Bağcılar Belediyesi'nden Etkin Kamu İletişimi Konusunda Türkiye'de Bir İlk

Bağcılar Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Timur ŞAHİN; Haber 29'a yaptığı açıklamada örnek belediyecilik çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Başvuru Merkezi, Çağrı Merkezi ve Sosyal Medya hizmetlerinin sürdürülmesinde en yüksek verimi sağlayacak ilke ve standartları birer kılavuzda topladıklarını ifade etti.

Güncel 05.10.2020, 15:39
Bağcılar Belediyesi'nden Etkin Kamu İletişimi Konusunda Türkiye'de Bir İlk

Bağcılar Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Timur ŞAHİN; Haber 29'a yaptığı açıklamada örnek belediyecilik çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek  Başvuru Merkezi, Çağrı Merkezi ve Sosyal Medya hizmetlerinin sürdürülmesinde en yüksek verimi sağlayacak ilke ve standartları birer kılavuzda topladıklarını ifade etti.

Öncü ve örnek hizmetlere imza atan Bağcılar Belediyesi, Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirerek daha etkin ve sağlıklı bir kamu iletişimine rehberlik edecek nitelikte, üç önemli kılavuz hazırladı. Basımı tamamlanarak kullanıma hazır hale gelen Başvuru Merkezi, Çağrı Merkezi ve Sosyal Medya Hizmet Kılavuzları, iletişim hizmetinde en yüksek verimi sağlayacak.

Gelişen iletişim ve sosyal medya araçları ile beraber kamu kuruluşlarının halkla iletişiminde de yeni bir evreye geçildi. Günümüzde vatandaşların kamu hizmetlerinden yararlanması konusunda bilgilendirilmeleri, talep, öneri ve şikâyetlerini yerine ulaştırmaları, hatta bazı işlemleri bulundukları yerden gerçekleştirmeleri sosyal medya ve çağrı merkezi olanaklarıyla kolaylaştı. Bununla beraber kurumların bünyelerinde yer alan başvuru merkezlerinin halkla iletişimdeki güçlü rolü de devam ediyor. Artan iletişim imkânlarının yanı sıra çeşitlenen ihtiyaçlar, kamu iletişimi araçlarının kullanımında bazı davranış kalıplarının benimsenmesini, standartların belirlenmesini zorunlu kılıyor.

Verimli ve sonuç odaklı bir iletişim imkânı sağlayacak

Yenilikleri belediyecilik hizmetlerine uyarlamak konusunda örnek çalışmalarıyla tanınan Bağcılar Belediyesi kez daha öncülük ederek Sosyal Medya kullanımında, Çağrı Merkezi ve Başvuru Merkezi hizmetlerinin sürdürülmesinde en yüksek verimi sağlayacak ilke ve standartları birer kılavuzda topladı. Böylece, bünyesinde bulundurduğu ISO 10002 Vatandaş Memnuniyeti ve ISO 18295-1 Vatandaş İletişim Merkezleri Sistemlerini de pekiştirmiş oldu. Kılavuzlar; Sosyal Medya, Çağrı Merkezi ve Başvuru Merkezi yetkilileri ile konunun uzmanları bir araya gelerek, üzerinde uzun süre çalışılarak hazırlandı. Sonuç olarak üç mecrada da kullanım kılavuzlarında belirtilen ilke ve kurallar, Bağcılar Belediyesinin halkla iletişimine ışık tutarak daha etkin, verimli ve sonuç odaklı bir iletişim ortamına imkân sağlamış olacak.

Gelişen ve değişen iletişim dünyasına ayak uyduran bir eser

Teknik ve teknolojik donanım ile yeniliklere uyum sağlamak kadar, o yeniliklerin kültürünü geliştirmenin önemini de bilen Bağcılar Belediyesi, işleyişinin parçası haline getirdiği kılavuzlarla ülkemiz belediyeciliğine bir değer daha kazandırdı. Çalışmayı başarılı bulduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Üç ayrı kategoride tasarlanan bu kılavuzların çok yararlı olacağına inanıyorum. Gelişen ve değişen iletişim dünyasına ayak uyduran bir eser oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09