banner333

banner309

Vedat Soner Başer, Gümüşhane belediyenin hızla uçuruma sürüklendiğini söyledi.

Gümüşhane Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanı Vedat Soner Başer, düzenlediği basın toplantısında, belediyenin hızla uçuruma sürüklendiğini söyledi.

Gümüşhane 20.10.2015, 08:52 20.10.2015, 08:56
Vedat Soner Başer, Gümüşhane belediyenin hızla uçuruma sürüklendiğini söyledi.
banner400
Yaklaşık 11 ay öncede benzer bir toplantı düzenleyerek Gümüşhane gündemine oturacak açıklamalar yapan Başer, geçen 11 aylık süreçte söylemlerine henüz bir cevap gelmediğini, hepsinin doğru olduğu için muhatapların verilecek cevaplarının olmadığını söyledi.

Basın toplantısının yaklaşan seçimlerle alakası olmadığını, böyle bir düşünceleri olsaydı 7 Haziran’da da böyle bir girişimde de bulunulabileceklerini ifade eden Vedat Soner Başer, “Yaklaşık bir yıl sonra gönül isterdi ki, bu defa müspet konularla karşınıza çıkalım. Maalesef belediyenin durumu geldiğimiz nokta itibariyle tam bir felaket ve her geçen gün daha kötüye gidiyor. Söylüyoruz, ikaz ediyoruz, yol gösteriyoruz ancak, başkan ve ekibinin tek derdi, belediye kanalıyla yapılan işleri nasıl ranta çeviririz. Bunun haricinde hizmet, yatırım, vatandaşın hali, esnafın hali kimsenin umurunda değil” dedi.


‘EN BÜYÜK SORUN HALA İMAR’

Seçildikleri günden itibaren meclisin en büyük sorununun yine imar olduğunu ve imar dosyalarının her geçen gün vahim sonuçları da beraberinde getirdiğini ifade eden Başer; “Sayın Başkan imar konusu olan hiçbir toplantıya zamanında gelmedi. Bu durumun nezaketsizliği bir tarafa. Çünkü biz kendisinden nezaket beklemiyoruz. Geç gelme sebebi şu: usulsüz imarları grubuyla görüşerek ikna ediyor. Sonra da bizim önümüze koyuyor. Ayrıca şimdi yeni bir moda çıktı. Arsa sahipleri kat ile tehdit ediliyor. Vatandaşa aynen şu söyleniyor; ‘Arsanı bizim söylediğimiz kişiye verirsen 10-15 kat ruhsat verilir sende buna göre pay alırsın, yoksa zaten kanunen 7-8 kattan fazla alamazsın’. Başkanında içinde yer aldığı bir çıkar grubu var. Bu gruptan birisi geçtiğimiz günlerde bana, ‘şu imara evet deyin’ diye telkinde bulunuyor. Bende kendisine bunun kanunsuz olduğunu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden geri döneceğini söylediğimde, ‘Biz o tarafı hallettik, artık bizim imarlara olumsuz sonuç bildirmeyecekler’ diyecek kadar gözleri kararmış. Buradan Çevre Şehircilik Müdürlüğüne sesleniyorum. Biz böyle bir ihtimale inanmıyoruz. Ama gerekli açıklamayı yaparak zan altında kalmayın. Bunu sadece bize değil, kendi üyelerine de söylüyorlar. Çünkü kanuna uygun olmayan o kadar çok imara evet dediler ki, artık onlarda korkuyor. Korkmasınlar diye Çevre Şehircilik Müdürlüğü zan altında bırakılıp devranı sürdürmek istiyorlar. Zaten yeşil alan konusu tam bir fiyasko ve elle tutulur bir tarafı yok” şeklinde konuştu.


MÜTEAHHİTLERDEN KAYDA GİRMEYEN ÇEKLER ALINDI MI?

