banner333

banner309

Mağdur Çocuklara Yönelik Güncel Uygulamalar

20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” olması dolayısıyla Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü tarafından “Mağdur Çocuklara Yönelik Güncel Uygulamalar” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Güncel 23.11.2022, 10:42
Mağdur Çocuklara Yönelik Güncel Uygulamalar
banner400

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen panele Trabzon Barosu’ndan Avukat Berrak Pınar Alioğlu konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Esra Karapınar Kocağ konuşmasında; “Çocukları korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Çocuk Haklarına Dair Sözleşme imzalanmış ve o tarihten günümüze 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü olarak ilan edilmiştir. Çocuk hakları hem kanunen hem de ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu eğitim, sağlık, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi hakların hepsini birden kapsayan evrensel bir kavramdır. Bu kapsamda Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü olarak Kasım ayı etkinliklerimizi çocuk temalı yapmak istedik” sözlerine yer verdi.

Mağdur Çocuklara Yönelik Güncel Uygulamalar başlıklı etkinliğe konuşmacı olarak katılan Trabzon Barosu’ndan Avukat Berrak Pınar Alioğlu gerçekleştirdiği sunumunda Çocuk Adalet Sisteminde Yeni Birimler, Adli Hizmet ve Mağdur Dairesi Başkanlığı, Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM), Çocuk Görüşme Merkezleri, Çocuk Adalet Merkezleri (ÇAM) ve Adli Görüşme Odaları hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Ülkemizde 59 ilde 62 Çocuk İzlem Merkezi olduğu bilgisini paylaşan Avukat Alioğlu; “Çocuk Adalet Merkezi uygulaması ile çocuk ağır ceza mahkemesi, çocuk mahkemesi, Cumhuriyet başsavcılığı çocuk bürosu ve adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlüklerinin bir arada yapılandırılması suretiyle çocuklara yönelik tüm adli işlemlerin bu merkezde çocuk dostu usuller uygulanarak yerine getirilmesi amaçlanmaktadır. Çocuk Adalet Merkezinde ayrıca çocuk polisi, adli tıp uzmanı, aile ve sosyal hizmetler görevlisinin yanı sıra baroya, hukuk kliniği uygulaması için hukuk fakültesine ve psiko-sosyal destek kliniği uygulaması için de psikoloji, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, sosyal hizmet gibi bölümlere yer ayrılması sağlanarak paydaş kurumların çocuklara bütüncül hizmet sunumu hedeflenmektedir” açıklamasında bulundu.

Etkinlik, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla beraber sona erdi. Etkinlik sonunda Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü tarafından etkinliğe katkılarından dolayı Trabzon Barosu’ndan Avukat Berrak Pınar Alioğlu’na teşekkür belgesi takdim edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44