banner333

banner309

Coşkun Tuncer ve Başkan Çimen, Dünya Engelliler Günü'nü kutladı.

Memur Sen’in Engelli Çalışanların başta özlük hakları olmak üzere tüm talep ve haklarının gerek takipçiliği gerekse de savunuculuğuna verdiği önem, kurduğu ve hızla bütün illerimizde faaliyete başlattığı Engelli Komisyonları ile apaçık ortadadır.

Güncel 02.12.2016, 19:23 02.12.2016, 19:27
Coşkun Tuncer ve Başkan Çimen, Dünya Engelliler Günü'nü kutladı.
banner400
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Memur Sen’in Engelli Çalışanların başta özlük hakları olmak üzere tüm talep ve haklarının gerek takipçiliği gerekse de savunuculuğuna verdiği önem, kurduğu ve hızla bütün illerimizde faaliyete başlattığı Engelli Komisyonları ile apaçık ortadadır.
Bizler, yetkili sendika olan Memur Sen olarak elde ettiğimiz ve edeceğimiz kazanımlar aynı zamanda bütün engellilerin de kazanımıdır anlayışıyla hareket etmekteyiz.
Komisyon olarak yönetim kurulu arkadaşlarımız ve üyelerimizle birlikte mücadelemiz, yasalarca güvence altına alınan haklarımızdan sonuna kadar yararlanmak, uygulanması konusunda ise her platformda gür bir sesle haykırma, zaruret teşkil ettiğinde de yeni haklar talep etme mücadelesidir.
İlimizde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli arkadaşımızın birçoğunun engelliliklerine rağmen, çalıştıkları kurumların iş yükünün en yoğun olduğu birimlerde özveriyle görev yaptıkları aşikarken, kurum yöneticilerinin bu arkadaşları gerek 3 Aralıkta, gerekse de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda laikiyle kutlayıp, ödüllendirilip, motive etmeleri gerekirken, tekdüze kutlamalarla geçiştirdiğini tespit etmek ve görmek bizleri fevkaladesiyle üzmekle beraber rahatsız etmektedir.
Oysaki aynı yaklaşım ve tutumun diğer çalışanların özel gün ve haftalarında gösterilmediği ortadadır.
Memur-Sen Engelliler Komisyonu olarak isteğimiz: ilimizi yöneten bütün yöneticilerimizin bizleri gerek Engelliler Haftası’nda gerekse de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde sadece hatırlanmak değil, var olan haklarımız ışığında bahsi geçen sorunların çözüme kavuşturularak önümüzdeki engellerin kaldırılması, bir önceki yıldan bugüne gelinceye kadar engelliler için hangi adımların atıldığı. hangi projelerin hayata geçirildiği. hangilerinin de sırada olduğudur.
Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonu olarak üye ayrımı yapmaksızın aynı kararlılık ve aynı misyonumuzla hak arama mücadelemiz devam edecektir.
Unutulmamalıdır ki, engelliye saygı aynı zamanda topluma saygıdır. Hiç kimsenin de bir gün engelli olmayacağının garantisi yoktur.
Bu vesileyle, bütün engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, bu günün, engellilerin önündeki engellerin kalkmasına vesile olmasını diliyorum.
Coşkun TUNCER
Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonu Başkanı. 
Başkan Çimen, “Toplum olarak tüm engelleri birlikte aşmalıyız” dedi.


Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Başkan Çimen, toplum olarak tüm engelleri birlikte aşmak önceliğimiz olması gerektiğini belirtti.
Dünyada hiçbir kimse yarın engelli olmayacağını garanti edemeyeceğini kaydeden Başkan Çimen, "Bugün sağlıklı olan bir kimse yarın engelli bir bireye dönüşebilir. Bu bilinçle toplum olarak, engelli kardeşlerimizin normal bir vatandaşımızın kullanabildiği tüm imkanlardan faydalanabilmelerine sağlama gayreti içerisinde olmalıyız. Yerel yönetimler olarak yaptığımız projelerde, engelli bireyleri düşünerek onların yaşam kalitesini yükseltecek çalışmalara önem vermekteyiz. “Dünya engelliler günü” olan 3 Aralık kutlama değil bilinçlenme, toplumda engellilere yönelik farkındalık yaratma günüdür. Bu bilinç onların yaşam şartlarının iyileştirir ve hayatlarını kolaylaştırır. Gümüşhane Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin her zaman yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla tüm engelli vatandaşlarımızın huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürmelerini temenni ediyorum" dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46