banner333

banner309

Gümüşhanespor’da Vahit Olgun Sesleri

Geçtiğimiz sezon koronavirüs tedbirleriyle ligde kalan ve son 2 yıldır çok sayıda başkan değişen Gümüşhanespor’da GÜDEF Genel Başkanı Vahit Olgun’un kulüp başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Gümüşhanespor 12.09.2020, 11:19
Gümüşhanespor’da Vahit Olgun Sesleri
banner400

Geçtiğimiz sezon koronavirüs tedbirleriyle ligde kalan ve son 2 yıldır çok sayıda başkan değişen Gümüşhanespor’da GÜDEF Genel Başkanı Vahit Olgun’un kulüp başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Son kongrenin çeşitli sebeplerle iptal edilerek 21 Eylül’de yeniden kongresi yapılacak olan TFF 2.lig, Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor’da kamuoyunun desteğini arkasına alan İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Başkanı Vahit Olgun, daha başkan seçilmeden çok sayıda sorunu çözdü.

Ligin başlamasına günler kala takımı toparlayarak antrenmanlara başlamasını sağlayan, teknik direktör Halim Karaköse ile tekrar anlaşarak takımın başına getiren ve oyuncu grubuna söz verdiği ödemeleri yaparak mevcut oyuncularla resmi sözleşme imzalatan Olgun, kulübün Tekke köyünde bulunan tesislerindeki basın toplantısında yaşanan süreci anlattı.

Gümüşhanespor’un geçtiğimiz sezon koronavirüs salgını süreciyle alınan kararla ligde kaldığını hatırlatan Olgun, “Kongre süreçleri yaşandı. Adayların çıktığı ve olmadığı günler oldu. Süreç geçildi ancak ligin başlamasına da az bir süre kaldı. Diğer takımlar kampa gitti, transferlerini gerçekleştirdi. Gümüşhane’de ise tesisler kapalı, teknik ekip ve oyuncu grubu yok. Kongrenin geçersiz sayılmasıyla birlikte geçmiş yönetimde ki arkadaşlar yeni bir dönem başlattılar. Gerek Gümüşhane’de yaşayan gerek şehir dışında yaşayan vatandaşlar ise sahipsizliği bir son bularak en azından takımın lige kalması yönünde beklentileri vardı. Şahsımız üzerinde bir beklenti vardı ve yoğun bir istek oldu. Geçtiğimiz hafta Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ile ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış Eyüp Sultan belediye başkanımızı arayarak bizim şehirde görev üstlenmemizi istediler” dedi.

“Şuan da 12 futbolcuyla ilgili resmi imza atıp peşinatlarını verdik”

Gümüşhanespor’un sahipsiz kalmasına seyirci kalmak istemediği için taşın altına elini koyduğunu kaydeden Olgun, “Bu şehir bizi yetiştirdi ve bir yerlere getirdi. Kişisel çabalarımız oldu ancak Gümüşhane etiketi her zaman önemliydi. Şuan da görev resmi olarak bizde değil. 21’inde yapılacak kongre sonrası resmiyet kazanacak. Gümüşhane’ye gelmeden önce teknik ekip ve oyuncu grubuyla görüştük ve onları çalışmalara başlamaya ikna ettik. Sonrasında şehre geldik ve söz verdiğimiz gün ödemeleri gerçekleştirip resmi imzalar attırdık. Şuan da 12 futbolcuyla ilgili resmi imza atıp peşinatlarını verdik. Şu da unutulmalıdır ki biz bu sorunun tamamını çözeceğiz diye gelmedik. Gümüşhanespor ciddi bir markaydı ve bu markayı tekrar yükseltmek için geldik. Bu durum sadece Vahit Olgun’un tek başına yapabileceği bir şey değil. Biz tüm sorunları tüm hemşerilerimizle birlikte yapacağız” diye konuştu.

“21 Eylül’de yapılacak kongreye adayım”

Gümüşhanespor’un sahaya çıkamayabileceği bir süreç yaşandığını anlatan Olgun, “Birinci aşamada mevcut oyuncuları toparlamamız gerekiyordu ve bunu gerçekleştirdik. İlk aşamadan sonra diğer aşamalara geçeceğiz. Herkesin de bildiği gibi 26 futbolu kulübü federasyona verdi ve transfer yasağı var. Bizde tahtayı açabilmek için görüşmelerimize başladık. Oyuncu grubumuza söz verdiğimiz gibi 750 bin TL’lik ödemelerini gerçekleştirdik. 21 Eylül’de gerçekleşecek kongre sonrasında resmi olarak göreve devam edeceğiz. Bizin niyetimiz bu şekilde ancak bu işe talip olan varsa tabi ki çıkıp gelebilir. Şunu da belirtmek istiyorum, kongre sonrası farklı bir arkadaşımız devam ederse biz yaptığımız ödemeleri geri talep etmeyeceğiz. Kulübümüze helal olsun. Kongrede aday olduğumu da belirtmek istiyorum. Yönetim kurulunu oluştururken iş dünyasından arkadaşlarımızda katmak istiyoruz. Kampanyalar yapmak istiyoruz ama ilk önceliğimiz bunlar değil. Çünkü daha işin başına oturmadan vali, vekil veya belediye başkanları nasıl destek sorusu sordular. İlk önce biz somut adımlar atalım, taşın altına ellerimizi koyalım sonrasında desteğin geleceğine inanıyorum. Biz bir şeyler yapmadan birlerinden beklenti içerisine girersek hüsran yaşamış oluruz” ifadelerini kullandı.

“Biz hesap görmeye değil, geleceği inşa etmeye geliyoruz”

GÜDEF Başkanı ve Gümüşhanespor Kulüp Başkan adayı Vahit Olgun sözlerini şöyle tamamladı: “Diğer bir konu ise bizim buraya bir hesaplaşma niyetimizle geldiğimiz kanısıdır. Biz hesap görmeye değil, geleceği inşa etmeye geliyoruz. Gümüşhanespor’un önünü nasıl açabiliriz onu düşünüyoruz. İnanıyorum ki Gümüşhanespor’un bir yıl sonra sorunlarının çözülebileceği ortama doğru gitmiş olacağız. İnsanların bize olan güvenin devam ettiği sürece kulüp daha iyi yerlere gelecektir. Ayağımızı yorgana göre uzatacağız. Takımımıza gönül verenler bu duruma gelmemizi başarı olarak görmelidir. Sabredilerek yolumuza devam etmeliyiz. Gümüşhanespor’un geçmişinden bugüne kadar emeği olan tüm yöneticilere, başkanlar ve onursal başkanlara teşekkür ediyorum. Bu işlerin kolay olmadığını herkes biliyor. İlimiz bize ihtiyacı varsa bizde bir noktasında olmak istedik. Geçmiş arkadaşların tamamına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu kulüp Gümüşhanelilerin kulübü ve takımlarına sahip çıkacaktır. Yerel dinamiklerde birlikte hareket ederek bu işin bir yerinden tutacaktır. Gümüşhane’nin 12 milyon borcu ödeyecektir bu gücün olduğuna inanıyorum.”

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (1)
Adil Saka 4 yıl önce
vahit olgun umarım çare olur.bu güne kadar neden parasız,beceriksiz kişileri başkan seçtiniz çok yazık oldu kayıp zamanlara
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11