banner333

banner309

Öztürk: Hakem Hataları Emeklerimizi Çalıyor

Misli.com 2.lig, Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor’un Asbaşkanı Tahir Öztürk, “Hakem hataları emeklerimizi çalmıştır” dedi.

Gümüşhanespor 26.12.2020, 23:12
Öztürk: Hakem Hataları Emeklerimizi Çalıyor
banner400

Misli.com 2.lig, Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor’un Asbaşkanı Tahir Öztürk, “Hakem hataları emeklerimizi çalmıştır” dedi.

Ligin 17.haftasında sahasında konuk ettiği ve son saniyede yediği şaibeli golle 2-1 mağlup olduğu lider Manisa FK müsabakası sonrasında açıklamalarda bulunan Öztürk, Gümüşhanespor’un saha içindeki oyununa bakıldığında hak ettiği sıralamada olmadığını söyledi.

Gümüşhanespor bu şehrin ve kimliğinde Gümüşhane yazan herkesin takımı olduğunu belirterek, herkesin takıma sahip çıkmasını isteyen Öztürk, “Bu takıma herkes sahip çıkmalı, herkes elinin taşın altına koymalıdır. Birlik olduğunda başarılar elde edileceğimiz nettir” şeklinde konuştu.

Asbaşkan Öztürk, “Sıralamaya bakıldığında Gümüşhanespor bu durumu hak etmiyor. Çünkü müsabakaya her şeyini veren bir ekibimiz var. Son haftalarda oyuncularımız büyük emek veriyor. Geçtiğimiz hafta Sarıyer maçında ve bugün oynadığımız Manisa maçında hakem hataları emeklerimizi çalmıştır. Sarıyer maçında faulle ilgilisi bile olmayan bir pozisyona penaltı çalınması ve bugün maçın sonuna eklenen 4 dakikanın dolmasına rağmen maçı bitirmeyen ve uzatmanın uzatmasında yenen golle yıkıldık. 90 dakika içerisinde birçok düdüğü tartışmaya açık olan maçın hakeminin son dakikada verdiği kararlar, sadece kulübümüzün değil, hakem camiasının tarihindeki yerini de alacaktır. Bugün geldikleri noktada susmanın bir anlamı kalmadı. Sezon başından bugüne herkes elini vicdanına koysun ve Gümüşhanespor’un hakem hataları yüzünden kaç puan kaybettiğini hesaplasın. Ligde şampiyonluk hedefleyen, üst sıralar için mücadele eden tüm takımlara oyunumuzla, verdiğimiz mücadeleyle yendik. Ancak galibiyetlerimiz hakeme takıldı” diye konuştu.

Gümüşhanespor’un iyi başladığı, iyi oynadığı ve takdir edildiği bu maçlarda hakem hataları nedeniyle puan kayıpları yaşadığını ve başarısının engellendiğini kaydeden Öztürk, “Özellikle son iki maçta sporcularımızın ve teknik ekibimizin maç boyu göstermiş oldukları, yüksek derecedeki gayret ve istekli oyun anlayışı bizlere yarın için ümit vermiştir. Futbolda her ihtimalin olduğunu, hakkı ile yenmenin ve yenilmenin de erdemle karşılanması gerektiğine yürekten inanıyoruz. Sadece oynadığı futbol ile gündeme gelmeyi hedefleyen Gümüşhanespor’umuzun bugüne kadar yaşamış olduğu hakem hataları nedeniyle sessiz kalmasının 'acizlik' olarak algılanmamasını gerekiyor.  Sesimizi yükselttiğimizde de hiçbir kurum veya kuruluştan imtiyaz beklemediğimizi, beklentimizin sadece hakem kararlarında bir standardın yakalanması ve haklarımızın gasp edilmemesine yönelik olduğunu ve de bundan sonra maruz kalabileceğimiz hatalar neticesinde, sesimizi daha da yükselteceğimizi kamuoyuna duyurmak isteriz” dedi.

Her müsabakada rakibin avantajına verilen penaltılar yüzünden takımın direncinin düştüğünü dile getiren Öztürk, “Bir takıma her müsabakada nasıl penaltı çalınıyor bunu anlayamıyorum. Faul olarak bile verilmeyecek pozisyonlara penaltı veriliyor.  Hakemlerin artık daha dikkatli olması gerekiyor. Gümüşhanespor denem tahtası değildir” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09