banner333

banner309

Gümüşhane İHH: Soğuktan kaçan hayvanlar için kaputa vurun

Gümüşhane İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), soğuk havalarda araçların kaputlarına sığınan hayvanların telef olmaması için sürücülere çağrıda bulundu.

Güncel 19.12.2023, 19:55
Gümüşhane İHH: Soğuktan kaçan hayvanlar için kaputa vurun
banner400

Gümüşhane Genç İHH'a tarafından yapılan açıklamada, soğuk havalarda hayatta kalmak için araba motorlarının sıcaklığı ile ısınmaya çalışan kedilerin, araç hareket ettikten sonra bulunduğu yere sıkışarak ya da yollarda düşerek can verdiği hatırlatıldı. Genç İHH olarak amaçlarının can dostu kedilerin sağlığı, güvenliği ve aynı zamanda vatandaşların taşıtlarında çıkabilecek muhtemel sorunları ortadan kaldırmak olduğu belirtildi.

Açıklamada, sürücülere, aracı çalıştırmadan önce kaputa vurarak motorun içerisinde hayvan olup olmadığının kontrol edilmesi çağrısında bulunuldu.

Genç İHH başkanı Faik Enes Akkaya araçların çalıştırılmadan önce mutlaka kontrol edilmesinin altını çizerken, "Soğuk havalarda araçlarımızı çalıştırmadan önce kaputa vurarak motorun içerisinde hayvan olup olmadığını kontrol edelim. Bu sayede, soğuktan kaçan hayvanların telef olmasını önleyebiliriz. Kısacık bir zaman ayırarak, minik dostlarımızın hayatını kurtarabiliriz" dedi.

 Genç İHH tarafından farkındalığı arttırmak amacıyla şehir merkezinin belli noktalarına, Soğuk havalarda araç motorlarına sığınan can dostlarınız için “Kaputa Vurun” yazılı sticker yapıştırıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:23
Güneş 05:05
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:33
Yatsı 21:07