banner333

banner309

Doğu Karadeniz Havza Yönetimi Heyeti İlk Toplantısını Yaptı

Doğu Karadeniz Havza Yönetim Heyetinin ilk toplantısı, 7 ilin kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin katılımıyla yapıldı.

Güncel 15.01.2014, 11:39 15.01.2014, 11:40
Doğu Karadeniz Havza Yönetimi Heyeti İlk Toplantısını Yaptı
banner400

 Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, bütün havzaların belli bir politika ve plan çerçevesinde yönetilmesi, bölgesel anlamda ortak yapının oluşması, Karadeniz ve su kaynaklarının Havza olarak belli bir standartta ele alınması ve ulusal planlar çerçevesinde korunmasının çok önemli olduğunu söyledi.


Doğu Karadeniz Havza Yönetim Heyetinin ilk toplantısı, Koordinatör Heyet BaşkanıTrabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında, Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Yönetimi Dairesi Başkanı Nermin Çiçek, DSİ 22. Bölge Müdürü Adil Erdoğan Yaşaroğlu ile Havza sınırlarının yer aldığı ArtvinRizeTrabzonGiresunOrduSivas ve Gümüşhane illerinin ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin katılımıyla yapıldı.

DSİ 22. Bölge Müdürü Adil Erdoğan Yaşaroğlu'nun Doğu Karadeniz Havzası'ndaDSİ'nin faaliyetleriyle ilgili sunumunun ardından konuşan Vali Öz, havza bazında su kaynaklarının korunması ve kullanımıyla ilgili politikaların belirlenmesi amacıylaTürkiye'de belli havzalar oluşturulduğunu belirterek, "Bu havzalardan biri de DoğuKaradeniz Havzası'dır" dedi.

Bölgedeki 7 ille beraber bu süreci yürüteceklerini dile getiren Vali Öz, şunları söyledi:

"Bölgesel anlamda ölçek oluşturmak hem günümüz dünyasında, hem de Avrupa Birliği süreciyle ilgili çalışmalarda kaçınılmaz bir sistemdir. Eğer bir sorun belli bir bölgeyi ilgilendiriyorsa ve belli noktaya ortak tedbirler alınmasını gerektiriyorsa bu anlamda bölgesel mekanizmalar geliştirerek, bunun kurumsal altyapısını da oluşturup uygulamaya bir an önce geçmeniz gerekiyor. Heyetin oluşturulmasını çok önemli buluyorum. Gerek planlama, projelendirme ve gerekse uygulama aşamasında katılımcı yönetim anlayışı açısından da bu yönetimin faydalı ve önemli olduğunu düşünüyorum."

Heyet oluşturulmadan önce yine bazı çalışmaların yürütüldüğünü ancak Havzakoruma eylem planlarının diğer planlarla entegre edilmesi ve daha bütüncül bir bakış açısıyla ele alınmasının bu süreci daha derli toplu hale getireceğini dile getiren Vali Öz, "Uygulamada da belli ölçüde birliktelik sağlayacaktır. Belli mekanizmalarımız ve görevlerimiz var. Bunları belli plan çerçevesinde hazırlarsak daha toplu bir bakış açısı oluşur. Keşke bu planlama süreci sorunlar başlamadan, bölgemizdeki suların kullanımıyla ilgili sorunlar olmadan yapılsaydı ama bu maalesef sorun çözme kapasitemizi zamanla geliştiriyoruz. Geç kalınmış olsa da bu adımların önemli ve güzel olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Bütün havzaların belli bir politika ve plan çerçevesinde yönetilmesi, bölgesel anlamda ortak yapının oluşması, Karadeniz ve su kaynaklarının Havza olarak belli bir standartta ele alınması ve ulusal planlar çerçevesinde korunmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Öz, bu alanda kendilerine önemli görevler düştüğünü kaydetti.

 Türkiye genelinde 25 Havza bulunduğunu dile getiren Havza Yönetimi Dairesi Başkanı Nermin Çiçek ise Bakanlıkça hazırlanacak Havza koruma eylem planları veHavza yönetim planlarına katkıda bulunmanın Havza yönetim heyetinin görevi olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Havza yönetim heyetlerinin teşekkülü, görevleri, çalışma usul ve esasları hakkında tebliğ ve Havza koruma yönetim heyetlerinin teşkiline ilişkin sunum yapıldı.

Toplantı, Doğu Karadeniz Havzası Yönetim ve Üst Heyetinin belirlenmesi ile sona erdi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39