banner333

banner309

'Katliamcı Darbeci Vampirleri Kınıyoruz'

Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı Veli Ağaç, Mısır’ın başkenti Kahire’deki Rabiat’ül Adeviye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtlarına yönelik müdahale sonucu yüzlerce insanın katledilmesi, binlerce insanın darbeci katillerin kurşunlarına hedef olmasını şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Güncel 16.08.2013, 09:20 05.10.2013, 14:58
'Katliamcı Darbeci Vampirleri Kınıyoruz'
banner400
 Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı Veli Ağaç, Mısır’ın başkenti Kahire’deki Rabiat’ül Adeviye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtlarına yönelik müdahale sonucu yüzlerce insanın katledilmesi, binlerce insanın darbeci katillerin kurşunlarına hedef olmasını şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Yaptığı açıklamada, Mısır’da kadın, çocuk, yaşlı genç demeden katliamlarını sürdüren darbeci katillerin cinayetleri daha nereye kadar süreceğini sorgulayan Ağaç, “Dün Askeri darbe yaparak Mısır halkının iradesini katledenler, bugün de Mısır halkını katletmeye devam etmekteler. Bir taraftan cinayet işlerken diğer yandan kutlama yaparak vahşetlerine yeni bir boyut kazandırmaktadırlar. İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar Mısır’da hem demokrasinin katledilmesine hem de insanların öldürülmesine seyirci kalarak, darbecilere bazen açıktan, bazen de örtülü destek vermeye devam etmektedirler.
Öte yandan Mısır’daki darbeye açıktan destek veren ve darbeyi fırsat bilen katil İsrail devleti, Filistin’de yeni yerleşim yerleri inşa etmekte, karşı çıkanları da katletmektedir. Bütün bu olaylar göstermektedir ki, Mısır’daki darbenin arkasında İsrail ve emperyalistlerin Ortadoğu’daki çıkarlarını korumak ve geliştirmek yatmaktadır. İsrail insansız hava araçları ile darbecilerin Sina Yarım Adası’nda ortak katliamlar yapması bunun açık kanıtıdır.” dedi.

Deniz kaplumbağalarının yaşamı ile yakından ilgilenen Batı’nın, insanların, özellikle de Müslümanların yaşamı söz konusu olunca sessizliği tercih edip, katliamlar karşısında üç maymunu oynadıklarını ifade eden Ağaç, “Mısır’daki insanlık dışı katliamlara karşı bazı İslam ülkeleri ve Batılı ülkelerin  yöneticileri üç maymunu oynasa da insanlık vicdanı ve tarih onları asla affetmeyecektir.  İsrail başta olmak üzere darbesever şer ittifakın antidemokratik ve gayri insani tutumu bizlere Üstad Sezai Karakoç’un şu sözlerini hatırlatıyor: ‘Onlar sanıyorlar ki, biz sussak tarih susmayacak, tarih sussa Hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki, bizden kurtulsalar, vicdan azabından kurtulamayacaklar, vicdan azabından kurtulsalar tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar, Tanrı’nın gazabından kurtulamayacaklar.” diye konuştu.

Ağaç, Memur-Sen ailesi olarak susmayacaklarını, katilleri kınamaya ve lanetlemeye devam edeceklerini belirterek, bütün insanlık vicdanını katillere ve zalimlere karşı ortak isyana çağırdı.

Memur-Sen olarak, katilleri ve katillerin işbirlikçilerini bütün dünyaya ifşa etmeye devam edeceklerini dile getiren Ağaç, “Canilerin ve katillerin karşısında mazlumların ve mağdurların yanında olduğumuzu belirtiyor, darbecilerin katlettiği Mısırlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38