Son dönemlerde en çok kullanılan ve işletmelere sayısız fırsatlar sunan IO-Link

Güncel 08.03.2020, 20:39 11.03.2020, 12:40
Son dönemlerde en çok kullanılan ve işletmelere sayısız fırsatlar sunan IO-Link

Son dönemlerde en çok kullanılan ve işletmelere sayısız fırsatlar sunan IO-Link, teknolojinin en gelişen cihazlarından bir tanesidir. Günümüzdeki dijitalleşmeye getirdiği çözümleri ve fırsatları ile tanınan IO-Link, dijital ortamında kullanıcılarına büyük avantajlar sunuyor. Endüstri 4.0 ile birlikte oldukça popüler hale getiren IO-Link bir veri yolu sistemi değildir. IO-Link sayesinde sensör ve aktüatörlerin veriler alırken, kestirimci bakım çözümleri için kullanabilirsiniz. Örneğin sensörlerden sıcaklık bilgisi, algılama bilgisi, kirlilik bilgisi alınabilir, sensör bozulmadan önceden değiştirilebilir. Bu da özellikle sensörün oldukça önemli olduğu yerlerde otomotiv endüstrisi gibi yerlerde oldukça önemlidir.

 IO-Linki, bir master cihazına bağlı olarak çalışan, cihaz ve sessörlerden gelen verileri iki farklı yönler ile alış veriş işlemlerini sağlamış olduğu noktadan noktaya ulaştıran ve IEC61131-9 destekleyen bir haberleşme protokolüne IO-Linki adı verilir. IO-Link ve bir diğer adı ile master cihazı, bu sensör ve cihazlardan gelen verileri çeşitli ağlar ile fieldbus ya da taşıyıcı denilen veri yolları üstünden iletebildiği gibi, verileri anlık ya da uzun vadeli endüstriyel bilgi sistemi üzerinden hızlı işlem yapan bir cihazdır. Pek çok endüstri için IO-Link'in en büyük faydası, karmaşık ya da özel kablolama gerektirmeyen bir cihaz olmasıdır. Böylelikle işçilik maliyetlerinizi ciddi oranda azaltabilirsiniz.

 Ayrıca IO-Link, analog sensörlere duyduğu ihtiyacı da ortadan kaldırıyor. Bu sayede sensörler için gerekli olan kablo sayılarını azalttığı için kullanıcılarını envanter ücretlerinde tasarruf etmelerini sağlıyor. İnternet üzerinden Google ve benzeri arama motorlarında ıo-link nedir şeklinde arama yapıldığında Io-link'in pek çok özellikleri ve kullanıcılarına sağladığı kolaylıkları ile karşılaşılıyor.

iç mekan içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

 Nihayetinde son dönemin en popüler konuların başında yer alan ve pek çok kişi tarafından büyük ilgi gören IO-Link, kullanıcılarına dijital cihazlar ile haberleşmek adına daha pratik ve bir o kadar da standart olabilecek bir fırsat sundu.

blogfesto.com

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38