banner333

banner309

29.04.2015, 00:59

GÜMÜŞHANE'DE SEÇİM

 GÜMÜŞHANE'DE  SEÇİM  
Avrupa’da,ABD 'de  bir çok ülkenin başbakanları,devlet başkanları    yanlarında hiç kimse olmadan çarşıya ,pazara,alış veriş merkezlerine   ya tek başlarına ,ya da yanlarında bir koruma ile gidiyorlar.

Yine   ağaçlık alanlarda  kısa mesafelerde yürüyüş turları atıyorlar.Bunlar  hayatın  gerçekleri.
Şimdi  Türkiye'nin  en sade ,en az  adli olayların olduğu illerinden biri olan Gümüşhaneye başbakan geliyor yer yerinden oynuyor. Binlerce kişilik  bir koruma ordusu ile  Cumhurbaşkanının gelişinde olduğu gibi  Gümüşhane  giriş çıkışlar,şehir içi  ,yollar  felç ediliyor.

Gümüşhane'nin iki tane caddesi var.Bu caddeler postanenin  olduğu yerde birleşip bir cadde oluşuyor. Başbakanın mitink yaptığı alan  5000 kişi ancak alır. Zaten koruma ordusu 5000  kişiden çok fazla .Trabzon,Erzurum ,Bayburt ve diğer çevre iller  ve köylerden  akp teşkilatlarının  otobüslerle getirdiği taşıma insanlar  o alanı  hayde hayde doldurdu. Peki sormak lazım nerede Gümüşhaneliler?

İktidar olalıdan beri  şimdi MHP  milletvekili adayı olan Belediye Başkanı  Mustafa Bey'e sordum  :  Belediye ile  ilgili soruşturmalara girip çıktınız  ,hepsinden de  yüzünüzün akı ile çıktınız. Nedir bu  yoğunluk?  Başkan  şöyle dedi: ''Üç dönemdir Belediye başkanıyım, zaten akp nin  müfettişleri her gün  benimle birlikte   belediyedeler ,ne yapılmışsa beraberiz zaten. Çamur at izi kalsın  ,tekeden  süt çıkar mı?  Umuduyla  bizimle uğraşıp durdular. Belediyeye hiç bir katkıları  olmazken ,işlerimizi de çoğu zaman  engellediler . Ben hiçbir zamanda   yandaşlık yapmadım. Belediye çalışanları içinde  en az  olan sayı  MHP lilerdir.  Allah'ın hesap gününde kimlerin ak,kimlerin kara olduğu ortaya çıkacaktır. Herşey zaten ortada  ,çıkarların ve  vurdumduymazlığın gözü kör olsun! '' 
Seçimleri  kazanmak için Gümüşhaneye , akp  neden  bu kadar para döküyor? Anlamak  çok zor.Belediye seçimlerinde  Ocak yöneticilerinin biriyle konuştum,yurttaki herkesi  görmüşler, bu öğrencilerin ihtiyaçları ile ilgili  çok paralar harcanmış. Mahallelerde  erzak,kömür,para  herkesin bildiği gibi dağıtılmış. Bir büyüğümle konuştuğumda  ,kime oyunu vereceksin?  Akp  demişti.Niçin ? Onlar  bize kumanya  ,kömür  veriyorlar,diyor. Türkiye'deki demokrasi algısı bu  işte. Kömür ,makarna ,çiçek yağı ...Yalan mıdır efendim?

Şimdi  Gümüşhane'nin  eski MHP li belediye başkanı  Sayın Mustafa Canlı şu an MHP 'nin birinci sıra adayıdır. Gümüşhaneye o baskılar altında, iktidarın hiçbir katkısını almadan ,hükümetin hiçbir yardımını görmeden ,Gümüşhanemize  çok şeyler yapmıştır. Hatta akp kurmaylarının Ankara'dan gelip  Belediyeye giderek sayın Mustafa Canlıyı çalışmalarından dolayı  tebrik etmelerine şahidiz, bunlardan birisi de Sayın Arınç'tır. Durum bu iken  Başbakan'ın   gelişinde  çevre illerden binlerce  Akp liyi,binlerce polisi gümüşhaneye  yığmak  boşunadır. Gümüşhanelilerin çoğu şunu da iyi bilir ki, Gümüşhanede kalıcı olacak olan  fikir ve dünya görüşü Türk Milliyetçiliğidir. Akp bugün vardır ,yarın yoktur.Ancak MHP  dünya  durduğu ve milletler var olduğu müddetçe  var olacaktır. MHP Gümüşhane'den   Milletvekili çıkaracaktır. Halktan  biri olan,halkı ayrıştırmayan , imanlı ,inançlı ,Gümüşhane'nin  çalışkan evladı  Mustafa Canlı  Ankaraya uğurlanacaktır .2 . Sıra adayına  ilçelerimizin  sahip çıkması durumunda  MHP  2  vekilliği kazanma şansı  olabilir.    Birileri  ne yığarsa yığsın,ne dağıtırsa dağıtsın  Allah'ın izniyle   Canlı  hizmetlerine devam edecektir.

Başbakanın  Gümüşhaneye gelişindeki   bu abartıya bir anlam vermek gerçekten çok zor.

İki milletvekilliğini   alarak  Gümüşhaneyi yönetmek üzere işbaşına gelenler , Gümüşhene halkından niye korkuyorlar?  Sokaklarda  binlerle ifade edilen polisler, havada birkaç helikopter,sürekli tur atıyor.Neden efendim? 

Gümüşhane Ak Partiye   iki vekillik oyunu  da  veren iller arasında. Komşu illerden insan taşımaya neden ihtiyaç duyuldu ki?
Oysa ki, bu abartılı kalabalıklarla , kendilerini aldatdıklarını  seçimden sonra anlayacaklardır.

Her ne ise, Başbakan, Gümüşhane gibi küçük bir ile  taşıma  insanlar yığmakla, komşu illerden  yığınlarca insan taşımakla, yarısı  sivil  insan, yarısı polis olan kalabalığı Türkiye’ye televizyonlar aracılığıyla duyurmakla, Gümüşhane’den  ümitle   ayrıldı mı  acaba ? Taşıma suyla değirmen ne kadar dönerse  ele işte !!!
Saygılarımla...
Cevat NAS
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38