banner333

banner309

"Taraftarımız bizi yalnız bırakmayacak"

Alınan üç maçlık cezanın ardından üst üste alınan mağlubiyetler nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Gümüşhanespor, geçtiğimiz hafta sonu Tokatspor’u deplasmanda yenerek kötü gidişe son verdi.  

Gümüşhanespor 07.04.2017, 18:52
"Taraftarımız bizi yalnız bırakmayacak"
banner400

Alınan üç maçlık cezanın ardından üst üste alınan mağlubiyetler nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Gümüşhanespor, geçtiğimiz hafta sonu Tokatspor’u deplasmanda yenerek kötü gidişe son verdi.  

Ankaragücü’nün puan kaybı ve Tokatspor galibiyeti sonrası Şampiyonluk umutları tazelenen Gümüşhanespor’da planlar kalan 4 haftada, 12 puan toplamanın üzerine kuruldu.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Gümüşhanespor Başkanı Kaya Büyükbayraktar, takımın son durumu ile ilgili Gümüşkoza’ya önemli açıklamalarda bulundu.

“Olumsuz Havayı Tersine Çevirdik”

Başkan Büyükbayraktar, Ankaragücü karşılaşması sonrası yaşananların takım üzerinde inanılmaz derecede olumsuz etki oluşturduğunu söyledi. Bu karşılaşma sonrası başta oyuncular olmak üzere her kesimde sorunlar yaşandığını ifade eden Büyükbayraktar, “Neticede bu olumsuz havayı tersine çevirdik. Şuan gelinen noktada çocukların hepsi inanmışlar. Yürekleri bir.  Öte yandan şanssız sakatlıklar yaşadık. Onur Okan gibi bir oyuncuyu kaybettik. Ziraat Türkiye kupasındaki yoğun maç trafiği, yani bunların her biri takım üzerindeki metabolizmayı ister istemez bozdu. Ama bir defa şu gerçek ben inanmışım. Geçen yıl play-off’ta finalden döndük. Hiç bir zaman inancımı kaybetmedim. Üç puanlık sistemde de neyin ne olacağı belli değil. Bir ara neticede biz çok büyük bir konum yakaladık. Kaybettiğimiz o iki maçı alsaydık şu an farklı şeyler konuşuyor olacaktık. Bunların örneği çok. Bizim Türk spor hayatımız içerisinde sadece biz değil büyük Süperlig takımları da bu şekilde kayıplar yaşadı” diye konuştu.

“Her Halükarda Biz Şampiyon Olacağız”

İşin özünün şampiyonluğa birinci derecede şehrin inanması olduğuna dikkat çeken Büyükbayraktar, “Gümüşhane inanacak, taraftar inanacak. Neticede biz zaten inanmıştık. İnanmadığım bir işin başında zaten olmam. Biz bu işe bütün her şeyimizle; beyinsel anlamda, bedensel anlamda da baş koyduk.  Ne uyuyorum, nede yerimde duruyorum. Sürekli koşturuyoruz. Gecemiz yok gündüzümüz yok. Ben güveniyorum kardeşlerime. Zaten hepsi karakteri düzgün, duruşlarıyla, yaşamlarıyla bu şehrin kimliğini, benliğini taşıyan çocuklar. Onlarda inanmışlar bu işe. Neticede bir de teknik heyetimiz var. Hocamız ‘Her halükarda biz şampiyon olacağız’ dedi bu işte. Hiç bir zaman olumsuz bir düşünce de olmadı” ifadelerini kullandı.

“Herkes İnanmış, Müthiş Bir Hava Var”

Teknik heyetin inancını yönetim olarak da paylaştıklarını kaydeden Başkan Büyükbayraktar, “Bunları niye söylüyorum. Uzun yıllardır bu âlemin içerisindeyim.  Ben böyle bir şey görmedim. Sadece Gümüşhane’de yaşayanlar için, diğer illerde yaşayan vatandaşlarım için söylemiyorum. Yurt dışında yaşayan Gümüşhanelilerin tepkilerini görüyorum. Herkes inanmış. Müthiş bir hava var. İnanılmaz bir destek var.  Hal böyle olunca bu işin olmaması için bir neden yok” dedi.

“Taraftarımız Hafta Sonu Stadı Dolduracak”

Üç maçlık seyircisiz oynama cezasının bittiğini hatırlatan Büyükbayraktar, “Üç maçımızı seyircisiz geçtik. Bu hafta sahamızda taraftarımızla buluşacağız.  Herkesin Pazar günü stattaki yerini alacağını biliyoruz. Ben inanıyorum ki seyircimiz o tribünleri dolduracak ve bütün gücüyle destek verecektir. Türkiye’nin her şehrinden; İstanbul’dan tutun, İzmir’den, Ankara’dan, Zonguldak’tan bu maça gelmek için program yapıp bizleri arayan arkadaşlarımız var. ‘Başkanım bir sıkıntı var mı? Geldiğimizde yer bulabilecek miyiz?’ şeklinde ifadelerde bulunuyorlar” diye konuştu.

“Ankaragücü Panik Halinde”

Ankaragücü takımının panik halinde olduğuna vurgu yapan Başkan Kaya Büyükbayraktar, “Şu an için lider durumda olan takım Ankaragücü. Bizde geçtiğimiz haftaki sonuçlar itibari ile hemen onların ardından ikinci durumdayız. Lider durumda olan Ankaragücü ile aramızda 2 puanlık bir fark var ama onların şu an içerisinde bulundukları psikolojiyi biliyorum. Onlar şu anda panik halinde” dedi.

“Bizim Fitne İle Figür İle Hiç İşimiz Yok”

Gümüşhanespor olarak bu işin yakasını bırakmayacaklarını belirten Büyükbayraktar, “Biz çalışacağız. Verecek olan cenabı Allah’tır. Niyetimiz iyi, niyetimiz halis samimi bir şekilde yola çıktık. Bizim fitne ile figür ile hiç işimiz yok. Beşinci kol faaliyetleri de sürdürmüyoruz.  Birileri gibi başkaları üzerinden güç kullanmak istemiyoruz. Çıkacağız sahaya yine futbolumuzu oynayacağız. Neticede dört maç sonunda cenabı Allah eğer bize bunu yazmışsa bu şehre, hep beraber o zevki ve keyfi yaşayacağız. Bu yüzden bizde geri adım yok. Süreci bu duygu ve düşüncelerle geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Şahin Öztürk

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38