banner333

banner309

Akın’dan, 19 Mayıs ve Kadir Gecesi Mesajı

Ariana Grup yönetim kurulu başkanı ve 1954 Kelkit Belediyespor onursal başkanı Murat Akın 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve spor bayramı ile Kadir gecesi İçin mesaj yayınladı.

Güncel 18.05.2020, 23:28 19.05.2020, 00:45
Akın’dan, 19 Mayıs ve Kadir Gecesi Mesajı
banner400

Akın mesajında;"Hz Nuh a.s’ın üç oglundan birinin adı idiYafes .
Yafes’in ise on çocugu vardı bunlardan birinin adı ise Tark idi.
Tarkın Evlatlarına Tar-Kan  da derlerdi.
Tar-Kan demir ustası demekti ve onun evlatlarına ise hep Tarklar dediler.
Tark sözü zamanla degişime ugrayıp Tark,Türk adını aldı ve bize demiri dövüp işleyen ve savaşan Yigit Yafes’in oglu Tark’ın adını verdiler ve Tarih bizi bu yüzden TÜRKLER  Olarak Yazdı....
Şu halde Türkler,Nuh Tufanından beri var olan ilk devleti kuran,dünyanın en eski dilini kullanan ve hem Tevrat’ta hemde Kuran-ı Kerim’de övülmüş,dünyanın dört bir yanına yayılmış bir Millettir.
Görüldügü gibi TÜRK,bir ırkın adı degil binlerce yıldır var olan Şanlı bir Milletin adıdır.Peygamber çocukları,torunlarıdır bunun kıymetini bilelim,Yaşasın İslam Yaşasın Türkler;
“Ne Mutlu Türk’üm Diyene”demek işte bu nedenledir.
Peygamberimiz tarafından Müjdelenen Fatih Sultan Mehmet bile  Türk olmak zordur çünkü Dünya ile savaşırsın,Türk olmamak daha zordur çünkü Türk ile savaşırsın.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE....
Sporcunun zeki çevik onurlu olanını severim diyen ATATÜRK’ün bizlere hediye ettigi 
19 mayıs gençlik ve spor bayramı TÜRK’e TÜRKİYE’ye  kutlu olsun" dedi.

Kadir Gecemiz Mübarek olsun 

Murat Akın Kadir Gecesi mesajında;"Allah görmeyi gözden almış kalbe gizlemiş gören gözlere Körlük eylemiş,yılan zehrine derman gizlemiş,mübarek gecelere rahmet merhamet af,mağfiret gizlemiş;ALLAH kalb ile gören Afedilmiş,mağfiret edilmiş kullardan eylemesi dileği ile Kadir gecesi Türk islam aleminine mubarek olsun" dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11