banner333

banner309

Üniversite Öğrencileri Kerkük ve Musul İçin Yürüdü

Gümüşhane Üniversitesinde bir grup öğrenci, Kerkük ve Musul'da meydana gelen patlamaları protesto için yürüyüş düzenledi.ellerinde Türk Bayrağı, Kerkük Bayrağı, Göktürk Bayrağı ve pankartlar eşliğinde slogan atarak Fatih Parkı önünde toplandı.

Gümüşhane 24.12.2012, 09:07
Üniversite Öğrencileri Kerkük ve Musul İçin Yürüdü
banner400
 Yaklaşık 30 kişiden oluşan grup, Cumhuriyet Caddesinde bulunan tarihi Ataç Konağı önünde yürüyüşe başlayıp

ellerinde Türk Bayrağı, Kerkük Bayrağı, Göktürk Bayrağı ve pankartlar eşliğinde slogan atarak Fatih Parkı önünde toplandı. Grubun lideri Umut Yasin Erbey, yürüyüş öncesinde öğrencilere hiçbir siyasi slogan atılmaması ve hiçbir siyasi partinin işaretinin yapılmaması konusunda uyarıda bulundu. Emniyet tarafından güvenlik tedbirlerinin alınmasının ardından yürüyüşe başlayan öğrenciler, "Kerkük Türktür Türk kalacak", "Peşmerge şaşırma sabrımızı taşırma", "81 Düzce, 82 Musul, 83 Kerkük", "Türkiye uyuma Türkmenlere sahip çık", "Türküz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz" sloganları atarak yürüdü. Yürüyüşün sonunda basın açıklaması yapan Umut Yasin Erbey, geçen

haftalarda Musul-Kerkük bölgesinde genel olarak Kerkük'teki Türkmen Mahallelerine yapılan saldırılar sonucunda 8 patlamanın gerçekleştiğini, 9 kişinin öldüğünü ve çok sayıda Türkmen vatandaşın yaralandığını hatırlattı.

Musul ve Kerkük'te Türk nüfus yoğunluğunun yüzde 65'i bulduğunu ifade eden Erbey, şöyle konuştu: "Bu vilayetler 1.Dünya Savaşı sonrası Irak sınırları içerisinde kalmıştır. Bu vilayetlerin Türk vilayetleri olduğunu, sadece bulunduğu coğrafyanın isminin Irak olduğu, aslında gönüllerimize öz kardeşimiz gibi yakın olduklarını hatırlatıp destek vermek için biz Gümüşhane'de bulunan bir grup Türkçü genç olarak her daim yanlarında olduğumuzu söylüyoruz. Bizim oradaki kardeşlerimizle bütün bağlardan öte kan bağımız bulunmaktadır." Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38