banner333

banner309

EKÜY Kapsamında Bulunan Çiftçilere Sertifika Verildi

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından yürütülen “2019 Yılı Örtüaltı EKÜY(Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi) Projesi” kapsamında bulunan örtüaltı sebze üreticilerine “Entegre ve Kontrollü Ürün Sertifikaları törenle verildi.

Güncel 22.08.2019, 15:31 22.08.2019, 15:46
EKÜY Kapsamında Bulunan Çiftçilere Sertifika Verildi
banner400

Tarladan sofraya güvenilir gıda, temiz çevre ve sağlıklı toplum için geliştirilen Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) projesi kapsamında 13 dekar alanda Merkez, Torul, Kürtün ve Şiran’da örtü altı sebze üretimi yapan 44 çiftçiye sertifikaları verildi.

Merkez Bağlarbaşı Mahallesinde yapılan sertifika törene İl Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç, Şube Müdürleri İlçe Müdürleri, projeden sorumlu teknik personel ve üreticiler katıldı.

İl Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç, Projenin önemini vurgulayarak bu tür projelerin kalıntısız ve kaliteli üretim miktarını arttırarak hem tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmasını hem de üreticilerin ürünlerini daha kolay ve daha iyi fiyata satmalarına yardımcı olduğunu belirtti.

"Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi"  projeleri kapsamında İlimizde Gümüşhane Merkez, Torul, Kürtün ve Şiran ilçelerinde Örtüaltı EKÜY  projesi kapsamında 13 dekar alanda örtü altı üretimi yapan 44 örtüaltı domates ve hıyar üreticisinden hasat öncesi ve hasat esnasında alınan numuneler pestisit kalıntısı yönüyle analiz yaptırılmış olup, kalıntı bulunmayan bu ürünler için üreticilere  EKÜY  sertifikası ve Eküy logoları verilmiştir. EKÜY projesi kapsamında seracılık yapan üreticilerimizin üretmiş olduğu kalıntısız, güvenilir ürünler üretilerek pazara sunulması ilimiz ekonomisine, tüketiciye ve üreticiye olumlu yönde katkı sağlayarak ürünlere olan talebi artırmaktadır.

Proje İl sorumlusu Oya Ulutaş ise yıl içinde yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verirken üreticilere ait ürünlerden hasat öncesi kalıntı analizi için alınan örneklerin tamamının temiz çıktığını ve üreticilerin sertifikalarını almaya hak kazandıklarını ifade etti.

Tören Üreticilere sertifika ve logo dağıtımı ile son bulmuştur.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44