banner333

banner309

Vali Kamuran Taşbilek: Karantinayı İhlal Eden 6 Kişi Var

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) salgını kapsamında Gümüşhane’de 6 kişinin karantinayı ihlal ettiğini söyledi.

Gümüşhane 19.09.2020, 10:50
Vali Kamuran Taşbilek: Karantinayı İhlal Eden 6 Kişi Var
banner400

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) salgını kapsamında Gümüşhane’de 6 kişinin karantinayı ihlal ettiğini söyledi.

“Mücadelemiz devam ediyor”

Valilik Toplanı Salonunda gazetecilerle buluşarak sürece dair önemli bilgiler paylaşan Vali Taşbilek, “Bizim ilimizde de belirli bir artış söz konusu. Buna yönelik mücadelemiz tüm kurumlarımızla devam ediyor. Tüm paydaşlarımızla istişare içerisindeyiz. Sağlık teşkilatımız gecesini gündüzüne kadar fedakarca çalışma içerisinde” dedi.

Gerek pozitif tanı konularak evlerinde takip edilen gerekse temaslı olarak değerlendirilip evlerinde takibine karar verilen vatandaşları takip noktasında hem filyasyon ekiplerinin hem de Vali Yardımcısı Mustafa Pala’nın koordinasyonunda mahalle denetim ekiplerinin gayretli bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Vali Taşbilek, “Her gün belirli zaman dilimleri içerisinde vatandaşlarımız evlerinde mi değil mi diye kontrol ediliyor? Şuana kadar karantinayı ihlal eden toplam 6 vatandaşımız var. Bunun 4’ü Kovid pozitif hastaları ile temaslı olup da evlerinde kalmaları gereken vatandaşımız. Diğer 2 vatandaşımızdan biri pozitif vaka, diğeri temaslı vaka olarak değerlendiren kişilerdir. Kalacak yeri olmayıp da yurdumuzda gerekli tedbirleri alarak misafir etmekteyiz. Dilerim bu sayı artmaz. Bu sayının artması demek vatandaşlarımızın kuralsızlığa devam etmesi demek. Gümüşhanemizin güzel insanları kurallara uyma noktasında hassasiyetlerini ortaya koyuyorlar” diye konuştu.

“Bu süreç sadece kamunun gayretiyle olacak bir iş değil”

Yaşanan sürecin bir takım çalışması olduğunu, sadece kamunun gayretiyle olacak bir iş olmadığının altını çizen Vali Taşbilek, “Gümüşhanemizde büyük oranda kurallara uyma noktasında bir hassasiyet var, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Benim gözlemlediğim sadece mesafe ile ilgili bir sıkıntımız var. Mesafemizi daha fazla ayırabilirsek bu sıkıntıyı biraz daha azaltabiliriz. Buna yönelik geçtiğimiz günlerde tekrar bir karar aldık. Özellikle cadde üzerindeki toplu alanlarda, cadde üzerine atılan tabure ve sandalyeleri ve cadde üzerinde sigara içmeleri yasakladık. Sigara içerken hem maskesizlikten dolayı bir sıkıntı oluşuyor hem de ister istemez virüse yönelik bir sıkıntı varsa insanların ağzından çıkabiliyor, yayılımı daha hızlanabiliyor. Vatandaşlarımızın hoşgörüsüne sığınarak bu sıkıntıları azaltma noktasında bir araç olarak görüyoruz. Uzmanlarımızın, bilim adamlarımızın, sağlık teşkilatımızın, paydaşlarımızın fikirleri doğrultusunda bulaşı en aza indirecek çalışmaların çabasını gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38