banner333

banner309

TEMA Vakfı ve Dumlupınar İlkokulu Öğrencileri Süleymaniye'de Tohum Topları Dikti

Gümüşhane'nin Süleymaniye mahallesinde TEMA Vakfı ve Dumlupınar İlkokulu öğrencileri tarafından tohum topları atıldı.

Gümüşhane 02.11.2023, 08:51 02.11.2023, 08:54
TEMA Vakfı ve Dumlupınar İlkokulu Öğrencileri Süleymaniye'de Tohum Topları Dikti
banner400

Gümüşhane'nin Süleymaniye mahallesinde TEMA Vakfı ve Dumlupınar İlkokulu öğrencileri tarafından tohum topları atıldı. Cumhuriyetimizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında yapılan çalışmada yüzden fazla tohum topu toprakla buluştu.

Özellikle insan ulaşımının zor olduğu, toprağı kazıyarak ekme şansının olmadığı yerler için uygun olan tohum topları, Süleymaniye mahallesinin yol kenarlarındaki dik yamaçlarına atıldı.Dumlupınar İlkokulu öğretmenlerinden Canan TAŞ, Elif KOLOMUÇ, Esra KAYACI, Ayla YAŞAR, Özlem GENÇ ile 120 öğrencinin katıldığı etkinlikte öğrenciler şarkılar ve marşlar söyleyerek okullarından Süleymaniye Mahallesine kadar yürüdüler.

TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi Selami ÖKTEM etkinlik sırasında öğrencilere tohum toplarının nasıl toprağa karışacağını, nerelere tohum topu atılabileceğini, fidan dikmenin neden önemli olduğunu anlattı.

ÖKTEM, "Çocuklarla birlikte şarkı söylemenin, birlikte doğa üzerine konuşmanın oldukça umut ve keyif verici olduğunu" söyledi.

Etkinliğe öğrencileri ile katılan Özlem GENÇ, "Çocukların özellikle küçük yaşlarda kazandıkları doğa sevgisi daha kalıcı oluyor ve kazandıkları davranışlar hayat boyu etkili oluyor. Bu sebeple hem okul olarak hem de kendi sınıfı olarak bu tür etkinlikleri önemsediğimizi ve mümkün oldukça katıldığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan ÇİMEN'in de ziyaret ettiği etkinlik sırasında öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Etkinliğe katılan öğrencileri sinemaya götürme sözü veren Başkan ÇİMEN'e öğrenciler teşekkür etti.

Etkinlik ile ilgili değerlendirme yapan TEMA Vakfı Gümüşhane İl Temsilcisi Selami ÖKTEM, "Doğamızı korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hep birlikte çalışmalıyız. Bu tür etkinlikler ile doğa sevgisini küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza aşılamayı amaçlıyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27