Belediye Başkanı Ercan Çimen’in meclise getirdiği teklifle inşaatlardan alınan harçların kanunsuz olduğu gerekçesiyle kaldırılması konusunun itirazlarına rağmen oy çokluğuyla kaldırıldığını anımsatan Başer; “O dönem belediyenin en önemli gelir kaynağı olan bu harç paralarının alınmamasının belediyeyi büyük zarara uğratacağını söylememize rağmen bize dava dahi açarak inatla kaldırdılar. Önceki dönemlerde su-yol-çevre olmak üzere toplam 3 kalem kat bina değerinin %1’i olarak alınıyordu. Şimdi bizim şiddetle karşı çıktığımız harç paraları hem de her kalemden ayrı ayrı %1 olarak yani 3 katı olarak alınmasına karar verildi. Bu inadın belediyemize zararı 8,5 milyon. Şehrin ve belediyenin nasıl felakete sürüklendiğinin kanıtlarından birisi bu. Peki, neden bu karara varıldı? Çünkü kendi yandaşlarının ruhsat işlemleri tamamlandı. Ayrıca Sayın başkana tüm kamuoyunun huzurunda açık ve net olarak soruyorum. İnşaat müteahhitlerini karşına toplayıp, harç vermedikleri için kat ve metrekareye göre 150 ile 350 bin lira arasında değişen çekleri aldın mı? Aldıysan bunlar belediyenin resmi kayıtlarına girdi mi? Sayın başkan bu sorulara cevap vermek zorundadır” açıklamalarında bulundu.


BÜTÇENİN DURUMU İÇLER ACISI

Ercan Çimen’in Belediye devralmadan önceki bütçenin 48 milyon olduğunu ve 47,5 milyon olarak gerçekleştiğini ifade eden Başer; “Aradan 1 yıl geçtikten sonra yapılan bütçe 44 milyon. Hani AK Belediyecilik farkı? Hani iktidar belediyesi farkı? Bunu kendisine söyledik. Sayın başkan bu belediyeyi küçültür hiçbir yatırım yapamazsın dedik ama kendisi yıl içinde ek bütçe yaparak bunu artıracağını söyledi ama tabi bu sözlerde havada kaldı. İşin en acı tarafı 44 milyonluk bütçenin gerçekleşme oranı 28 milyon. Bir yıl önceki 48 milyonluk bütçenin 18 milyonu personel gideri iken, 44 milyonluk bütçede personel gideri 22 milyon. Yine 48 milyonluk bütçede reklam ve tanıtım giderleri 1 milyon bile değilken, 44 milyonluk bütçede bu giderler 4 milyon civarında. Şimdi vaatlerde bulunan Sayın başkana açıkça söylüyorum. Kimseyi kandırma, bu bütçeyle hiçbir yere tek bir çivi çakamazsın” dedi.


MODERN PAZARYERİ YALANINI KENDİ İTİRAF ETTİ

Geçtiğimiz Mayıs ayında temel atma töreni düzenlenen Modern Pazaryeri Projesi konusuna değinen Başer; “Bu proje konusunda Sayın başkan halkı kandırdığını itiraf etmiştir. Meclis görüşmelerinde temeli atılan projeye neden başlanmadığını sorduğumuzda, önce maliyeti fazla olmasın diye hafriyatı belediye imkanlarıyla boşaltmak için beklediklerini söylese de, sonradan kendisi o temel atma töreninin 7 Haziran seçimleri için görüntü vermek olduğunu söyledi. Bunu meclis huzurunda itiraf etti. Düşünebiliyor musunuz, bir belediye başkanı resmen halkı kandırdığını rahatça söyleyebiliyor. Ayrıca bu yatırımla ilgili meclise getirilen bir teklifte yok.”


ZAFER MEYDANI 2. ETABI ARTIK HAYAL

Zafer Meydanında yapılacak otoparkın Atatürk stadyumuna kaydırıldığını ifade eden Grup Başkanı Vedat Soner Başer; “Sayın Çimen daha iyisini yapacağım diyerek Zafer Meydanının 2.etap ihalesini iptal etti. İhale yapılmış, parası hazır bir projeyi becerip yapamadı. Sonrada o kaynak Atatürk stadyumunda yapılan gençlik merkezi projesinin yanına otopark yapılmak üzere aktarıldı. Atatürk stadyumu için fazla söze gerek yok. Kamuoyu görüyor. Ruhsat verme diye defalarca ısrarcı olmamız bir şey değiştirmedi ve o güzelim alanın durumu ortada.”


ŞEHRİ RAHATLATACAK OTOPARKI YAPTIRAMADI

İnşaatı yeniden yapılan Aysın Rafet Ataç İlköğretim Okulu’nun altına yapılacak bir otopark şehri rahatlatma fırsatını değerlendiremediklerini belirten Başer; “Okul inşaatına başlanmadan önce Sayın başkana ruhsatı otopark şartıyla vermesi için defalarca söyledik. Kendisine örnekler verdik. Cumhuriyet Caddesinde başka otopark ihtimalinin olmadığını, caddenin her iki tarafına 150 araç park ettiğinde trafiğin tıkandığını, halbuki okul inşaatı altına 400-450 adetlik araç otoparkının yapılabileceğini söylememize rağmen sırf ilk fikir Sayın Milletvekilimiz Mustafa Canlı’dan çıktı diye bu teklife hiçbir zaman olumlu bakmadı.”


