banner333

banner309

Şuurlu Öğretmenler Derneği 8. Bölge Toplantısı Gümüşhane'de gerçekleştirildi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Merkezinin 8. Bölge Toplantısı Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars illerinin katılımıyla Gümüşhane ÖĞ-DER Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Eğitim 08.03.2020, 20:44
Şuurlu Öğretmenler Derneği 8. Bölge Toplantısı Gümüşhane'de gerçekleştirildi.
banner400

EL ELE VERMEYİNCE TAŞ YERİNDEN KALKMAZ

Değerli arkadaşlar, değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz, Toplantımıza başlarken öncelikle şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil diliyor, başta orta doğu olmak üzere tüm dünyada barışın, huzurun hâkim olmasını Allahu Teâlâ’dan diliyorum.

Şubat ayının son haftası, ÖĞ-DER’in kuruluşunda bizlere rehberlik eden, yol gösteren Erbakan Hoca’mızın vefatının seneyi devriyesi idi. Hocamızın sözü hala hafızamızdadır. “Şuurlu nesiller şuurlu öğretmenlerin elinde yetişecektir.” Hoca’mızın vefatının 9 Yılı devriyesi olması sebebiyle kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz.

2010 daki öğretmenler günü münasebetiyle söylediği sözü hatırlatıyoruz. “Gavurun kalkanından bize fayda gelmez kendi kalkanımızı kendimiz yapmalıyız.” İşte bugün yaşananlardan şunu anlıyoruz ki eğitimde sanayide sağlıkta hukukta ve tüm alanlarda özgün modeller ve çalışmaların yapılmasının ehemmiyeti yüksektir.

Bu çalışmaları yapacak en büyük zenginliğimiz ise insan kaynağımızdır. Bunu sağlıklı planlı ve verimli bir şekilde yapması gereken kurum ise Milli Eğitim Bakanlığı’dır.

Milli Eğitim Bakanlığı'na ve ilgili kurumlara önerimiz ülkemizin yetişmiş akademik ve ehliyetli liyakatli insanlarından faydalanarak sorunların çözülmesi için adımlar atması, sivil toplumla bir olup ortak aklı çalıştırarak eğitimin kalitesini yükseltmesi ve güçlendirmesidir.

Peki bizler her çözümü bakanlıktan mı bekleyeceğiz? Hayır. Millî meselelerin millî birlikle çözülebileceğini söylüyor ve toplumun tüm kesimlerinin elini taşın altına koyması gerektiğini hatırlatmayı bir görev kabul ediyoruz. Eğitimin içinde bulunduğu çıkmaz ile ilgili çözüm önerilerimiz gerek eğitim raporlarımız gerekse basın açıklamalarımızla kamuoyuna yetkililere duyuruyor ve iletiyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığımız köklü değişiklikler yerine sadece şekilsel değişikliklerle uğraşmaktadır. Öğretmenin değerinin düştüğü, ahlaktan uzak, gayrı meşru ilişkiler üzerine kurulmuş televizyon dizi ve filmleri ile nesillerimizin ifsat edilmektedir.

İnternet ve sosyal medya üzerinden yapılan kirli algılar, siyasilerin ötekileştirici ve germe siyasetleri sorunlarımızı çözmek yerine arttırmaktadır.

Öğretmen eksikliğinin biran önce giderilmesi, öğretmenler arasındaki kadrolu, sözleşmeli ücretli ayrımının kaldırılması için acil ve kalıcı çalışmaların yapılması gerektiğini hatırlatmayı bir görev addediyoruz.

Ortaöğretimde yapılması düşünülen yeniden yapılanmanın ilan edilen haliyle yaraya merhem olmayacağını sadece çözümsüzlüğü artıracağını hatırlatıyoruz. Çünkü yapılacak çalışma birikmiş sorunlara çözüm üreten bir çalışmaktan çok yarayı pansuman edici geçici bir çalışmadır.

Bizler ÖĞ-DER olarak kötü gidişata dur demek için bu çalışmaları, toplantıları yapıyoruz.

Milli Şuur Dergisi’nden yerel eğitim şuralarına kadar bir çok alanda ki çalışmalarımıza sadece üyelerimizi değil, eğitimle ilgili derdi olan herkesi yapılan ifsatları birlikte durdurmaya ve birlikte güzel işler yapmaya davet ediyoruz.

Kadir KAYA /ÖĞ-DER Genel Başkan Yardımcısı

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45