banner333

banner309

Omega 3 Eksiklik Belirtileri Nelerdir? Neler Yapılabilir?

Balık yağı, omega 3 yağ asitlerinin en iyi kaynaklarından biridir. Hem yağlı balıkları yiyerek hem de balık yağı takviyeleri alarak diyetinizin omega-3 ile dolu olmasını sağlayabilirsiniz.

Güncel 15.02.2022, 10:39
Omega 3 Eksiklik Belirtileri Nelerdir? Neler Yapılabilir?
banner400

Balık yağı, omega 3 yağ asitlerinin en iyi kaynaklarından biridir. Hem yağlı balıkları yiyerek hem de balık yağı takviyeleri alarak diyetinizin omega-3 ile dolu olmasını sağlayabilirsiniz. DHA (dokosaheksaenoik asit) beyin ve cildin yapısal bir bileşeni olan omega 3 yağ asididir. EPA (eikosapentaenoik asit) vücuttaki iltihaplanma ile savaştığı bilinmektedir ve ayrıca göz sağlığı ve rahatlığı için inanılmaz derecede önemli olabilir. Bu yağ asitlerinin, kan damarlarını ve pıhtı oluşumunu korumak, vücuttaki iltihabı azaltmak ve hatta zihinsel sağlığı iyileştirmek de dahil olmak üzere sağlığı geliştirmeye yardımcı olduğu bilinen birçok etkisi vardır. Çok sayıda araştırma, omega-3 yağ asitlerini tüketmenin göz sağlığına birçok faydası olduğunu da göstermiştir.

Omega 3 eksikliğinin belirtileri aşağıdaki gibidir:

1- Kuru Cilt

Genç ve nemli cildin sırlarından biri, hücre duvarı yapısında doğal olarak bulunabilen omega-3 yağ asitleridir. Ancak bu yağlar vücudunuzda ne kadar eksik olursa, cildiniz o kadar kuru olur. Omega-3 ayrıca cildinizin yararlı besinleri emmesine ve zararlı olan atık ürünleri dışarı atmasına yardımcı olarak, parlak bir cilde sahip olmanızı sağlar.

2- Cansız Saçlar

Saç köklerinde bulunan omega 3, onu parlak ve canlı saçlar için önemli bir besin haline getirir. Omega-3 yağları saçı besler, saç kalınlaşmasını destekler ve ayrıca saç dökülmelerine neden olabilecek kafa derisi iltihabını azaltarak, sağlıklı saçlara sahip olmanıza yardımcı olur.

3- Çabuk Kırılan Tırnaklar

Yumuşak, soyulan ve çabuk kırılan tırnaklar, vücudunuzda bir şeylerin yolunda gitmediğinin dışa dönük işaretleri olabilir. Birçok araştırma, balık yağları gibi hayvansal kaynaklardan elde edilen omega 3’lerin, bitki bazlı olanlara kıyasla vücut tarafından daha kolay emilmesine yardımcı olduğunu göstermiştir, bu nedenle yağlı balıkları diyetinize dahil edebilirsiniz.

Omega 3 balık yağı gıda takviyesi ürünleri için https://www.orzax.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52