banner333

banner309

Göksu: Bu Toprağın Mayasını Silemediler

Tevfik Göksu, "Onlar nasıl maya atmışlar ki, bu toprağın mayasını silemediler.

Güncel 08.05.2013, 13:26 05.10.2013, 15:05
Göksu: Bu Toprağın Mayasını Silemediler
banner400
Türk İslâm âlimi Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'ni anma programında konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, büyük zatların ülkeyi bereketlendirdiğini kaydederek "Onlar nasıl maya atmışlar ki, bu toprağın mayasını silemediler. Maya yeniden köpürdü. Yıllar sonra Gümüşhanevi Hazretleri Esenler'de anıldı ve anlamlandı" diye konuştu.Yüzyıllar boyunca toplum üzerinde etkili olmuş manevi üstünlüklere sahip gönül erlerini 'Anadolu'yu Mayalayanlar' programı ile Esenlerliler'le buluşturan Esenler Belediyesi, Türk İslâm âlimi Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'ni de unutmadı.

Gümüşhanevi Hazretleri, Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Esenler Gümüşhane Tamzı Köyü Deneği'nin ortaklaşa düzenlediği bir programla Esenler'de anıldı. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, AK Parti Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Abdurrahman Bölük, İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Akdemir, Esenler Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Kahveci, Esenler Gümüşhane Tamzı Köyü Deneği Başkanı İbrahim Duman, Belediye Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.BU TOPRAĞIN MAYASINI SİLEMEDİLERBünyamin Topçuoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilk konuşmayı yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatan toprağının her zerresinde alın teri olan gönül erleri ile buluşmuş olmanın önemine dikkat çekerek, bu toprağı mayalayanların Esenler'de anılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Göksu, Gümüşhanevi Hazretleri gibi büyük zatların ülkeyi bereketlendirdiğini kaydederek "Onlar nasıl maya atmışlar ki, bu toprağın mayasını silemediler. Maya yeniden köpürdü. Yıllar sonra Gümüşhanevi Hazretleri Esenler'de anıldı ve anlamlandı" diye konuştu.

Bu toprağın izini sürenleri, bu toprağın çocuklarıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Göksu, programa katılan herkese teşekkür etti. Göksu'nun ardından program, Gümüşhanevi Hazretleri'ni anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.GÜMÜŞHANEVİ HAZRETLERİ'Nİ ANDILARGöksu'nun ardından konuşan Esenler Gümüşhane Tamzı Köyü Deneği Başkanı İbrahim Duman, kendisinin Gümüşhanevi Hazretleri'ni son 10 yıldır öğrenip değerini anladığını açıklayarak, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya ve programda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Köse de, Gümüşhanevi Hazretleri'nin Gümüşhane'nin yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olduğunu belirterek, siyaset alanında da örnek bir kişilik olduğunu kaydetti. 
İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Akdemir de, Allah ile kulun arasına karanlık girmemesi için böyle büyük zatların bilinmesi ve yolundan gidilmesi gerektiğini söyledi. 
Davetlilerin konuşmalarını yapmalarının ardından Ebubekir Tahtacı da, okuduğu ilahiler ile geceye renk kattı.NE KADAR İFTİHAR EDİLSE YERİDİRPrograma konuşmacı olarak katılan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan da katılımcılara Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'ni ve örnek kişiliğini anlattı.

Geçmişi geleceğe bağlayan ve bizi biz yapan değerleri anlatma yönünde faaliyet göstermenin büyük bir iş olduğunu söyleyen Arslan, "Gümüşhaneliler bu büyük zatla ne kadar iftihar etse yeridir" dedi. Arslan, "Amerika'dan Avustralya'ya kadar O'nun ismi anılıyor, O'nun eserleri okunuyor" diyerek bu açıdan Gümüşhanevi Hazretleri'nin ne kadar okunup anlanırsa o kadar iyi olacağını belirtti.Arslan'ın konuşmasının ardından sona eren programda katılımcılara Gümüşhanevi Hazretleri'nin 'Ehl-i Sünnet İ'tikadı' kitabı da dağıtıldı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11