banner333

banner309

Bu Gurur, Gülden ve Hamza Ekmen Çiftinin

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfının yaptığı çalışmalarla kente değer katan kişilere verdiği ödüller, bilim dalında, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Öğretim Üyeleri Gümüşhane Şiran Babacan köylü hemşehrilerimiz Dr. Hamza Ekmen ve Dr. Gülden Ekmen’e çiftine verildi. kültür dalında ise Nilgün Efes’e verildi.

Güncel 14.02.2022, 01:28 14.02.2022, 01:44
Bu Gurur, Gülden ve Hamza Ekmen Çiftinin
banner400

Maden Mühendisleri Oda lokalinde yapılan ödül töreninde ilk olarak mini keman ve yan flüt konseri verildi. Kemanda Gonca Yerlikaya, yan flütte Emel Doğan Uğurlu'nun dinletisi davetlilerden beğeni topladı. 

Daha sonra geçilen törende ödül sahiplerine ödülleri takdim edildi. 

HAMZA EKMEN... GÜLDEN EKMEN...

Bilimsel üretimin yanı sıra, yaşadığı kente değer katmayı, onun saklı tarihini açığa çıkarmayı görev bilmiş bilim insanı olarak, geçmiş dönemlerde yaşamış uygarlıkların kültürel ve toplumsal gelişimini inceleyen önemli çalışmalara imza attı. Zonguldak’ın arkeoloji potansiyelini ortaya çıkarmak için yaptığı çalışmalar sırasında, bin yıllar öncesinden günümüze bu coğrafyada yaşamış insan topluluklarının ayak izlerini sürdü, ulaştığı bulgularla tüm Batı Karadeniz’in tarih yazımını yeniden ele alacak bilgilere ulaşılmasını sağladı. Halen sürdürdüğü Ereğli İnönü Mağarası kazılarıyla, Ereğli tarihinin, Milattan Önce 4 bin 500 yıllarına uzandığını saptayarak, ilçenin, arkeoloji alanında ilgi duyulan bir merkez haline gelmesini sağladı, turizm değerini artırdı.  Zonguldak ve çevresinin arkeolojik birikimiyle ilgili yayımladığı çok sayıda bilimsel makaleyle, ulaştığı bilgileri insanlığın ortak mirası haline de dönüştüren Dr. Hamza Ekmen ve Gülden Ekmen tüm bu çabalarıyla ZOKEV 2022 Bilim Ödülüne değer bulundu. 

 

Kaynak: www.halkinsesi.com.tr

Yorumlar (1)
Altan ekmen 2 yıl önce
Bilim adına ve ilimiz adına gururluyuz .Tebrikler hocalarımıza..
2
az bulutlu
Namaz Vakti 07 Mayıs 2024
İmsak 03:26
Güneş 05:07
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:31
Yatsı 21:04