banner333

banner309

Temizlik İşleri Müdürlüğü Çalışanlarından Ortak Açıklama

Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları kamuoyuna bir açıklamada bulundu.

Gümüşhane 18.03.2014, 10:58 18.03.2014, 10:59
Temizlik İşleri Müdürlüğü Çalışanlarından Ortak Açıklama
banner400

 Gümüşhane Belediyesi çalışanları, son günlerde sosyal medyada, broşürlerde ve bir kısım ilanlarda siyasi mücadele adına yaptıkları hizmetlerin yok sayıldığını dile getiriyorlar. Özellikle şehrin temizliğinden sorumlu olan Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli, aralıksız olarak yürüttükleri temizlik hizmetlerinin hiç yapılmamış gibi gösterilmesinin emeklerine karşı bir saygısızlık olduğunu ifade ediyorlar.

            Ortaklaşa kaleme aldıkları duyuru metninde yapılanları kamuoyunun dikkatine sunarak destek bekleyen çalışanlar, yaptıkları işin kendileri için kutsal olduğunu vurgulayarak ortaya konulacak eleştirilere her zaman açık olduklarını söylediler. Ortaya konan iddiaları, hem emeklerine saygısızlık hem de gerçekleri içermediği için kabul etmediklerini anlatan çalışanlar, yapılan çalışmalara bütün şehir halkının şahit olduğunu belirttiler.

 

Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çalışanlarının ortak kaleme aldığı duyuru aşağıdaki gibidir:

“GÜMÜŞHANE KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR”

Belediye personelleri olarak “Yaşanabilir, temiz, yeşil ve güzel bir Gümüşhane için” halkımızın hizmetinde yedi gün yirmi dört saat esası ile hizmet etmekteyiz, bu hizmeti yaparken de büyük zevk alıyoruz.

Bu çalışmalar esnasında noksanlıklarımız olabilir, olmuştur da. Ama buradan yanlış kanıya vararak, belediye memurumuza işçimize yapılan hakaretleri, sosyal medyada ve yerel basında zaman zaman üzülerek görmekteyiz. Bu karalamaları, kesinlikle hak etmiyoruz ve de kabul etmiyoruz. Bu karalamalar çalışanların emeğine alın terine saygısızlıktır.

İlimizde çağdaş yaşam kalitesini artırmak göz zevkimize güzel görünmesi ve çirkin görüntüden kokudan arındırmak amacı ile Belediye Meclisimizin kararıyla Fuadiye, Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde çöp konteynırları kaldırılarak günün belirlenen saatlerinde çöplerin vatandaşlar tarafından düzenli olarak çıkarılması ve temizlik personeli tarafından toplanması uygulaması başlatılmıştır.

Maalesef bu kurala uymayan bazı hemşerilerimiz çirkin görüntülere sebebiyet vermektedir. Bunu fırsat bilen bazı kişiler bu hatayı belediye çalışanlarına yüklemektedirler. Bazen kasıtlı olarak ta yapan kişiler personelimiz tarafından uyarılmasına rağmen bu alışkanlıklarına devam etmektedir. Her şeyden önce bu ihlaller bir kul hakkıdır.

Temizlik işleri Müdürümüz, şeflerimiz ve temizlik işleri çalışanları her zaman halkımızın hizmetindeyiz. Elemanlarımız tarafından cadde ve sokakların hijyenik ortam olması için sürekli olarak yıkama ve temizliği yapılmaktadır.

Caddelerdeki temizlik görevlileri devamlı olarak temizlik hizmetleri yapmaktadır. Mahalle ve sokaklarda biriken çöpler günün belli saatlerinde sıkıştırmalı araçlarla toplanmaktadır. Çöp poşetleri dağıtılarak halkımıza yardımcı olmaktayız.

Güzel şehrimizin güzel insanlarına sesleniyoruz hep birlikte daha temiz daha hoş bir çevre için, sizin için çalışan, sizin çocuklarınız olan belediyemiz çalışanlarına yardımcı olmaya davet ediyoruz. En kısa zamanda katı atık tesisimiz hizmete girecek toplanan çöpler ilgili toplanma merkezlerine taşınacaktır, çöplerin yer altında veya çöp kutularında toplanması devamlı kötü kokulara ve çirkin görüntülere sebep olmaktadır bundan dolayı uygulamalarımız devam edecektir. En güzel temizlik kirletmemektir. Peygamber efendimiz buyuruyor ki “TEMİZLİK İMANDANDIR”

Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu noktasında kanunların üzerimize yüklediği görevleri imkânlarımız ölçüsünde yapmaya gayret ediyoruz. Bu hayvanların toplanması, kısırlaştırılıp aşılandıktan alındıkları ortama bırakılmasını şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Temizlik İşleri ekipleri ve Veteriner İşleri ekipleri uyum içinde çalışarak sorunu en aza indirme adına emek sarf etmektedirler.  Günlük beslenme ve barınmaları için  azami gayret gösterilmektedir.

Sokak hayvanlarının da yaşam hakkı vardır, zamanla diğer köy ilçe ve hatta illerden hayvanlar toplanarak ilimize bırakılmaktadır. Buradan diyoruz ki bize bilgi versinler biz yerinde aşısını ve kısırlaştırmasını yaparız sokaklara aşısız ve başı boş hayvanları bırakmak halkımıza zarar vermektedir. Yine bilinçsiz ve art niyetli kişi ve kişiler hayvan barınağına zarar verilmekte tel örgüler kesilerek hayvanlar sokağa salınmaktadır.

Bu hususta İl Emniyet Müdürlüğüne resmi yazı yazılmıştır suçluların bulunup yasal işlem yapılması için çalışmalar devam etmektedir. Biz Gümüşhane'mizi ve halkımızı çok seviyoruz halkımızın bu konuda duyarlı ve bize yardımcı olmasını bekliyoruz.

Bu şehir hepimizin hep birlikte daha güzel daha yaşanabilir bir Gümüşhane için el ele, gönül gönüle, sevgi ile yaşamak için güzel günlere.

Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38