banner333

banner309

Vali Taşbilek'in "Gelmeyin" Çağrısı Karşılık Buldu

Vali Kamuran Taşbilek, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 'İlimize gelmeyiniz' çağrısı il dışında yaşayan Gümüşhanelilerde karşılık buldu.

Gümüşhane 14.05.2020, 16:57
Vali Taşbilek'in "Gelmeyin" Çağrısı Karşılık Buldu
banner400

Gümüşhane'de, Vali Kamuran Taşbilek, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 'İlimize gelmeyiniz' çağrısı il dışında yaşayan Gümüşhanelilerde karşılık buldu. Bu aylarda nüfusu katlanan kente, il dışından gelen olmayınca cadde ve sokaklar boş kaldı. Kentin en işlek yeri olan semt pazarları da sakin günlerini yaşıyor.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, il dışında yaşayan Gümüşhanelilere seslenerek, "Lütfen olağanüstü durumlar dışında bu süreçte ilimizi ziyaret etmeyiniz, ilimize gelmeyiniz. Olduğunuz yerde kalmanız hem kendi sağlığınız hem buradaki akraba, yakınlarınız ve hemşerilerinizin sağlığı açısından çok önemlidir" çağrısında bulunmuştu. Vali Taşbilek'in çağrısı il dışında yaşayan Gümüşhanelilerde karşılık buldu. Bu aylarda nüfusu katlanan kente, il dışından gelen olmayınca cadde ve sokaklar boş kaldı. Kente gelen olmayınca şehrin giriş noktalarında araç kuyrukları da oluşmuyor. Sokağa zorunlu hallerde çıkan az sayıda kişilerde maske takıyor, sosyal mesafe kurallarına uyuyor. Kentin en işlek yeri olan semt pazarları da sakin günlerini yaşıyor. Belediye zabıta ekipleri pazar alışverişi için gelenleri sosyal mesafe için uyarıyor.

'TEDBİRLERE UYMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Semt pazarına alışverişe gelen Mustafa Özkan, Gümüşhane'de tedbirlere uyulduğunu belirterek 'Maskesiz sokağa çıkmıyoruz. Kapalı ortamlarda, manav ve market gibi ortamlarda maskesiz bulunmuyoruz. Alış veriş yaparken eldivensiz meyve ve sebzelere dokunmuyoruz. Tedbirleri elimizden geldiği kadar uymaya çalışıyoruz. Büyük şehirlerden küçük şehirlere akın olabileceğinden korkuyorum. Bu durum da küçük şehirlerde hastalığın artmasına neden olabilir. Zorunlu olmadıkça küçük şehirlere gelmemeleri daha iyi olacaktır' diye konuştu.

'VALİNİN AÇIKLAMASINA KATILIYORUZ'

Zerrin Dabağ da, Gümüşhane'de koronavirüsle mücadelenin genel olarak iyi durumda olduğunun belirterek 'Pazarın kurulduğu günlerin haricinde de tedbirlere uyulur, çok fazla bir kalabalık olmuyor. Halk olarak çok memnunuz. Bu günlerde kente gelinmemesi daha iyi. Valimizin yaptığı açıklamaya katılıyorum. Şehirde şuan da tatil için gelen vatandaşlar yok, öğrencide yok şehre gelinmemesi daha iyi çünkü düzen oluşturulmuş. Şehrimizde vaka yok. Hastalıkta temas yoluyla oluştuğu için şehre gelenlerin sayısının artması ikinci bir dalganın oluşabileceğini riskini taşıyor' ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
Adem D. 4 yıl önce
Böyle saçmalık olur mu?Gelmeyin ne demek.Şüpheli bir durumunuz varsa gelmeyin denilebilir.Vali kalibresine yakışmadı bu ifadeler vesselam
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39