banner333

banner309

Şiran Merkezde Çıkan Bu Suyun Bir Hikâyesi Var

Gümüşhane’nin Şiran İlçe merkezinde yer alan su kaynağı ilginç özelliklere sahip olsa da yetkililerin dikkatini çekmeyi başaramıyor.

Güncel 20.01.2024, 09:35
Şiran Merkezde Çıkan Bu Suyun Bir Hikâyesi Var
banner400

Gümüşhane’nin Şiran İlçe merkezinde yer alan su kaynağı ilginç özelliklere sahip olsa da yetkililerin dikkatini çekmeyi başaramıyor.

İlçe merkezine bağlı Tekke Mahallesi Teğmen Tuna Kara Caddesinde bulunan su kaynağı, yöre halkının iddiasına göre eski yıllarda bölgede kurulu olan ve mahalleye adını veren Tekke’ye ait olup, başka bir alana taşınamıyor.

Konu ile ilgili görüştüğümüz mahalle sakinleri kaynak suyunun yaklaşık 50 metre ötede bulunan Tekkeli  Merkez Camii’nde kullanılmak üzere taşınmak istendiğini dile getirirken, yapılan çalışmaya rağmen suyu akıtmayı başaramadıklarını dile getiriyor.

Şaşkınlıklarını “Suyu taşımak istediğimiz yer kaynağa göre daha düşük rakımda, ancak su döşenen borulardan bir türlü akmadı” sözleri ile anlatan mahalle sakinleri; “Su kaynağı ile ilgili farklı anlatımlar var. Bazı insanların anlatımına göre kurak bir dönemde mahallede kurulu tekke şeyhinin duası sonrası su çıkmış. Bir başka anlatıma göre ise burada su kaynağı olduğu için tekkede buraya kurulmuş” ifadelerini kullanıyor.  

Su kaynağının çevre köylerden Pazar için ilçe merkezine gelen vatandaşların da uğrak yeri olduğu kaydedilirken, “Açıkçası suyun sağlıklı olup olmadığını bilmiyoruz. Lakin çevre köylerden çok sayıda insanın buraya geldiğini, su içip piknik yaptığını görüyoruz. Çok sayıda vatandaş bu suya anlam yüklüyor. Öte yandan başıboş hayvanlarında bu kaynağın içine girdiğine ve su içtiğine şahit oluyoruz. Her durumda su kaynağı ile ilgili bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyoruz.  Yetkililerimizin kaynağı muhafaza altına almasını, bilgilendirici levhalar koymasını ve insanların inanışlarına saygı gösterip çevre düzenlemesi yapmalarını istiyoruz” diye konuşarak yetkilileri göreve davet ettiler.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:08
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:30
Yatsı 21:03