banner333

banner309

Vali Okay Memiş’ten Gümüşhane ziyareti

Gümüşhane 25.10.2019, 18:21
Vali Okay Memiş’ten Gümüşhane ziyareti
banner400

Önceki dönem Gümüşhane Valisi olan Erzurum Valisi Okay Memiş, Vali Kamuran Taşbilek hayırlı olsun ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’e iade-i ziyaret için Gümüşhane’ye geldi.

Valilik Makamında Vali Taşbilek’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ileten Vali Memiş daha sonra Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’i makamında ziyaret etti.

Belediye Meclisi üyelerinin de katıldığı ziyarette karşılıklı hediye takdimi olurken, Vali Memiş onuruna Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından Sema Doğan Yaşam Alanında şehrin yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla program düzenlendi.

“Valimiz Okay Memiş’le gurur duyuyoruz”

Buradaki etkinlikte konuşan Vali Kamuran Taşbilek, Vali Okay Memiş’le gurur duyduklarını belirterek, “Hem büyüğümüz hem de buradaki insanların gönlünde edindiği yer nedeniyle Valimiz Okay Memiş’le gurur duyuyoruz. Burada çok sevilmesinin yanında gittiği Erzurum’da da çok seviliyor. Nereye giderse giderse gitsin her yerde çok sevilecektir. Çünkü böyle güzel bir ruhu güzel bir ruhu var. Kendisinden sonra bu ilde Valilik yapmanın keyfini yaşıyorum. Çünkü hoş bir sada bırakmış. İnşallah bizlerde onlara ve devletimize layık oluruz. İlimize kattıkları için hepinize adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Önceki dönem Gümüşhane Valisi olan Erzurum Valisi Okay Memiş ise 3 yıla yakın bir süre Gümüşhane’de keyifle görev yaptığını ve kendisini artık Gümüşhaneli hissettiğini ve bunu her fırsatta söylediğini kaydetti.

“Çok güzel işlere imza attık”

Gümüşhane’nin zor coğrafyasında devletin verdiği imkanlar çerçevesinde milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla, kaymakamlarla, muhtarlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek hizmet etmeye gayret ettiklerini kaydeden Vali Memiş, “Vicdanen çok müsterih olduğumu söyleyebilirim. Çok güzel işlere imza attık, çok eksiklerimiz de vardı. Kimse dört dörtlük olmuyor. Geriye baktığımızda somut işlere hep beraber imza attığımızı görüyoruz. Bu şehre asıl emek veren insanlar sizlersiniz. Çok büyük emeğiniz var. Bizler kamu görevlileri olarak bir vesileyiz. Ben Gümüşhane’den çok şey öğrendim. Her gün her yerden birşeyler öğreniyoruz. Gümüşhane’de tevazuyu, kayaları aylarca oyarak ev yapan insanların azmini, devletine ne kadar bağlı olduklarını, ne kadar mütevazi ve alçak gönüllü olduğunu, ne kadar onurlu ve şerefli bir toplum olduğunu öğrendim. Hiçkimse kendini bu gariban toplumun üzerinde görmesin” diye konuştu.

“Hiçbir görev hiçkimseye baki değil, önemli olan alnı açık, başı dik sokakta yürüyebilmek”

Erzurum’da çok Gümüşhaneli ve Gümüşhaneli öğrenci olduğunu belirterek, kapısının her zaman açık olduğunu vurgulayan Vali Memiş, “Sayın Valimiz bizim eksiklerimizi tamamlayarak çok iyi yerlere doğru gidiyor. Bütün ilçeleriyle büyümeye, gelişmeye, güzelleşmeye devam ediyor Gümüşhane. Belediye Başkanımızla çok uyumlu çalıştık, her konuda istişare ettik. Amacımız Gümüşhane’yi güzelleştirmekti. Gümüşhane’de yaşayan insanlar başka yerde yaşayan insanlara imrenmesin dedik ve bu bağlamda çalıştık. Hepimiz bir süre sonra eski Vali, eski Belediye Başkanı olacağız. Hiçbir görev hiçkimseye baki değil. Önemli olan alnı açık, başı dik sokakta yürüyebilmek, harama bulaşmadan, kamu kaynağını kimseye peşkeş çekmeden. Önemli olan huzuru sağlamak. İnsanlar arasında nifağa engel olmak bizim görevimiz. Buna çok gayret ettik” şeklinde konuştu.

Vali Memiş’in ziyaretinden dolayı mutluluk duyduklarını kaydeden Başkan Çimen ise kendisinden çok şey öğrendiklerini ve her konuda istişare ettiklerini belirterek hem Gümüşhane’ye yaptığı hizmetler için hem de ziyareti için teşekkür etti. 

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39