banner333

banner309

Torullular Derneğinden Coşkulu Program

Gümüşhane kent merkezinde 21 yıldır faaliyet gösteren tek ilçe derneği olan Torullular Derneği, Karadeniz müziğinin güçlü sesi Onay Şahin’in sahne aldığı birlik ve beraberlik gecesi düzenledi.

Gümüşhane 12.05.2018, 13:00 12.06.2018, 09:09
Torullular Derneğinden Coşkulu Program
banner400

Gümüşhane kent merkezinde 21 yıldır faaliyet gösteren tek ilçe derneği olan Torullular Derneği, Karadeniz müziğinin güçlü sesi Onay Şahin’in sahne aldığı birlik ve beraberlik gecesi düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda sanatçı Onay Şahin’in parçalarına eşlik eden vatandaşlar bol bol horon oynadı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve yoğun ilgi gören programda konuşan Dernek Başkanı Mümin Çakıcı, il merkezinde tek ilçe derneği olarak 21 yıldır aralıksız faaliyet gösterdiklerini belirterek, kurucu başkan Zekai Araz nezdinde bugüne kadar görev yapan tüm başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Amaçlarının Gümüşhane’de yaşayan Torulluları birleştirici etkinliklerde buluşturmak olduğunu kaydeden Çakıcı, “Hemşehrilerimizin bir sıkıntısı olduğunda elimizden geldiği kadar yanlarında olmak, birliktelik oluşturup beraber hareket etmektir. Güzel şeyler yapmak, güzel şeylere vesile olmak, insanların gönlünde yer tutmaktır esas meselemiz. Derneğimizin mutlaka eksikleri vardır. Bu eksikleri dernek çatısı altında sizlerle omuz omuza vererek çözüme kavuşturmalıyız. Doğup büyüdüğümüz yöremize borcumuz var. Bu bağlamda sizleri derneğe sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ise 4 yıllık kısa süre içerisinde Torul’da ellerinin değmediği cadde ve sokak kalmadığını belirterek, “Altyapıyı taptıktan sonra son 2-3 aydır Torul’da Türkiye’nin gündeminde yer tutan yeni bir turizm merkezi oluşturduk. Daha önce yaban hayvanlarının, definecilerin, avcılardan başka kimsenin cesaret edip çıkamayacağı Torul Kalemizdeki cam seyir terasını 4 ayda 40 bin kişi ziyaret etti. Burası Torullulara, Gümüşhanelilere, Karadenizlilere, ülkemize hayırlı olsun. Sizden aldığımız desteklerle hizmetlerimizi katlanarak yapacağız. Birlik olalım, dirlik olalım” diye konuştu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de Torullular derneğinin bütün programlarında her zaman yanlarında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirterek, “Bu tür etkinlikleri kim yaparsa yapsın elimden gelen tüm desteği sunmaya çalışıyorum. Burada bir emek ve çalışma var. Biz burada et ve tırnak gibiyiz. Hiçbir ayrım yapmadan bu millete hizmet ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dernek üyesi Coşkun Tuncer’in şiir okumasının ardından lise öğrenimini Gümüşhane’de yapan sanatçı Onay Şahin’in konser programı gerçekleştirildi. Konserinde Gümüşhane’de yazdığı parçaları da seslendiren Şahin, son bölümde hareketli parçalar seslendirerek salonu dolduran vatandaşlara bol bol horon oynattı.

Programa Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, kurum müdürleri, siyasi partilerin ve STK’ların temsilcileri, milletvekili aday adayları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, eski dernek başkanları ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48