banner333

banner309

Temel Dağcılık ve Oryantiring Eğitimi Verildi

Ankara Jandarma Arama Kurtarma Taburu Eğitmenleri ile Gümüşhane Üniversitemiz Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sevil Cengiz ve Öğr. Gör. Melikşah Turan koordinatörlüğünde 25 öğrenciye Temel Dağcılık ve Oryantiring Eğitimi verildi.

Gümüşhane 19.06.2019, 09:29
Temel Dağcılık ve Oryantiring Eğitimi Verildi
banner400

Gerçekleştirilen eğitime, Ankara Jandarma Arama Kurtarma Taburu Eğitmenleri ve Üniversitemiz Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü’nden 25 öğrenci katıldı. 3 gün süren eğitim faaliyetlerinin eğitmenler tarafından adaylara iki gün süren teorik bilgilerinin yanında bir günlük uygulamalı eğitimler ile zorlu doğa şartlarında arama ve kurtarma faaliyetlerinin nasıl yürütüleceği, olası afet durumlarında nasıl müdahale edileceğini öğretildi.

Eğitim sonunda arazide hayatta kalma, dağ tehlikeleri, dağda yaşam ile kampçılık, dağ yürüyüşü, kamp yeri seçimi, ekipman ve kullanımı, bireysel ve toplu yaşam çadırlarının kurulması, GPS kullanımı ve Oryantiring hakkında bilgiler uygulamalı bir şekilde verildi. Verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılara Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü bölüm başkanı Doç. Dr. Afşin Ahmet Kaya ve Gümüşhane İl AFAD Müdürü Mesut Bayrak’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen bir törenle katılım sertifikaları verildi.

Öğrencilere teorik bilginin yanı sıra uygulamalı bilgilerle eğitim verilmesini hedeflediklerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “ Oryantiring aslında başlı başına öğrencilerimizde soyut düşünme, yön bulma, analitik düşünme, problem çözme becerileri gibi temel becerileri geliştirme açısından etkili bir eğitimdir. Oryantiringi bir anlamıyla başlı başına gençlerimizin bireysel, kişilik, sosyal gelişimleri için teorik olarak öğrendikleri bilgileri doğada yaparak, yaşayarak, izleyerek ve keşfederek öğrenmeleri adına bir fırsat olarak gördük ve değerlendirdik. Verilen eğitimler için Ankara Jandarma Arama Kurtarma Taburu Eğitmenlerine verdikleri eğitimlerden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Üniversitemiz Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sevil Cengiz ve Öğr. Gör. Melikşah Turan’a da öğrencilerimizi verilen bu uygulamalı eğitimlerden dolayı göstermiş oldukları gayretlerden dolayı kutluyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59