banner333

banner309

Zigana Tüneli bir türlü ihale edilemiyor

Doğu Karadeniz’i Orta Doğu’ya bağlayacak olan tarihi ipek yolu üzerindeki Zigana Tünelinin ihalesi bir türlü yapılamıyor.

Gümüşhane 14.04.2015, 11:04 14.04.2015, 11:04
Zigana Tüneli bir türlü ihale edilemiyor
banner400

 Firmaların sürekli itiraz etmeleri nedeniyle süreç belirsiz bir şekilde uzarken, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın Zigana Tünelindeki sürecin yeni bir boyut kazandığını, Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Şube Başkanı Murat Akçay ise ihalenin birileri tarafından mı engellendiğini sorguladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 12 Ekim 2014 tarihinde Gümüşhane’den müjdesini verdiği ve 29 Ocak’ta ihale teklifleri alınan yeni Zigana tünelinde ihale bir türlü gerçekleştirilemedi.



Zigana Tüneli ihalesinde daha önce yeterlilik alamadığı için itiraz ederek Kamu İhale Kurumuna (KİK) başvuran firmanın itirazının reddedilmesinin ardından iki firma daha Karayollarına başvurarak ihaleye teklif vermek istemiş, Karayolları Genel Müdürlüğü bu iki firmaya da yazı yazarak ihaleye teklif veremeyeceklerini iletmişti. Karayollarından olumsuz cevap alan ve henüz bilinmeyen bu iki firma bu kez de KİK’e başvurarak, yeterlilik almak isteyince, 8 Nisan’da alınacak teklifler alınamadı.



Yeterlilik alamayan iki firmanın Kamu İhale Kurumuna (KİK) müracaat ederek ihaleye teklif vermek istediklerini iletmesiyle yeni bir boyut kazanan ihaleyle ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, “Evet iki firma daha teklif vermek için karayolları genel müdürlüğüne başvuru yapmıştı. Bu iki firmaya Karayolları genel müdürlüğü ihaleye teklif veremeyeceklerini bildirmişti ancak bunun üzerine bu iki firma KİK başvurarak yeterlilik istedi. Bu nedenle Zigana tünelindeki süreç yeni bir boyut kazandı. KİK’ten gelecek cevaba göre Zigana tüneli ihalesi yeniden yapılacaktır.” dedi.



ZİGANA TÜNELİ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”



Toplam 12,9 kilometre uzunluğundaki Zigana Tünelinin Gümüşhane’nin olmazsa olmazı olduğunu belirten GÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay ise hava ve deniz ulaşımının olmadığı, demir yolunun da ne zaman yapılacağının bilinmediği Gümüşhane’de Zigana tünelinin ulaşımın can damarı, olmazsa olmazı olduğunu söyledi.



Zigana tünelinin yatırım ve turizmin önünde ki engellerin başında geldiğini kaydeden Akçay, bölgede yapımı süren ve Zigana ile eş zamanlı başlanacağı söylenen Salmankaş, Ovit ve Kop tünellerinin bitirilmek üzere olmasına karşın Zigana’nın henüz ihale bile edilememesinin Gümüşhane’de gelişimin önündeki en büyük engellerden birisi olduğunu kaydetti.



Akçay, bu ihalenin bir türlü yapılmasının birileri tarafından mı engellendiğini sorgulayarak, bu işin sonuna kadar takipçisi olacaklarını bir kez daha yineledi.





Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09