banner333

banner309

Teröristler Sığınağa mı Girdi?

Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi kırsalında iki teröristin fotokapan tarafından görüntülenmesinin ardından başlayan operasyonlar sürüyor. Terörist grup ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan iki askerin hayatin tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Gümüşhane 08.04.2018, 14:37
Teröristler Sığınağa mı Girdi?
banner400

Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi kırsalında iki teröristin fotokapan tarafından görüntülenmesinin ardından başlayan operasyonlar sürüyor. Terörist grup ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan iki askerin hayatin tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Fotokapan İki Terörist Gördü

İstihbarat birimleri, PKK terör örgütü üyelerinin Mart ayı itibarıyla Karadeniz Bölgesi’nde kış üstlenmesinden çıktığı yönünde elde ettiği bilgiyi güvenlik güçleriyle paylaştı. İstihbarattan gelen bu bilginin ardından bölgede üç koldan operasyonlar başladı. Giresun, Gümüşhane ve Trabzon kırsalında operasyonlar sürerken Kürtün ilçesi kırsalında iki terörist fotokapan tarafından görüntülendi.

Sıcak Temasta İki Asker Yaralı

PKK’lı teröristlerin fotokapan tarafından görüntülenmesinin ardından operasyon başladı. İlk sıcak temasta iki asker yaralandı. Yaralanan iki askerden biri olan Serkan Bakrıyanık, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edildi. Diğer yaralı asker Taner Yılmaz’ın tedavisinin Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde sürdüğü öğrenildi. Yaralı iki askerin de hayatı tehlikesinin bulunmadığı ileri sürüldü.

Bölgeye Takviye Güç Gönderildi

Operasyonlar Gümüşhane, Trabzon ve Giresun illerinin birleştikleri noktalar ve yaylalarda yoğunlaşıyor. Her üç ilden bölgeye takviye olarak timler kaydırılırken, kaçan teröristlerin sığınağa girme ihtimali karşı bölgede iz takip ve bomba köpeklerinin kullanıldığı öğrenildi.  Bu arada Helikopterlerle bölgeye askerler ve jandarma tarafından çevre güvenliği alındığı görüldü.

Didik Didik Aranıyor

Operasyonlara Giresun Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Asayiş Komando Timlerinin yanı sıra Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timleri katılırken, JİCU, Drone ve Sky Ranger’lar ile havadan keşif faaliyeti sürdürülüyor. Operasyon kapsamında Gümüşhane-Kürtün, Trabzon-Tonya ve Giresun’un Doğankent ilçelerinin kırsal alanlarında yayla evleri, ormanlık alanlar ve dere yatakları didik didik aranırken, operasyonlarda teröristlerin kaçış güzergahları da havadan ve karadan takibe alınıyor.

Karayolu Helikopter Pisti Olarak Kullanılıyor

Öte yandan bölgeye helikopterle yapılan asker sevkiyatında zaman zaman Gümüşhane-Kürtün karayolu helikopter pisti olarak kullanılıyor. Helikopterle yola indirilen jandarma komando timleri çatışma bölgesine hareket ederken, silah arkadaşları da yol güvenliği için trafiği durdurup çevre güvenliği alıyor.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44