma, korozyon ve sızıntı gibi istenmeyen durumlara karşı daha dirençli bir hale getirme amacıyla çeşitli membran ürünlerinin kullanılmasıyla gerçekleştirilir. Su izolasyon uygulamaları kapsamında uygun membran ürünleriyle beton yüzeyler kaplanır. Su izolasyon uygulamaları kapsamında gerçekleştirilen işlemler sayesinde su kontrol altında tutulur. Böylece binanın yaşının uzatılmasını sağlayacak özellikte koruyucu tabakaların ve sistemlerin kurulması sağlanabilir.

Su yalıtım uygulamaları her tür yapının dayanıklılığını ve ömrünü doğrudan etkileme özelliğine sahiptir. Sektörünün önde gelen isimlerinden Protan geniş yelpazedeki ürün portföyü ve tüm ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak oluşturulan birbirinden farklı çözüm önerileriyle müşterilerine üst düzey kalitede hizmet sağlar.

Aslında su izolasyon çalışmaları binaların beton ve donatılar gibi yük kaldırıcı sistemlerinde aşınma meydana gelmeden ve korozyondan koruma sağlanması için henüz bina inşaat aşamasındayken yapılmalıdır. Ülkemizin deprem bölgesinde bulunuyor olması su izolasyon çalışmalarını titizlikle uygulanması gereken bir konu haline getirmektedir.

Su izolasyon malzemeleri kullanım alanına göre değişiklik gösterir. Membran malzemelerinin özellikleri farklı olduğundan her membran uygulandığı her bölgede doğru ve etkili sonuçlar alınması için yeterli gelmeyebilir. Su yalıtım uygulamalarından optimum fayda sağlanabilmesi için uygulama yapılacak bölge doğru şekilde analiz edilmeli ve kullanılacak malzemenin teknik özellikleri değerlendirilerek seçim yapılmalıdır. Su izolasyon malzemelerinin uygulama yapılacak yüzey tipine göre değişiklik gösterdiği unutulmamalıdır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48