banner333

banner309

Valilik'den, Sökülen Parkelere Açıklama Geldi

Gümüşhane Valiliği,31 Ekim tarihli Kuşakkaya Gaztesinde çıkan "Parkeler Neden Sökülüyor" başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaptı.

Gümüşhane 31.10.2013, 17:49 01.11.2013, 09:20
Valilik'den, Sökülen Parkelere Açıklama Geldi
banner400
Kuşakkaya Gazetesinin 31.10.2103 tarih ve 5065 sayılı baskısında “Parkeler Neden Sökülüyor” başlıklı haberi ile ilgili yapılan incelemede;

           

İdaremizce, İlimiz Merkez İlçe Köylerinde yaptığı köy içi yollarına parke ile yapılmasında ki, ana temayül köyün ana sokakları ve ortak kullanım alanlarına ( cami önü, köy odası, çeşme, şadırvan, okul yolları v.b) Gümüşhane İl Özel İdaresi teknik elemanlarınca yapılan proje doğrultusunda yüklenici firmalar tarafından yapılmaktadır.

 

Haberde adı geçen Kadir Duran’ nın yüklenici firma ile anlaşarak, etrafı çitlerle çevrili kendi şahsına ait bahçesini para karşılığında parke yaptırdığı; ancak yüklenici firmaya olan borcunu ödememesi neticesinde yüklenicinin firma tarafından parkelerin sökülerek alındığı öğrenilmiştir.

 

 Köylerimize yapılan parke işleri, kişilerin şahsi özel mülklerine değil toplumun kullanacağı (sokak, cami önü, çeşme okul vb ) ortak kullanım alanlarına yapılmaktadır. Burada habere konu olan husus ise özel bir iş olup, projemiz uhdesinde olmayıp, bu alandaki parkenin yapımı ve sökülmesi idaremiz ve teknik heyetimizin bilgisi dışındadır.

 

Sosyal devlet anlayışının bir uygulaması olarak köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza da, modern şehir hayatında aldığı hizmetleri (su,kanalizasyon, asfalt yol, parke, çöp toplama  çocuk parkı ve spor alanları vb.) gibi hizmetleri götürmeye azami hassasiyet gösterilmekte olup, bütün çalışanlarımız mesai mevhumu olmaksızın, tüm enerjisini bu çalışmalara sarf etmektedir.

 

Kamuoyuna yanlış yansıyan söz konusu bilgilerin yukarıda ki açıklamalarımız çerçevesinde düzeltilmesini ve habere konu olan bu gibi durumlarda,  idaremizce irtibat kurulması halinde gerekli bilgi paylaşımı yapılarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi sağlanacaktır.

 

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


                                                                                                         Cahit KARATEPE

                                                                                                          Vali Yardımcısı

                                                                                               Köy Hiz. Göt. Birl. Başkanı




 

 

 

                                                                                              

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (2)
kadır duran yenıce koyu g hane 10 yıl önce
cahıt beyın açıklamaları yarısından çogu dogruluk payı yokduryetkılıler köyumuze davet edıyorum örneyın çogu işler ana yoların dısında ve asfalt üzerlerıne yapıldı buna benzer haksızlıklar hattınden fazla yetkılıler ve basını davet edıyorum buyurun köyumuzecahıt bey benı makamından kovdugunu yazmamiş buyurun basın mensupları ve yetkılılerolaya canlı şahıt olun
imd 10 yıl önce
yapılan bütün işlerde yolsuzluk var keşke oturduğunuz yerden açıklama yapmasanız sayın valim.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09