banner333

banner309

Tehlike kapımıza dayandı.

Oltanbey Mahallesinde meydana gelen göçük olayı Gümüşhane’de insan hayatının ne kadar değersiz olduğunu gösterdi.

Gümüşhane 26.02.2017, 12:17 26.02.2017, 21:47
Tehlike kapımıza dayandı.
banner400

Oltanbey Mahallesinde meydana gelen göçük olayı Gümüşhane’de insan hayatının ne kadar değersiz olduğunu gösterdi.

Konu ile ilgili yetkililerin defalarca uyarılmasına, gerekli adli sürecin başlatılmış olmasına rağmen olay gecesine kadar alınmayan tedbirler ucuz atlatılan facia sonrası sadece olay mahalli ile sınırlı olarak alınmaya başlandı.

Gümüşhane’de yapılmış veya yapımı sürmekte olan birçok kooperatif inşaatında şahit olunan ve her hallerinden teknik eleman olmaya gerek duyulmadan bile hataların ve sorumsuzlukların gözlenebildiği istinat duvarları, vatandaşlar için tehlike arz ediyor. Heyelan’ın meydana geldiği ve blok yapılaşmasının yoğun olarak sürdüğü bölgede yapılan gözlemler, gerekli önlemler alınmadığı takdirde çok kısa süre zarfında daha ciddi olayların yaşanabileceğini gösteriyor.

Kesilen taşların üzerine dökülen betonların durumu, sökme zahmetine bile katlanılmayan kalıpların görüntüsü her şeyi ortaya koyarken, konunun uzmanları, çıplak gözle yapılan incelemeler sonucunda istinat duvarı ve kesik kaya arkasındaki kil zeminin su alarak şişmesi neticesinde gelen yükü, istinat duvarının taşıyamadığı ve bu nedenden ötürü göçme meydana geldiğini ifade ediyor. Uzmanlar ayrıca, aynı durumun sitenin çeşitli bölgelerinde bulunduğu ve risk teşkil ettiğini kaydederken, mal ve can kaybı yaşanmaması için Acilen emniyet tedbirleri alınıp riskli bölgelere gerekli mühendislik çalışmaları ve zemin etütleri yapılarak zemin iyileştirme seçeneklerini kullanarak tahkimat yapılması gerektiğini belirtiyor.

Öte yandan Gümüşhane’nin yakın zamanda hem Mordut’ta hem de Belediye binası karşısında ucuz atlatılan benzer heyelanlar ile baş başa kaldığı vurgulanırken, yetkililerin zaman kaybetmeden ve sadece heyelanın meydana geldiği bölgede değil de bu tür yapılaşmanın olduğu tüm inşaatlarda çalışma gerçekleştirmesi zorunlu hale geldiğinin altı çiziliyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45