banner333

banner309

Helvacı Yakub Efendi Lezzetleri

Güncel 02.04.2021, 12:15
Helvacı Yakub Efendi Lezzetleri
banner400

Helvacı Yakub Efendi geleneksel lezzetimiz olan helva ile en iyi şekilde müşterilerine hizmet kalitesi sunuyor. Bir defa ağzınıza aldığınızda tadının eşsiz güzelliğini unutmayacaksınız. Tarihimizin sohbet masalarında vazgeçilmez tatlarından olan helva kültürü Ortadoğu’dan Balkanlara kadar uzanmayı başarmış bir tatlıdır. İslamiyet’in vermiş olduğu güzel ruhu ile harmanlanmış olan kültürel değerimiz helva lezzeti 16. Yüzyıldan beri süregelmiş ve Helvacı Yakub Efendi şubelerinde hayat bulmaya devam ediyor.

Helvacı Yakub Efendi aslında Helvacı Baba olarak bilinen Şeyh Yakub Efendi Sufi’di. Zamanın tasavvuf ehli olan tasavvuf isimlerinden değerli bir kişiliktir. Helvacı Yakub Efendi Bayrami Tarikatına her zaman sadık kalmış ve İstanbul’un her köşesine yaymak için oldukça çaba göstermiştir. Kanuni Sultan Süleyman’dan günümüze kadar lezzetini ve bereketini ulaştırmayı başarmıştır. Günümüzde oldukça rağbet gören Helvacı Yakub Efendi müessesi hizmetlerine kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

Helvacı Yakup Efendi Helva Çeşitleri

Helvacı Yakub Efendi birbirinden lezzetli eşsiz tatlılarını müşterilerine sunuyor. Dondurmalı irmik helvası, çikolatalı irmik helvası, antep fıstıklı cennet helvası ve süt helvası olmak üzere geleneksel lezzetleri sizlere sunmaktadır. Özellikle klasik Türk Mutfağı tatlısı olan irmik tatlısını modern günümüzle uyarlamayı başarılır bir şekilde başarmıştır. Çikolatalı irmik helvası ile sizlere farklı lezzetlerin de kapısını açmaktadır. Her biri usta ellerin emeği ile orataya çıkan tatlılar her geçen gün geleneğine sadık bir şekilde hizmetine devam ediyor.  

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 03:30
Güneş 05:09
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:28
Yatsı 21:01