banner333

banner309

25.12.2018, 11:30

Gümüşhane’de Vali TAŞBİLEK dönemi..

Valimiz sayın Kamuran Taşbilek, İL’imize atanan 46.vali

     95 yaşındaki Cumhuriyet sürecinde demek ki, bir Vali’nin görev süresi iki yıldan biraz fazla bir süreyi kapsıyor.

      Gümüşhane gibi hizmete susamış bir kentte  az zamanda çok işler başarmak zorunda kalan sayın Valilerin işlerinin hiçte kolay olmadığı açıkça görülüyor..,

      Geriye dönüp baktığımızda  önemli hizmet alanlarında :İl özel idaresi Milli Eğitim, Sağlık , genel ve yerel hizmetlerde bir iyileşmenin olduğunu hatırlamaktayız. Yeterli mi tabiî ki değil.Bundan sonrada hizmet zincirine mutlaka yeni lokmalar eklenecektir. Ve de eklenmelidir de..Peki neler yapılabilr önceliğimiz ne olmalıdır? Sorusunun cevabını  aşağıda  sunacağımız doruklarda vermek üzere bu yoğun işlerin  üstesinden geleceğine inandığımız Valimiz sayın Taşbilek   hakkında dilerseniz edindiğimiz ilk izlenimlere  bir atfı nazar eyleyelim..

   Vali Taşbilek’in en büyük çekici ve itici gücü: Gençliği,halkın içinde bulunmayı yeğleyen gönül alma mesaisi,  gelecekte nereye varması gerektiği konusundaki yeteneği ve verdiği mesajlar. Ne diyor Sayın vali?” Biz buraya  yükselmeye değil , yüklenmeye geldik”. Bu özlü sözün anlamı: Üstlenilecek olan görevin yükü nekadar ağır olursa olsun, bu yükün altında kalınmıyacak,” taşıyacağız vede tayşıyacağız” demeye getiriyor. .

      Vali beyin Çalışma sisteminin omurgasını teşkil eden bu yaklaşımını hasta olan eşimi ziyarete geldiğinde   hanemizde de konuştuk. Ziyaret dedimde bu ziyaretler, şahsımla yada kimi şahıslarla  sınırlı değil elbette., İL ‘imizde bir ilk olarak başlatılan bu gönül alma ziyaretlerini  Vali bey değerli eşleri Sibel hanımefendi ile birlikte gerçekleştirıyor. –Olabildiğince de  tüm adreslere ulaşmaya çalışıyor. .  Bence devlet işte buna denir. Yani:Sağlamını- hastasını ,zenginini –fakirini,esnafını, STK ları, şehit yakınlarını ve gazilerini  yaman gününde yalnız bırakmamak halkla iç içe olmak......

.        Konumuza devam edecek olursak, Göreve başlıyan her Valiye ,” Vali beye Arz-ı halimizdir” ,başlığı adı altında   İl ‘imizin kalkınmasında model olarak benimsenen; Tarım,turizm ve eğitim .(2T+E)formülü kapsamında,öncelikli hizmetler aktarılmıştır.Bunlardan birisi de çok önemsediğimiz , Turizme önemli destek sağlayacak olan,  “Süleymaniye  Kış sporları ve Kayak merkezi “dir.Bu konuda  gerekli çalışmayı  başlattığını kaydeden sayın Taşbilek .”gecikmelide olsa bu yatırımı  bir an önce halkımızın hizmetine sunmayı başarmalıyız”  dedi..Bu açıklama şahsımı çok heyecanlandırmıştır. Eminim ki  kamuoyuda bu haberden son derece  mutlu olacaktır..

          “Başarıya giden yola atılacak ilk adımla başlanır”. Adım atılmıştır. Gömleğin birinci düğmesi doğru iliklenmiştir.  Diğerlerinin yanlış iliklenmesi   artık söz konusu değildir.

           Mülki idare amirimiz olarak Valimiz sayın Kamuran Taşbilek hakkında kısa sürede edindiğim bu olumlu  intibaların giderek dahada artacağına inanıyorum.  Çünkü hafızam bugüne kadar beni hiç yanıltmadı , bundan sonrada yanıltmaz  diye düşünmekteyim..….

            Eskiler derlerki :”Sorma yiğidin aslını ,yürüyüşünden bellidir”  . Vali beyin  yürüyüşüde, duruşuda, gülüşüde, Gümüşhane’ye  bakışıda , Hz. Mevlana ‘daki hoş görüyü ,Yunus ‘taki sevgiyi yansıtıyor. Bakan ve gören gözlerim böyle okuyor…

             Bu duygularla ,Sivas gibi yiğitlerin harman olduğu ,aynı coğrafyanın evladı olan  Valimiz sayın Kamuran Taşbilek’e, Eşleri Sayın Sibel hanımefendiye en kalbi duygularla hoş geldiniz diyor ,”VALİ  TAŞBİLEK DÖNEMİ “‘nin  yeşil Gümüşhan’miz  için başarılı ve  hayırlara vesile  olmasını yürekten   diliyorum..

.

     

     

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38