banner333

banner309

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Vali Mayda'yı Ziyaret Etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret etti.

Gümüşhane 18.02.2014, 08:15 18.02.2014, 08:45
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Vali Mayda'yı Ziyaret Etti
banner400

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Çalışmak bizim insanımızda ibadet gibidir. Yol alabilmek, birlikte hareket etmekle mümkündür" dedi.


HisarcıklıoğluGümüşhane Valisi Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret etti.

Mayda, Hisarcıklıoğlu'nun ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, kendisine Osmanlı döneminde basılan Gümüş sikke figürlerinin yer aldığı plaket verdi. Hisarcıklıoğlu da Vali Mayda'ya kendi yayınlarından bir set hediye etti.

Ardından Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, halk oyunları ekiplerince karşılandı.

Gümüşhane TSO Meclis Salonu'nda Vali Mayda, Vali Yardımcısı Meral Uçar, TSO Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri ve iş adamlarının katıldığı toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, Türk insanında çalışmanın bir ibadet olduğunu belirterek, "Yol alabilmek, birlikte hareket etmekle mümkündür" ifadesini kullandı.

Türkiye'de açılan şirketlerin seceresini kendilerinin tuttuğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, açılan şirket sayısının bir önceki yıla göre yüzde 2 arttığını,Gümüşhane'de bu artışın yüzde 8 olduğunu söyledi.

TOBB olarak iki ana çalışmaları olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Bunlardan biri çektir. Karşılıksız çeklerden dolayı hapis cezası kalktı. TOBB olarak Bankalar Birliği ile kredi kayıt bürosu ile beraber bir çalışma yaptık. Çek aldığınız zaman karşınızdakinin her şeyini görebiliyorsunuz. Bankalar ona ne kadar kredi açmış,Ner kadar çeki karşılıksız çıkmış, çıkan çeklerini Ödemiş mi, ödememiş mi, bunları hep görüyorsunuz. Eskiden gez, göz, arpacık yapmadan ateş ediyorduk. Şimdi tamamıyla hepsini görebilir haldeyiz. Bu çek sisteminden yararlanabilmeniz için bu sisteme üye olmanız gerekiyor" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, diğer çalışmanın ise becerisi, mesleği olmayanların işe kavuşturulması olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR ve TOBB işbirliği ile 81 ilde proje başlatıyoruz. Herhangi bir sektör yanında personel çalıştırmak istiyor. Çalışma ve İş Kurumuna müracaat ettiğiniz zaman onlar size bir liste veriyorlar. O listeyi inceliyorsunuz. Hangisini seçerseniz, o kişiyi üç ay Milli Eğitim Bakanlığı okullarında eğitime tabi tutuyoruz. Üç ay boyunca o arkadaşın hem sağlık sigortası oluyor hem de kendisine 25 lira cep harçlığı ödüyoruz. Baba oğula vermez. Üç ay sonra sınavı başarı ile bitirirse okul seçtiğiniz kişiyi size gönderiyor. Üç ay boyunca o işverenin yanında çalışıyor. Çalışırken işverene yükü sıfır. Sigortası ve günlük 25 lira cep harçlığı devam ediyor. Bu ikinci üç ay sonunda o işveren 'bu arkadaş mezun olabilir' diyorsa biz bu arkadaşın diplomasını veriyoruz. O işveren bu arkadaşnı 4,5 yıla kadar yüzde 33'lük primini ödemeyecek. Böylece o işveren yüzde 33 daha ucuz ve hem de kendi yetiştirmiş olduğu elemanı çalıştırmış olacak."

Konuşmaların ardından Vali Mayda ile Hisarcıklıoğlu, TOBB tarafındanGümüşhane'ye yaptırılacak 16 derslikli imam-hatip lisesi, pansiyonu ve spor salonun protokolünü imzaladı.

Hisarcıklıoğlu, daha sonra Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48