DEVLETİN RUTİN İŞLERİNİ SAHİPLENME HASTALIĞI

Belediye Başkanı Ercan Çimen’in bugüne kadar elle tutulur bir yatırımı olmadığını, bu zihniyet ve mevcut bütçeyle de olamayacağını ifade eden Başer; “Sayın Çimen’in işi oyalamak, vaatte bulunmak ve insanları kandırmak. Hiçbir şey yapamayınca devletin rutin işlerinin etrafında poz veriyor. Dere Islahı, Gençlik Merkezi, Karakol Köprüsü, Bahçecik Barajı gibi yerlerle belediyenin ruhsat vermekten başka bir bağı yoktur. Ama bizim Sayın başkan denetim mühendislerinden çok denetlemeye gidiyor. Denetlemekte değil, sadece poz verip vatandaşı kandırmaya gidiyor. Mesela Bahçecik Barajı. Sayın Bakan dahi başladık diyor. Daha yeni arkadaşları gönderdik, görüntüledik. Henüz kazma vurulmadı. Sayın bakan böyle derse, bizim başkan onun yirmi katını söyler.”


DEVEBOYNU DEĞİL, ÇAKIRGÖL

Belediye Başkanı Ercan Çimen’in su konusunda da türlü yalanlara ve aldatmacalara başvurduğunu belirten Başer; “Geçtiğimiz günlerde su kaynağını bulduk diye, sözde Deveboynu’nda resimleri basına servis ediyor. Birinci yalan resimde görülen yer Deveboynu değil, Çakırgöl. İkincisi Deveboynu’nda bir parmak bile su yok. Eğer orada su bulup getirirse ben siyasi bütün görevlerimden istifa edeceğim. Ama eğer aksi olursa sadece kamuoyuna çıkıp ben sizi kandırdım diyerek özür dileyecek. Çakırgöl’de su var ama Trabzon’a tahsis edilmiş. Rant işlerinde yaptığı kulisleri yapabiliyorsa Çakırgöl için yapsın elini öpelim.”


MUSTAFA CANLI’YI HAFIZALARDAN SİLEMEZSİN

Ercan Çimen’in Mustafa Canlı takıntısı olduğunu ifade eden Başer; “Tek derdi var Mustafa Canlı’yı milletin hafızasından silmek. Buna Sayın Çimen’in ne gücü ne de kapasitesi yeter. Çorba veremediğin çorba çeşmesiyle, hiçbir yerde çekmeyen bedava internetinle veya bankların üzerindeki 2013 yazılan yerleri boyayla kapatarak Mustafa Canlı’yı unutturamazsın. Mustafa Canlı’dan daha fazla yatırım ve hizmet yapacaksın ki, bu girişimlerde bulunabilesin.”


AK PARTİLİ ÜYELERİN HİZMET EHLİYETLERİ ELLERİNDEN ALINMIŞ

Belediyeden işten çıkarılan personel içinde çarpıcı ifadeler kullanan Vedat Soner Başer; “7 personeli siyasi görüşü yüzünden, işe gelmiyor diye işten çıkaran Sayın Çimen, bu kişilerin yerine işe aldıkları belediyenin yerini bilmiyor. Belediye personeli değil, AK Parti seçim personeli alındı. Zaten Sayın Çimen’de son 3 aydır belediye başkanı olduğunu unutup, AK Parti Seçim Kurulu Başkanlığı yapıyor. Vatandaşlar bize AK Partili Meclis üyelerinin bu kadar kanunsuzluğa nasıl göz yumduğunu soruyor. Nasıl yummasınlar. 5 AK Partili meclis üyesinin çocukları hem de kadrolu olarak işe alındı. 10-15 tanede parti yöneticileri veya çocukları. Bunlar nasıl kurulan kirli düzene hayır diyebilir. Açıkça söylüyorum. AK Partili 10 meclis üyesinden sadece 2 tanesi hiçbir şeye bulaşmadı. Diğer 8’i kurulan bu kirli tezgahın mutlak bir yerinde kendilerine yer tutmuş durumda.”


