banner333

banner309

Vali Taşbilek'ten Hemşireler Günü ve Engelliler Haftası Mesajları

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, 12 Mayıs Hemşireler günü ve ayrıca Engelliler haftası nedeniyle iki yeni mesaj yayınladı.

Gümüşhane 12.05.2020, 12:04
Vali Taşbilek'ten Hemşireler Günü ve Engelliler Haftası Mesajları
banner400

Vali Taşbilek, COVID-19 salgınında kahramanca mücadele eden hemşirler için 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü'nü kutladı.

Taşbilek," Fedakârlıklarıyla insanlara umut olan özellikle son aylarda yaşadığımız koronavirüs salgınına karşı kahramanca mücadele eden hemşirelerimiz, fevkalade önemli bir insanlık görevini yerine getirmektedirler. Hemşireler, sağlıklı bir toplumun oluşması ve bireylerin sağlığının korunarak hayatlarını kaliteli bir biçimde sürdürmelerini temin için hiçbir ayırım gözetmeksizin gecesini gündüzüne katarak çalışan gizli kahramanlardır. İnsan sağlığından daha önemli ve öncelikli hiçbir şeyin olamayacağı bilinci içerisinde her şart altında büyük bir fedakarlık örneği sergileyen hemşirelerimizin verdikleri hizmet, her türlü övgü ve takdirin üzerindedir. Bu düşüncelerle; hemşireler gününün, hemşireliğin anlam ve öneminin hatırlanmasına, gayretleriyle mesleğe kalite ve değer kazandırmış hemşirelerimizin anılmasına bir vesile olması temennisiyle, şefkatle, sabırla yapılan bu mesleğin mensubu tüm hemşirelerimizin 12 Mayıs Hemşireler gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim." dedi.

Ayrıca bu haftanın Engelliler Haftası olduğunu unutmayarak engellilere verilen desteklerin artarak devam edeceğini vurguladı.

Yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: "Toplumda engelli doğan ya da çeşitli nedenlerle sonradan engelli duruma düşen insanların toplumsal hayata entegre edilmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilerek onlara daha kaliteli bir yaşam imkanı sunulması, insana ve topluma karşı olan sorumluluğumuzun bir gereğidir. Devletimiz, sosyal devlet olmanın bir gereği olarak, engelli vatandaşlarımıza eğitim, sağlık ve istihdam haklarına ait hizmetleri sunmakta, bu kapsamda çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan evde bakım hizmetleri, danışmanlık, destek, bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, ilimizde de yoğun bir şekilde yürütülmektedir. Bu bağlamda, ilimiz genelinde bulunan engellilerimize evde bakım hizmetleri verilmekte, çok sayıda engellimizin de bakımı sağlanmakta, engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama aktif olarak katılma konusundaki sıkıntılarını ortadan kaldırmaya ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz bir şekilde yararlanabilmelerine yönelik çalışmalarımız artarak devam etmektedir. Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37