banner333

banner309

Muhabbet kuşu ne yer

Muhabbet kuşları bizim sevdiğimiz birçok meyve ve sebzeyi severek yemektedirler.Tabii bunların dışında özellikle yedikleri şeyler de vardır.

Güncel 27.03.2021, 19:17
Muhabbet kuşu ne yer
banner400

Muhabbet kuşları bizim sevdiğimiz birçok meyve ve sebzeyi severek yemektedirler. Tabii bunların dışında özellikle yedikleri şeyler de vardır. Bu yazımızda neleri severler neleri sevmezler onlardan bahsedeceğiz.Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki neleri sevip sevmedikleri kuşumuzun yaşına ve cinsine göre değişiklik gösterir.Peki muhabbet kuşlarımızın yemesi gereken şeyler nelerdir ? Maddeler halinde verelim istedim.Muhabbet kuşu ne yer adlı makalemize başlıyoruz.

Ak darı

Muhabbet kuşları için temel besin maddesidir.2-3 aylık muhabbet kuşları için ona sade akdarı yem çeşidinden alabilirsiniz.

Dal darı

Muhabbet kuşlarımızın en sevdiği besinlerin başında gelmektedir.Fiyatları ucuz olup kafesinde olmasını öneririz

Dakota (Tuzsuz çekirdek)

Muhabbet kuşunuza kesinlikle tuzlu çekirdek vermeyiniz.Onun yerine tuzsuz çekirdek veriniz

Kendir tohumu

Her muhabbet kuşu sevmese de bazı muhabbet kuşları sevmektedir.Bunu onun temel besin maddesine karıştırarak verebilirsiniz.

Kanarya yemi

Evet yanlış duymadınız muhabbet kuşları kanarya yemini de sevmektedir.Tohumların içine karıştırarak verebilirsiniz.

Kalamar kemiği

Kalamar kemiği 2 yönden önem arz ediyor.Birincisi hem kuşların gagalarını törpülüyor diğer taraftan ise kalsiyum ihtiyacını karşılıyor.Fiyatları çok ucuzdur.2 tl civarına alabilirsiniz.

Meyve ve sebzeler

Muhabbet kuşları da bizler gibi meyve ve sebze yerler.En sevdiği meyveler arasında elma,mandalina,portakal,havuç ve salatalık gelir.

Su

Su insanların olmazsa olmazları arasındadır.Hatta canlılar su olmadan yaşayamazlar.Muhabbet kuşlarımız da su olmadan yaşayamaz.Onlara mutlaka su vermeliyiz.Fakat suyun temiz olmasına dikkat ediniz.Temiz olmaması durumunda ishal olma ihtimali vardır.Muhabbet kuşumuza  değişik yiyecekler vererek onları mutlu etmeye çalışın.Unutmamalıyız ki o da bir canlıdır. Muhabbet kuşu ne yer adlı makalemizin de sonuna geldik.Sizlere yardımcı olmaya çalıştık umarız makalemiz hoşunuza gitmiştir.Ekstra olarak muhabbet kuşunuz için rehber niteliğinde bir site tavsiyesi vererek konumuzu bitiriyoruz. www.kusyuvam.com kuşlar ve muhabbet kuşları hakkında detaylı bilgiler veren rehber niteliğinde bir sitedir. Bu siteden istediğiniz gibi yararlanabilir forumuna üye olarak sorular sorabilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09