banner333

banner309

Yün olan ürünlerin kullanımına, geri dönüş başladı.

Bir insanın yaşantısının üçte birini uyuyarak geçirdiği düşünüldüğünde, yatak seçiminin sağlık için ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Uzmanlar tarafından, yetişkin insanların büyük bir bölümünde uyku problemlerinin olduğu, yeterli ve sağlıklı bir uyku alınmadığı takdirde günlük yaşantının olumsuz yönde etkilendiği ifade edilmektedir.

Gümüşhane 18.11.2016, 23:03 18.11.2016, 23:45
Yün olan ürünlerin kullanımına, geri dönüş başladı.
banner400

 Bir insanın yaşantısının üçte birini uyuyarak geçirdiği düşünüldüğünde, yatak seçiminin sağlık için ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Uzmanlar tarafından, yetişkin insanların büyük bir bölümünde uyku problemlerinin olduğu,  yeterli ve sağlıklı bir uyku alınmadığı takdirde günlük yaşantının olumsuz yönde etkilendiği ifade edilmektedir.



Yapılan araştırmalarda; Naylon, sünger ve elyaf yatakların insan sağlığı üzerinde ciddi tahribatlar meydana getirdiğinin anlaşılması üzerine, hammaddesi yün olan ürünlerin kullanımına, geri dönüş başladı.



Gümüşhane’de yorgancılık yapan Hüseyin Kural, 1990 yılında geldiği Gümüşhane’de 26 yıldır el emeğini göz nurunu yorganlara işleyerek hayatını sürdürüyor.  Uzun süre başka bir yorgancıda yevmiye ile çalıştıktan sona Cumhuriyet caddesinde açtığı dükkân ile hizmet vermeye başlayan Kural, dikilen yorganların hazır yorganlara göre çok daha sağlıklı olduğunu söyledi.



Teknolojinin ilerlemesiyle bitme noktasına gelen birçok meslekten biri olan yorgancılığın Gümüşhane’de ki son temsilcilerinden biri olan Kural, yün yorganların çocukluğunda çok tutulduğunu daha sonra kısa bir dönem ise gözden düştüğünü kaydederek, “Son yıllarda yine bir rağbet var. Ancak verdiğimiz emeğin karşılığını alabiliyor musunuz sorusunun cevabı ise; maalesef. Ayrıca genç nesil, ne yün yorganı biliyor, ne de yorgancılık ile ilgileniyor. Meslekte son temsilcileri olan bizler ile birlikte gelişen teknolojiye yenik düşüyor” dedi.



Son dönemde bazı vatandaşların tekrar yün yorganlara rağbet göstermeye başladığını aktaran Kural, "Orta yaş ve üstü vatandaşlarımız hala bu yorganların kalitesini biliyor. Bu nedenle kızlarının ya da gelinlerinin çeyizlerinde en az bir tane olsa bulunmasını istiyorlar. Bu nedenle birkaç yıl öncesine göre rağbetin biraz daha arttığını söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38