banner333

banner309

Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Gümüşhane'de

Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu rutin olarak aylık Trabzon'da gerçekleştirdiği toplantısını 1 Kasım 2013 tarihinde Gümüşhane'de gerçekleştirdi.

Gümüşhane 08.11.2013, 14:29 08.11.2013, 14:30
Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Gümüşhane'de
banner400

 Toplantıda Gümüşhane'de bulunan Kültür varlıklarını ve onların çevresine ilişkin sunulan projeler yerinde incelenerek değerlendirildi. İl Müftülüğü'nün, Oltanbey Mahallesinde yapımı devam eden İbadet Yeri ve Eğitim Tesisi Alanına ilişkin olarak sunduğu plan değişikliği projesi, Koruma Kurulunca yerinde incelendi. Yapılan değişiklik uygun görülerek kabul edildi.


Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Gümüşhane merkez Süleymaniye Mahallesine geldi. Bitim aşamasına gelen Zeki Kadirbeyoğlu (İbrahim Lütfi Paşa) Konağın'da birtakım incelemelerde bulunarak Belediye ile fikir alışverişinde bulundu.

Koruma Kurulu daha sonra, Süleymaniye Mahallesi arkeolojik sit alanında incelemelerde bulunarak, Zeki Kadirbeyoğlu (İbrahim Lütfi Paşa) Konağının önündeki restorasyon çalışmaları devam eden 'Paşa Hamamı'nın kalıntılarını inceledi.

Yrd. Doç. Dr. Seyfi Başkan'nın başkanlığında, Kurul Müdür'ü Serpil Yüksel, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ö. İskender Tuluk, Üye Yrd. Doç. Dr. Cengiz Tavşan, Üye Erhan Ertan ve beraberindeki heyetin programına, Belediye Başkanı Mustafa Canlı'da eşlik etti. Başkan Canlı, daha sonra beraberindeki heyete Özdenoğlu Konağı'nda yemek verdi

Belediye Başkanı Mustafa Canlı Zeki Kadirbeyoğlu (İbrahim Lütfi Paşa) konağı ile ilgili yaptığı açıklamada: "Belediye Başkanlığı tarafından, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) desteği ile sürdürülen çalışmalarda Zeki Kadirbeyoğlu (İbrahim Lütfi Paşa) konağı restorasyonunda sona gelindi. Gümüşhane'nin tarihi dokusu içinde önemli bir yere sahip olan eseri bitirmek üzereyiz. Çevre düzenlemesinin ardından bu önemli eseri turizme kazandıracağız." dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11