banner333

banner309

Vali Memiş ilçe ziyaretlerine başladı

Son Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Erzurum Valisi olarak atanan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Şiran, Kelkit ve Köse ilçelerine veda ziyareti gerçekleştirdi.

Gümüşhane 01.11.2018, 08:00
Vali Memiş ilçe ziyaretlerine başladı
banner400

Son Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Erzurum Valisi olarak atanan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Şiran, Kelkit ve Köse ilçelerine veda ziyareti gerçekleştirdi.

Veda ziyaretlerine ilk olarak Şiran ilçesi ile başlayan Vali Memiş, Kaymakamlığı ziyaret ederek Kaymakam Vekili Osman Oğuz Ekşi ile bir süre görüştükten sonra Şiran Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

“Türkiye’de Fen lisesi olan Şiran nüfusunda ikinci bir yer yok”

Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak’la vedalaşan Vali Memiş, burada yaptığı konuşmada Gümüşhane’nin il ve ilçeleri, hele ki Şiran’ın temel kamu hizmetleri açısından hiçbir eksi olmadığını belirterek “Türkiye’de Fen lisesi olan Şiran nüfusunda ikinci bir yer yok. Şiranlı vatandaşlarımız doğalgaza da kavuştu. Çok çalışkan bir Belediye Başkanımız var. Şiran’a yaptığı tüm çalışmaları için kendisine teşekkür ediyorum.  Her zaman desteklerini gördüğümüz Sayın Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Tüm bu yatırımlar konusunda bizim çok önemli itici gücümüz Şiran’ın evladı Sayın Fikri Işık Bey’dir. Kendileri ilde ve ilçelerde yapılan bütün yatırımlarda bizim yanımızda oldu. Kendisine teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

“Kelkit bölgede en çalışkan vatandaşlarımızın yaşadığı bir yer”

Vali Memiş, Şiran ilçe ziyaretinden sonra Kelkit ilçesine geçti ve ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakam Aziz Onur Aydın tarafından karşılanan Vali Memiş, burada yaptığı konuşmada 2,5 yıldır gözlemlediği kadarıyla Kelkit’in her türlü kamu hizmetini fazlasıyla hak eden bir yer olduğunu ifade ederek, “Kelkit bölgede en çalışkan vatandaşlarımızın yaşadığı bir yer. Bu bölge geçimi tarım ve hayvancılıkla sağlıyor. Ben göreve başladığım zaman hayvan varlığımız 65 bin civarındaydı şu an 100 bin civarında bununda çoğunluğu Kelkit’te. Bizler İl Özel İdaremizden tarım ve hayvancılığa her yıl 1 milyon TL destekte bulunuyoruz. Bu çok önemli, yonca fiğ ve silajlık mısırı vatandaşa bedava verdik. Bunun artarak devam etmesi lazım. Ayrıca bölgemizden geçen Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi var biliyorsunuz. Biz TANAP ı çok iyi değerlendirdik, TANAP’ı adeta fırsata çevirdik. TANAP’tan destek alan tek iliz. Belediyemizin çok büyük hizmetleri var Allah birlik beraberliğimizi bozmasın. Ünal beyin çalışmalarını her zaman çok takdir ettim. Herkesi kucaklayan yaklaşımıyla inşallah ikinci dönemde de güzel hizmetlere imza atacaktır” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kelkit Kaymakamı Aziz Onur Aydın, Vali Memiş’e Kelkit’te dokunan Zili Kilim hediye etti.

“Kelkit geleceğin parlayan yıldızı olacaktır”

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Kelkit Belediye Başkanlığını ziyaret ederek Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’a veda eden Vali Memiş, kendilerinin de duygu yüklü olduğunu ifade ederek “Kaymakamlıkta da ifade ettiğim gibi Kelkit’e gelemediğim zaman Kelkit’i özlediğimi fark ediyordum. İki buçuk yıllık valilik görevim içerisinde sezinle uyumlu çalıştığımızı ifade etmek isterim. Ben vali olarak belediye başkanlarının uyumlu çalışmasını önemseyen bir insanım. Bir belediye başkanı dengeli ve herkesi kucaklayan bir belediye başkanı ise oradaki polisin oradaki jandarmanın işi çok daha kolaydır. Bazı yerlerde belediye başkanının kendisi problemdir, hizip başıdır. İşinizde çok zordur o zaman. Ancak sizin dengeli kişiliğiniz bütün siyasi partilere olan mesafeniz ve herkesi kucaklayıcı yaklaşımınızı ben vali olarak gördüm b u takdir ettiğimi özellikle ifade etmek isterim ve bunu da bütün platformlarda ettim. Ben size çok teşekkür ediyorum sizi ve bütün çalışma arkadaşlarınızı tebrik ediyorum. Sizden önceki belediye başkanlarını da tebrik ediyorum sayın milletvekillerimizin her zaman desteğini gördük onlara da çok teşekkür ediyorum, ilçe başkanlarımıza il genel meclis üyelerimize, belde belediye başkanlarımıza, köy muhtarlarına teşekkür ediyordum. Bu uyumu siz sağladınız bizi sizler güzel yönlendirdiniz bizde o uyumu gördük ve Kelkit’e hep pozitif yaklaştık hep sıcak yaklaştık. Kelkit geleceğin parlayan yıldızı olacaktır. İlin en büyük ilçesidir” şeklinde konuştu.

Vali Memiş daha sonra Köse ilçesine hareket etti. İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Canpolat tarafından karşılanan Vali Memiş’e Kaymakamlık ziyaretinde Kaymakam Canpolat tarafından Köse Saat Kulesi rölyefi hediye edildi.

Ardından Köse Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Memiş, Köse Belediyesi şeref defterini imzalayarak Belediye Başkanı Şerif Aygün’le bir süre görüştükten sonra Köse Belediyesi sosyal tesislerinde köy ve mahalle muhtarlarının da olduğu topluluğa hitap etti.

“Ben Köse’yi her zaman çok iyi hatırlayacağım”

Görev yaptığı 2,5 yıllık süre zarfında Köse’ye mümkün olduğu kadar ziyaretlerde bulunduğunu ifade eden Vali Memiş, “Her sefer geldiğimde özellikle belediyemizin çok güzel hizmetlerine şahit oldum kendisini tebrik ediyorum. Burada herkesi kucaklayan bir hizmet anlayışıyla sizlere hizmet etti. Sizlerde muhtarlar olarak köylerinizde aynı hizmetleri yerine getirdiniz. Bizim aslında alt yapı hizmetleri açından en iyi olduğumuz ilçelerin başında Köse ilçesi geliyor. 14 köyümüzün hemen hemen tüm sorunlarına hâkimiz. Birkaç köyümüzün içme suyu eksiğini de inşallah bizden sonra göreve yapan arkadaşlarımız yerine getirecekler. Havaalanının Köse ilçemize yapılıyor olması büyük bir avantaj. Allah Nasip ederse Gümüşhane-Bayburt Havalimanının ilimize ve Köse ilçemizi katkısını göreceksiniz. Ben Köse’yi her zaman çok iyi hatırlayacağım. Ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizin çok emeği var. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum, kendisini her zaman çok takdir ettiğimi ifade etmek isterim. Kendisini kutluyorum. Yeni atatan Kaymakam arkadaşımıza da başarılar diliyorum. İnşallah Erzurum’a sizleri bekliyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin” diyerek ilçeden ayrıldı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45