banner333

banner309

Gümüşhane'de Mahkemeden Dönen Trafik Cezası SMA Hastası Çocuklara Bağışlandı

Gümüşhane’de fahri trafik müfettişi tarafından kesilen ceza yapılan itiraz üzerine mahkemeden dönünce iade edilen tutar SMA hastası çocuklara bağışlandı.

Güncel 19.01.2024, 08:09
Gümüşhane'de Mahkemeden Dönen Trafik Cezası SMA Hastası Çocuklara Bağışlandı
banner400

Gümüşhane’de fahri trafik müfettişinin hazırladığı tutanakla para cezasına çarptırılan sürücü, aldığı cezaya itiraz etti. Mahkeme tarafından haklı bulunan ve para iadesi yapılan Mustafa Demirhan geri ödenen tutarı SMA hastası çocuklara bağışladı.

Gümüşhane’de fahri trafik müfettişinin hazırladığı tutanakla, “geçmenin herhangi bir trafik işaretiyle yasaklandığı yerlerde sürücünün aracı geçmesi” gerekçesiyle Mustafa Demirhan adlı sürücüye para cezası kesildi.

Kesilen cezanın kendisine tebliğ edilmesinin ardından harekete geçen  Mustafa Demirhan Gümüşhane Sulh Ceza Hâkimliğine başvuruda bulundu. Kabahat eylemine ilişkin somut delil bulunmadığını gerekçe gösteren Demirhan cezaya itiraz etti. Hâkimlik, Demirhan’ın itirazını haklı bularak uygulanan cezanın usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle 951 lira para cezasını iptal etti. Ödediği cezayı geri alan Demirhan, bu parayı SMA hastası çocuklara bağışta bulundu.


Konuyla ilgili Gümüşkoza’ya açıklama yapan Demirhan, “Gümüşhane oto kurtarma ve yol yardım firmasının sahibiyim. Sanayi bölgesinden şehir merkezine doğru iş için yola çıktık. Yeni Hastane sapağındaki ışıklarda durduk. Işıklardan sonra devam edince sağ taraftan bizi bir araç sıkıştırdı. Bu araç tahminimizce fahri trafik müfettişiydi. Yol bizimdi, bu yüzden devam ettik. İki gün sonra e-devletten bir ceza mesajı geldi. Mesajı okuyunca cezadan haberdar olduk" dedi

Gelen trafik cezasının 951 lira olduğunu dile getiren Demirhan, "Parayı ödedim. Ancak haksız bir ceza olduğu için ilgili mercilere yasal süreç bitmeden şikâyetimi yaptım. Hâkim bey de bizi haklı gördü ve cezanın iptalini sağladı. Zaten firma olarak günlük kazancımızın bir bölümünü ayırıp SMA hastası çocuklarımıza bağışlıyorduk. Mahkemeden cezanın geri ödenmesi kararı çıkınca bu parayı da çocuklarımıza bağışlamak istedim. Miktar az olabilir ama niyetimiz halis. Bundan sonra da bu tür durumlar başımıza gelirse yine bağışlayacağız” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27