banner333

banner309

Meme Estetiği Neden Yapılır?

Meme estetiği meme dikleştirme, meme büyütme ve meme küçültme ameliyatları yoluyla gerçekleştirilir. Meme büyütme; memelerin daha iri, daha dolgun ve daha estetik görünümlü olması amacıyla silikon protezler kullanılarak uygulanan bir cerrahi prosedürdür. Meme protezlerinin kullanıldığı meme büyütme ameliyatları aynı zamanda istenilen meme görünümüne sahip olmayı da sağlar.

Güncel 17.09.2022, 03:50
Meme Estetiği Neden Yapılır?
banner400

Meme estetiği meme dikleştirme, meme büyütme ve meme küçültme ameliyatları yoluyla gerçekleştirilir. Meme büyütme; memelerin daha iri, daha dolgun ve daha estetik görünümlü olması amacıyla silikon protezler kullanılarak uygulanan bir cerrahi prosedürdür. Meme protezlerinin kullanıldığı meme büyütme ameliyatları aynı zamanda istenilen meme görünümüne sahip olmayı da sağlar.

Memeler tarihin en eski zamanlarından beri dişiliğin ve doğurganlığın sembolü olarak kabul edilir. Memeler genetik yapıya, kişinin yapısına ve farklı etkenlere göre farklılık gösterebilir. Kadın vücudunun en ön plandaki unsurları olmaları ve kadınlığın simgesi olarak kabul edilmeleri nedeniyle her kadın güzel memelere sahip olmak ister. Ne yazık ki her kadının doğuştan güzel memelere sahip olması mümkün değildir. Üstelik emzirme, doğum, kilo alıp verme gibi nedenlere bağlı olarak da memelerde deformasyonlar meydana gelebilir.

Meme Büyütme Estetiği En Sık Uygulanan Estetik Cerrahi Prosedürlerindendir

Bazı kadınların memeleri arasında ciddi düzeyde asimetrik farklılıklar bulunması söz konusu olabilir. Bu durum meme büyütme ameliyatlarının farklı yaş gruplarında sıklıkla uygulanmasının en önemli nedenleri arasında sayılabilir.

Meme büyütme estetiği ameliyatı uygulanacak kadınların ameliyat sonucu ile ilgili olarak gerçekçi beklentilere sahip olması çok önemlidir. Bu aşamada Op. Dr. Evren İşçi her hasta özelinde detaylı incelemeler yapar. Beklentilerinin gerçeğe uygunluğunun yanı sıra vücut yapısı başta olmak üzere pek çok farklı etkeni değerlendirir. Bu süreç sonunda hastanın vücut hatlarıyla uyumlu ve doğal bir görünüm elde edilmesini sağlayacak silikon protezler seçilir, hasta özelinde belirlenen teknikle uygulanır.

Meme büyütme estetiği temel olarak kadınların daha güzel bir görünüme kavuşmasını, öz güvenlerinin artmasını ve kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlama amacıyla uygulanan bir estetik cerrahi prosedürüdür.

Meme estetiği ameliyatlarının amacı hastaların beklentilerinin vücut orantısına en uygun ve doğal sonuçlar ortaya çıkacak şekilde karşılanmasıdır. Yalnızca hastanın beklentisini göz önünde bulundurmak doğallıktan uzak bir görünüme neden olabilir.

Memeleri normal olarak kabul edilenden ya da kendi beklentilerinden daha küçük olan hastalara meme büyütme estetiği uygulanabilir. Bu tür durumlarda memelerin büyütülmesi ve dolgunlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen meme büyütme ameliyatı sonucunda kadınların daha dolgun, daha iri ve estetik açıdan güzel görünen memelere sahip olma imkanı vardır.

Meme Boyutu Nasıl Belirlenir?

Meme büyütme ameliyatıyla takılacak silikon protezle elde edilecek meme boyutu hastanın istekleri, beklentileri, memelerin mevcut durumu, vücut ölçüleri ve benzer etkenler değerlendirildikten sonra hastanın ve cerrahın ortak kararıyla belirlenir. Bu aşamada cerrahın üzerine düşen en önemli görev hastanın operasyon sonrası beklentilerinin gerçeğe ne kadar uygun olduğunu belirlemek, gerek gördüğü durumlarda hastasını en doğru şekilde yönlendirmektir.

Dolgunluğunu yitirmiş, ileri derecede gevşemiş ve sarkmış memelere sadece silikon protezle dikleştirme ameliyatı yapmak tatmin edici sonuçlar alınması için yeterli değildir. Bu tür durumlarda etkili sonuçların alınabilmesi için silikon protez yerleştirmenin yanı sıra meme dikleştirme ameliyatı da uygulaması gerekir.

Meme büyütme ameliyatının gerçekleştirilmesi için silikon protezlerden faydalanılır. Silikon protezlerin insan vücuduna herhangi bir zarar vermesi söz konusu değildir. Yıllardır tıbbın farklı alanlarında çeşitli cerrahi prosedürlerde kullanılan silikondan yapılan meme protezleri pek çok teknolojik gelişmenin konusunu oluşturmuştur. Yapılan çalışmalar ve sağlanan gelişmeler sonucunda üretilen kohesiv yapıda jel sayesinde silikon protezler delinse dahi silikonun dışarı akması gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkmamaktadır.

Meme büyütme estetiği ameliyatı olmak isteyen kadınların atması gereken ilk adım alanında uzman, deneyimli ve doğru iletişim kurabileceği bir estetik cerrah seçmesi gerekir. Op. Dr. Evren İşçi bu alanda başvurulabilecek en deneyimli isimlerden biridir. Hastanın seçtiği estetik cerrah elde edilecek sonuçların doğal ve etkili olması için çok önemlidir. Çünkü meme büyütme estetiği ameliyatının başarılı olması için hasta özelinde uygun  teknikler belirlenmeli ve uygulanmalıdır. Aksi takdirde düzeltilmesi ve telafi edilmesi zor durumlarla karşı karşıya kalınması riski söz konusu olabilecektir.

Muayene sırasında hastanın kilosu, boyu, vücut ölçüleri, göğüs kafesinin yapısı, memelerin yapısı, boyutu ve derinin durumu incelenir. Meme büyütme ameliyatından sonra elde edilecek memelerin büyüklüğü, hangi tekniğin uygulanacağı ve elde edilecek sonuç söz konusu faktörlerden doğrudan etkilenir.

Memelerde bariz bir sarkmanın olduğu durumlarda meme büyütme estetiği ameliyatına ek olarak memedeki deri miktarının azaltılmasını ve yeniden şekillendirilmesini sağlayacak bir prosedür uygulanması mümkündür. Estetik olarak ideal meme ölçüsünün bir standardı yoktur. Çünkü her kadının meme ve vücut ölçüleri birbirinden farklıdır. Bu nedenle meme büyütme ameliyatıyla memelerde elde edilecek yeni boyut memelerin mevcut büyüklüğü ve hastanın vücut ölçüleri değerlendirilerek belirlenir. İdeal meme boyutu için varlığını hissettirecek büyüklükte ancak doğal görünümlü ve vücudun geri kalanıyla orantılı olmalı denilebilir.

Silikon meme protezi kullanılarak gerçekleştirilen meme büyütme ameliyatının ardından elde edilecek sonuçlar kullanılan mem protezinin tipiyle doğrudan bağlantılıdır. Bu nedenle hasta özelinde ve doğru seçim yapılması için estetik cerrah seçiminde dikkatli davranılmalıdır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38