banner333

banner309

Cumhuriyet Bayramı mesajları

Gümüşhane'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Güncel 29.10.2019, 10:00 30.10.2019, 09:09
Cumhuriyet Bayramı mesajları
banner400

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Asırlarca hür ve bağımsız yaşayan Aziz Milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazandığı Kurtuluş Savaşı sonucunda karakterine en uygun idare sistemi olarak ilan edilen Cumhuriyetimizin 96. Yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte idrak ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde verilen kurtuluş mücadelesinde, canı ve malı ile mücadele eden kahraman ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyetimizin sağladığı imkânlarla geride kalan 95 yıllık süreç içerisinde çok büyük başarılara imza atılmıştır. 

Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, güçlü demokrasisi, güçlü ekonomisi ile Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda çok önemli mesafeler kat ederek, hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemiz, varlığımız ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimiz ile şehit ailelerine minnet ve şükran duygularımızla sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum.” 

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Bugün, Kurtuluş Savaşı'nda milletimizin gösterdiği kahramanlık ve cesaret örneği ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamaktayız.

Türkiye Cumhuriyeti 2200 yıllık bir devlet geleneği; büyük bir medeniyet anlayışı; 1000 yıllık Selçuklu ve Osmanlı bakiyesi üzerine inşa edilmiştir. 96 yıl önce aziz milletimizin kendi geleceğini belirleme iradesinden asla ödün vermeyeceğini bütün dünyaya haykırdığı Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan cumhuriyetimiz; bu coğrafyada milletimizin varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri, bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığının en güçlü ifadesidir. 

Cumhuriyetimizi tıpkı kuruluş felsefesinde olduğu gibi; tam bağımsız, güçlü ve demokratik bir dünya devleti olarak, birlik ve bütünlük içinde yaşatmak için bugün de hepimize büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Devletimiz, barış ve huzur ortamının pekişmesi için iyi niyetle ve sabırla gayret gösterirken, terörle mücadelesini de güçlü ve kararlı bir şekilde devam ettirmektedir.  

Çanakkale'de, İnönü'de, Sakarya'da, Sarıkamış'ta ve Dumlupınar’da süngüyle, nacakla, baltayla bu toprakları canları pahasına savunan kahramanların torunları olarak geçmişten aldığımız güç ve kararlılıkla bugün kendi tankını, tüfeğini, insansız hava aracını, gemisini, helikopterini, roketini üreten bir devletin ferdi olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını; Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.” 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Bugün, adını büyük kahramanlık destanlarıyla yazdırdığımız Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamaktayız.

Aziz milletimiz bundan 96 yıl önce ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlığına zincir vurulamayacağını kendi geleceğini belirleme iradesinden asla ödün vermeyeceğini bütün dünyaya gösterdi. Osmanlı imparatorluğunun küllerinden kurulan cumhuriyetimiz; milletimizin varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri olmuştur

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetin ilan edilişinin 96. yıl dönümünü kutlamanın gururu içeresindeyiz. Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir.

Malazgirt’ten başlayıp son bir asırdır Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, Dumlupınar’da, Kıbrıs’ta devam eden zaferlerimizden, Suriye’deki insani duruşumuza kadar her gelişme, milletimizin asil duruşunun bir sembolüdür. Dün olduğu gibi bugün de büyük devlet olmanın şuur ve haysiyetine sahip olan necip milletimiz; birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlerin, geleceğini karartmaya teşebbüs edenlerin hesaplarını daima hezimete uğratmıştır ve uğratacaktır. Zira İstiklal Harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 96 yıl önce olduğu gibi bugün de dipdiri yaşamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını; Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıldönümünü Milletçe bir kez daha kutlamanın sevincini ve gururunu yaşamaktayız. 

Kurtuluş Savaşı döneminde zor şartlar altında verilen kahramanca mücadelenin ardından ilan edilen Cumhuriyet rejimi, Türk Milletinin yeniden var oluşunun bir göstergesidir. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyeti millet olarak hepimizin koruyarak yaşatması büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın kendisini ifade etmesi ve yönetime katılması açısından en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyet hepimizin ortak değeridir.

Geçmişi şan ve şerefle dolu olan Türk Milleti, ülkemiz  üzerinde bugüne kadar oynanan bütün oyunları bozmuştur. Zaman zaman dış mihrakların ve işbirlikçilerinin demokrasimizi hedef alan müdahalelerine karşı milletimizin göstermiş olduğu dik duruş, bağımsızlığımızdan ve demokrasimizden asla taviz vermeyeceğimizin en güzel göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile O’nun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, tüm Vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü, milletçe büyük bir gurur ile kutluyoruz. Milletimizin canı pahasına, büyük  fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Çünkü Cumhuriyet, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bu ülkenin evlatları Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket etmektedirler. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutlayacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki güçlü Türkiye, 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonu için bugünden yarınlara hazırlanmaktadır. Emin olmalıyız ki yarınımız, bugünümüzden çok daha güzel olacaktır. Aziz milletimizden aldığımız destekle, 2023 vizyonunu gerçekleştirebilir, 2053 ve 2071 nesillerine güçlü, sorunlarını çözmüş lider bir ülke bırakabiliriz. Bizim en büyük hayalimiz budur.

Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularıyla anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”
 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Bizlere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile cennet vatanı armağan eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum.

Tüm ülkemizde olduğu gibi Gümüşhane’de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlanacak.

Her türlü hain düşünce ve emellere rağmen şanlı bir tarihe ve büyük bir medeniyet birikimine sahip olan büyük milletin, özgürlük ve bağımsızlığının simgesi olan cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıl dönümünün büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz. Cumhuriyetimiz, Yüce Türk milletinin bin yıllık şanlı tarihinde ulaştığı en parlak ve en muhteşem yönetim biçimi olmuştur. Çağlara medeniyet mührünü vuran milletimiz, milli mücadele sırasında yaşanan zor şartlara rağmen istiklalinden vazgeçmeyerek nasıl bir var olmak şuuru ortaya koyduysa, zaman boyunca yaşayacağımız her sıkıntılı dönemi de aynı ruh ve inançla aşmaya kararlı olduğunu tüm dünyaya ispatlamıştır. Cumhuriyet; insan yaşamına ve toplumsal düzene, aklın ve bilimin öncülüğü ile yön verilmesini kabul eden özelliğiyle bir aydınlanma sürecidir. Bize göre, cumhuriyete sahip olmak yeterli değil, ona layık olmakta gereklidir.  
ATATÜRK DİYORKİ,
 “Ey yükselen nesil!İstikbal sizsiniz.CUMHURİYETİ biz kurduk,onu yükseltecek ve yaşatacak SİZSİNİZ”.......
Bu vatan için gözlerini kırpmadan şehit ve gazi olan başta ATATÜRK ve Silah arkadaşları olmak üzere, bugüne kadar şahadet şerbetini içen Mehmetçiklerimiz ile ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun, Gümüşhaneli hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Milletin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceği, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığı Cumhuriyetin kurulması ile anlam bulmuştur. Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumuna Ulus olma bilincini aşılaması, bireyi vatandaş, yurttaş konumuna yükseltmesidir. Milletimiz Cumhuriyet ile kazandığı değerleri, toplum hayatının vazgeçilemez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır.

Atatürk’ün Türk Gençliğine ve Türk Milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyetin erdemlerine, kazanımlarına ve temel haklarına sahip çıkarak sonsuza dek yaşatmak, ülkemizin aydınlık geleceği için çalışmak, mücadele etmek ve gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak hepimizin ortak görevidir, sorumluluğudur.

Bu anlamı büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38