banner333

banner309

Memur Sen Engelliler Komisyonu Genel Başkanı : Otizmli Çocukların Yuhalanmasını Kabul Etmiyoruz

Memur Sen Engelliler Komisyonu Genel Başkanımız Elvan Uğurlu’nun Basın Açıklaması doğrultusunda bizlerde Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonu olarak, Aksaray’da otizmli çocukların eğitim gördükleri okulda yuhalanmasını kabul etmiyor, olayın çok üzücü olduğunu ifade ettiğimizi belirtmek istiyoruz.

Güncel 13.11.2019, 22:22 13.11.2019, 22:27
Memur Sen Engelliler Komisyonu Genel Başkanı : Otizmli Çocukların Yuhalanmasını Kabul Etmiyoruz
banner400

Aksaray’da meydana gelen ve toplumda infial yaratan görüntülerde otizmli çocukların yuhalanması Her kesimden olduğu gibi tarafımızdan da tepkiyle karşılanmaktadır.
“Hiçbir çocuğumuzun eğitim hakkından mahrum kalmasını ve ayrımcılığa maruz kalmasını doğru bulmuyoruz”

 “Maalesef ki eğitimde bu tür vakalarda zorlanmamızın sebebi bu çocuklara karşı öğretmen ve velilerin tahammülünün düşük olması. Velilerin çocuklarının otizmli öğrencilerle aynı okulda okumasını istemiyor olması en büyük sıkıntı olarak karşımıza çıkmakta, buna mukabil diyoruz ki: ‘Hiç bir otizmli çocuğumuz okulunu, mahallesini hatta yaşadığı şehri değiştirmek zorunda kalmamalıdır. Her çocuğun eğitim hakkının olduğu asla unutulmamalı.’


Böyle durumların yaşanmaması adına velilere büyük iş düşüyor. Rehberlik servislerinin uyum içinde çalışması, çocukların ailelerinin ilişkileri, hatta sosyal etkinliklerde sınıftaki arkadaşlarının olumlu söylem ve hareketleri, karnelerinin arkadaşlarının elinden alınması büyük artı ve güven kazandıracak bir işlev sağlayacaktır. Bu benzeri olayların yaşanmaması en büyük dileğimizdir.”


Coşkun Tuncer
Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonu Başkanı

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59