AYDIN DOĞAN KONUSUNDA VEBALİ BÜYÜK

Başkan Ercan Çimen’in Hemşehrimiz Aydın Doğan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki meseleye hiç üzerine vazife olmadan gereksiz taraf olduğunu belirten Başer; “Daha düne kadar yanında poz vermek için çırpındığın bir kişiye nezaket dersi vermeye kalkıyorsun. Bindiğin makam aracının parasını aldığın firmanın sahibine, ilimizin her köşesine karşılıksız yatırım yapmış, defalarca gidip yanında el pençe durduğun Aydın Doğan’a söylediğin o sözler ömrün boyunca omuzlarında taşıyamayacağın bir yük olarak kalacaktır. Kelkit Belediye Başkanının sesinin çıkmadığı yerde Sayın Çimen’in çıkışı sadece işgüzarlıktır ve kendini AK Parti’ye kabul ettirme çabasıdır.”


KIZILAY YURDU TAM BİR FİYASKO

Başkan Ercan Çimen’in usulsüz işlerde tam bir profesyonel olduğunu belirten Vedat Soner Başer; “Geçtiğimiz günlerde Kızılay ilimizde çok güzel bir yurt yaparak, işletmesi için bir ihale yaptı. Bu ihale için belediyeye de teklif geldi. Sayın Başkan muhammen bedeli yüksek diyerek ihaleye katılmadı ve bir hemşehrimiz ihaleyi kazandı. İhaleye itiraz için 15 günlük bir süreç olmasına rağmen, bu hemşehrimize ihale senindir, öğrenci geldi mağdur olmasın diyerek 250-300 bin lira civarında bir masraf yapılarak öğrenciler mağdur edilmedi. Bunun ardından Sayın Başkan yandaşlarından yediği baskıyla soluğu Ankara’da aldı ve yaptığı kulislerle ihaleyi iptal ettirip, yurdu belediye aldı. Hem de muhammen bedeli yüksek diye girmediği ihaleyi, vatandaş 10.500 liraya almışken belediye 10.750 TL’ye aldı. Kulis yapacaksan koskoca okul Turkuaz Koleji’ne aylık 2.200 TL’ye verilirken, ucuz oldu diyerek yap. Bu kadar çelişkilerle dolu birisi bir şehri yönetebilir mi?”


BELEDİYE BORÇ BATAĞINA SÜRÜKLENİYOR

Belediyenin her geçen gün borcunun büyüdüğünü ve gidişatın iyi olmadığını belirten Başer; “150 yıllık belediyeyi Sayın Çimen 22,5 milyon borçla devraldı ama daha şimdiden aldığı kredilerin ana parası 23 milyon, faiziyle 30 milyon. Bu kredileri ise, milletin hafızasında silmeye çalıştığı Mustafa Canlı’nın yaptığı belediye binasını ipotek ederek alabildi. Evet, Belediye binası komple ipotekli. Nezaketsizle suçladığı Aydın Doğan’ın parasıyla kendi firmasından aldığı makam arabası ipotekli. Hatta o makam aracına haciz geldi. Bu paraların karşılığında yapılan bir yatırımda yok. Sadece şeffaflıktan bahsedilerek karartmalar var. Sayın Çimen Belediye Başkanı olmadan önce, düğünlerde gelin ve damada kol saati hediye ediyordu. Kendi işyerinden aldığı için kimse ses çıkarmıyordu. Ancak elimize geçen faturalar gösterdi ki, işyerinden aldığı saatleri komple belediyeye fatura etmiş. Samsun’da ve Gaziantep’te iki saat firması belediyeye 720 adet kol saati satmış gözüküyor. Halbuki Sayın başkan seçildikten sonra hiçbir düğünde saat takmadı. Ayrıca tanesi baskısıyla birlikte 1 lira dahi olmayan 10 bin bardak belediyeye 5,5 lira artı KDV gibi uçuk bir parayla satılmış. Takdir kamuoyunun.”


ÖĞRENCİLER BİLETLERİ 1 KASIM’DAN SONRA ZAMLI

Seçim döneminde Ercan Çimen’in özellikle Üniversite öğrencilerine birçok söz verdiğini ama bunların hiç birisini yerine getirmediğini belirten Başer; “Sayın Çimen her ay bir konser yapıyordu, AVM kurup öğrencilerin hoşça vakit geçirmelerini sağlıyordu ve en önemlisi öğrencileri bedava taşıyordu. Hepimiz birçok vaadin gerçekleşemez olduğunu biliyorduk ama öğrencinin ulaşımını bedava yapmaya belediyenin gücü yeterdi. Ancak Sayın Çimen ne yaptı? Öğrenci biletlerine zam yaptı. Evet % 25 zam yaptı. Bunu da oy kaygısından dolayı açıklayamıyor. Alınan karara göre zamlar 1 Kasım seçimlerinden sonra yürürlüğe girecek.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:12
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:26
Yatsı 20:58