banner333

banner309

Yeni Hastane Yolunda Mutlu Son

Gümüşhane’de zemin sorunları nedeniyle yapımı tamamlandıktan 6 yıl sonra açılabilen yeni devlet hastanesinin yol sorununda Belediye ve vatandaşlar anlaştı.

Gümüşhane 19.01.2022, 19:05
Yeni Hastane Yolunda Mutlu Son
banner400

Konuyla ilgili makamında basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediye Meclisinden yolun yapıldığı alan için yeniden kamulaştırma kararı aldıklarını ve hak sahibi vatandaşlarla en kısa sürede oturup görüşeceklerini söyledi.

Kamulaştırma finansmanı için Ankara düzeyinde bir dizi girişimlerde bulunduklarını ve iki farklı yöntemle çalışacaklarını kaydeden Başkan Çimen, gelinen bu noktadan sonra birkaç gün içerisinde yolda çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

Bazı Belediye Meclisi üyelerinin de katıldığı toplantıda bölgedeki hak sahiplerinden Emsal Koç’la kameralar karşısında el sıkışarak sorunun çözüldüğü müjdesini veren Başkan Çimen, “6 yılın sonunda bu işi tatlıya bağladık. Bu iş böyle çözülecek. Emsal hocaya da bu noktada şehirde büyük baskılar vardı, bize de büyük baskılar vardı. Sizin aracılığınız ile hastanenin nereden nereye hangi şartlarda geldiğini anlattım. Bakanımızla görüştük çözümleri arayıp bulacağız bir noktaya getirdik. Orası bitti, Allah hayırlı uğurlu etsin. Allah devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımız büyük bir hastane yaptı ulaşımını inşallah bir an evvel rahatlatır insanlarımızın duasını alırız. İşi mahkemesiz kendi aramızda çözer hallederiz inşallah” dedi.

Yeni hastane yolu kavşağında Karayolları tarafından kavşak düzenlemesi de yapılacağını belirten Başkan Çimen, hastane yoluyla ilgili bugüne kadar yaşanan sürece dair şu bilgileri aktardı: “Belediye olarak biz buraya 2 kat imar vermiştik. Yol terkleri ve inşaatta yapılacak terkleri arsa sahipleri yapmak kaydıyla imar verdik. Sonra kamuoyunda vatandaşın arazisinden geçiyor burada rant elde ediliyor dendi. Yol güzergahı da imar planına işlendi. Biz o imarı tekrar iptal ettik. Büyüklerimiz bu konuda bizleri etkiledi. Meclisten karşılıklı bilirkişiler vasıtasıyla bir fiyat belirlendi. Kamulaştırma kararını aldıktan sonra yalnızca Emsal beyin kısım 7 milyondu. Bu yol vatandaşlarımızın arazisinden geçtiği için kamulaştırma kararını yeniden aldık. 2019 da aldığımız kamulaştırma kararı 3 ay içinde bedeli ödenmediği için iptal oldu. Burası yola konu olduğu için 2021 yılında da çıkan yasayla kamulaştırma davası ayrı yürüyecek yol geçerken de biz belediye olarak bunu kullanabileceğiz. Herhangi bir sorun olmayacak.”

Hastane yolundaki kamulaştırma için bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan para isteyeceğini dile getiren Başkan Çimen, kar yağışı olmasaydı çalışmalara başlayıp 2-3 gün içinde bu yolu açacaklarını dile getirerek “Şuanda Emsal hocaya ödenecek yeniden değerleme oranıyla hem onu mağdur etmeyeceğiz kendimiz de mağdur olmadan pazarlık yapacağız. Bu işi çok mahkemeye götürmeyelim. Hastanemizin yolunun açılması lazım. 2021 yılında çıkan yasa elimizi rahatlattı. Kamuoyunda bu konuda yanlış bilgiler konuşuluyor. Parası geldi, Belediye harcadı diyenler var. Saçma dedikodular var. Bu hastanenin bu halini biz kucağımızda bulduk. Ankara’da milletvekillerimizle Murat Kurum bakanımızın yanına gittik ve durumu ilettik. Burada istediğimiz para 11 milyonluk bir para. O para da gelmedi. Bir daha Ankara’ya müracaat edeceğim. Elimizdeki en büyük koz imar kozuydu. Gerekli terkleri resmi olarak yapıp 2 katlı imarımızı verecektik. Eskiye bakmak istemiyorum daha. Kamulaştırma bitince bölgedeki eczane, kafe, lokanta gibi işyerleriyle ilgili çalışmalarımız olacak. Vatandaşlarımızı biran önce bu mağduriyetten kurtarmak istiyoruz” diye konuştu.

Yol güzergahındaki tapulu arazi sahiplerinden Emsal Koç ise “Bu şehrin insanlarına ne kadar güzel hizmetler yapılırsa azdır. İnsanlar o yolda mağdur ediliyor. Bunun yanında bizde çok mağdur oluyoruz. 6 yıldır çekmediğimiz eziyet kalmadı. Bu sorunun biran önce çözüme kavuşturulması hem vatandaşlarımız hem de bizim açımızdan çok iyi olacak” ifadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili 7 Ocak tarihli Belediye Meclisinde hastaneye ulaşımı sağlayacak olan yeni yol güzergahında şahısların tapulu arazilerinde yer alan 3 ayrı noktadaki toplam 8 bin 327 metrekarelik alanın kamulaştırılması kararı alındı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59