banner333

banner309

Muhabbet kuşu kaç yıl yaşar?

Güncel 25.03.2021, 21:11
Muhabbet kuşu kaç yıl yaşar?
banner400

Bugünkü konumuz muhabbet kuşu kaç yıl yaşar ? Muhabbet kuşu 8 ile 10 yıl arası yaşar. Kısa bir ömre sahip olsalar da canlılıkları ve neşeleri ile daima bulundukları ortama eğlence katarlar. Yıllar geçtikçe sahipleri sevgili arkadaşının ömrü nedeniyle endişe duyabilir. Hiç endişe duymayın, aksine daha fazla keyifli saatler geçirmek için küçük arkadaşınızla ilgilenin ve göreceksiniz ki uzun yıllar daha sizinle yaşayacaktır. Önemli hastalıklar geçirmediyse ve çok iyi bakıldıysa ömür ortalamaları yükselebilir. Muhabbet kuşu ile aranız ne kadar iyiyse bir o kadar uzun süre sizi yalnız bırakmayacaktır.

 Muhabbet kuşu yeni doğduysa ya da yeni sahiplendiyseniz isim verme konusunda sizlere destek olmak isteriz. Ortama katıldığında çok çekingen ve korkak olması gayet normal olan muhabbet kuşları zamanla daha cana yakın olacak ve eğitim için sizi bekleyecektir. Muhabbet kuşu alışma süreci içerisinde yapmanız gerekenler;

  • Ona alışması için zaman tanıyın ve dışarı çıkartmaya çalışmayın.
  • Bakımlarını ihmal etmeyin.
  • Yemlik ve suluk kontrollerini unutmayın.
  • Konum olarak alçak ya da yüksek bir yere koymayın. (kafes)

Bir iki hafta içerisinde ortama alışan sevgili arkadaşınızı kafes kapağını açarak dışarı çıkartabilir ve zamanla da ele alıştırma eğitimi verebilirsiniz. Muhabbet kuşunun uzun bir ömür sahibi olması için dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta var. İyi bakım elbette gerekli fakat sevgi daha da gerekli. İlgisiz kalan muhabbet kuşları strese girip çok kısa bir süre sonra ölebiliyor. Bu nedenle bu uyarıları madde madde yazmak istedik.

  • Ötmeyen ve halsiz görünen bir kuş olarak güne başladıysa bir problem olduğu kesindir. Bu nedenle kesinlikle veterinere götürülmeli.
  • Tüy dökme mevsimlerinde bakımları daha iyi yapılmalı ve dinlenmesi için zaman verilmeli.
  • Yemini sevmediyse bir gün deneme yapılmalı ve diğer gün de yemiyorsa değiştirilmeli.
  • Düzenli olarak tırnakları kesilmeli (uzman biri tarafından) uzayan tırnaklar bir yerlere takılmasına ve ölmesine neden olabilir.
  • İshal olduğunu fark ederseniz bir dakika bile kaybetmeden veterinere götürmelisiniz. (günlük temizlik yaparken ishal olup olmadığına bakılmalı) ishal demek onlar için ölüm demektir.
  • Rüzgârlı bir ortam onlar için çok zararlı bu nedenle bulunduğu odanın camı açıldıysa başka bir yere kafesini taşıyın, cam kapanınca da yerine koyun.
  • Banyo yaptıysa saç kurutma makinesi ile asla kurutmaya kalkmayın. Kışın sert yazın daha yumuşak tüylere sahiptirler ve çok kolay kurur. (on dakika sonra eski haline dönerler) Üşür diye düşünüp bu hatayı sakın yapmayın.
  • İlgisiz ve sevgisiz bırakmamak için yanına gidip konuşmaya çalışın ya da televizyonu açın.

Muhabbet kuşu kaç yıl yaşar ile ilgili daha geniş bilgiler için : www.kusyuvam.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09