banner333

banner309

Kripto Borsaları: İşin Türleri ve Özü

Kriptonun yatırımcıların zihninde daha sağlam bir yer edindiği bu günlerde kripto yatırımı yapmak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli oluşumlar kripto para borsalarıdır.

Güncel 06.09.2022, 16:48
Kripto Borsaları: İşin Türleri ve Özü
banner400

Kripto para borsası: bir platform seçmek için kurallar ve ana kriterler

Kriptonun yatırımcıların zihninde daha sağlam bir yer edindiği bu günlerde kripto yatırımı yapmak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli oluşumlar kripto para borsalarıdır. Peki, kripto para borsası nedir? Kripto borsası, dijital para (kripto para) ile işlemlerin gerçekleştirildiği dijital bir platformdur. Yatırımcılar, mevcut varlıkları alıp satarak veya takas ederek kazanç elde eder. Yine de, kripto para ile işlem yapmaya başlamadan önce, bir kripto borsa platformunun ne olduğunu öğrenmeniz ve uygun bir platform seçmeniz gerekir.

Bir borsa seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Acemi bir kripto kullanıcısı için en iyisi büyük platformlardan başlamaktır. Sonuçta, bir kripto borsası ne kadar büyükse, o kadar güvenilirdir. Ayrıca, borsanın yargı yetkisi kapsamında olup olmadığını da dikkate almalısınız. İstikrarlı bir mevzuata ve iyi bir yargı sistemine sahip gelişmiş ülkelerde kayıtlı platformlarını tercih etmelisiniz.

Bir kripto borsası nasıl çalışır?

Yatırımcı bir kripto para satın almak için başvurur ve borsa ilgilendiği coinin kurunu bildirir. Koşullar tatmin edici ise satın alma işlemi gerçekleştirilir. Borsaya yalnızca coinin maliyetini değil, aynı zamanda işlemler için de belli bir ücret ödemeniz gerekecektir.

Merkezi ve merkezi olmayan borsalar

Merkezi borsalar yalnızca işlem yapmak için bir platform olarak hareket etmekle kalmaz, aynı zamanda müşterilerine ilave bilgiler ve ticaret araçları da sunar. Her türlü hizmete erişim sağlamak için kullanıcının kimlik doğrulama sürecini geçmesi gerekir. Kullanıcılara ait tüm varlıklar, platformun cüzdanlarında saklanarak güvenlikleri sağlanır.

Kullanıcıların merkezi olmayan borsalara kaydolmaları gerekmez, ancak müşterilerin varlıkları kişisel cüzdanlarında saklandığından varlıkların güvenliği de platformun garantisinde değildir. Bu tür kripto para siteleri hızlı işlemler için daha uygundur. Uzun vadeli bir yatırım stratejisi takip ediyorsanız merkezi platformları kullanmak daha akıllıca bir tercih olacaktır.

Borsa karşılaştırılması

Alım satım veya yatırım stratejinizi uygulamaya koymadan önce, birkaç alım satım platformunu analiz etmek ve karşılaştırmak gerekir. Bu analizlerde aşağıdaki noktalara dikkat etmenizi öneririz:

Yaşadığınız ülkedeki bir kripto borsası nasıl çalışır?

Ülkenizde kriptoya yönelik herhangi bir kısıtlama varsa işlemler yerine getirilemeyebilir.

İşlem ücretleri yüksek mi?

İşlemler için ödeyeceğiniz yüksek bir işlem ücreti tüm kazancınızı silip süpürebilir. İşlemleri gerçekleştirmeden önce tüm maliyetleri dikkatlice hesaplamanız gerekir.

Para yatırma sınırı ne kadar?

Yüksek bir minimum para yatırma sınırı yeni başlayan bir kullanıcı için oldukça pahalı olabilir.

Para çekme limiti ne kadar?

Küçük para çekme limitleri de büyük tutarlarda işlem yapmanıza mâni olur. Bu sorun başlangıçta çok önemli olmasa da geliriniz arttıkça işinizi zorlaştırabilir. Örneğin, günde 100 dolarlık para çekme limitleri ilerleyen günlerde canınızı sıkacaktır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48